mp5_10sd 16.06.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Dobra starujemy, może nie tak szybciutko jak samolot odrzutowy, ale powoli http://i58.tinypic.com/v7xz42.jpg Działka do dyspozycji 350m, prąd i woda przy granicy. Obecnie na działce stoi nieużywany "budynek gospodarczy" Projekt przy Migdałowej wybrany raczej pod działkę - przynajmniej jak narazie ze wstępnych obliczeń powinien pasować na wymiar Usytuowanie na działce tak samo jak w projekcie. Wniosek o warunki zabudowy napisany więc pod ten dom, złożony dwa tygodnie temu. Co do projektu planuję zmiany raczej kosmetyczne - powiększenie łazienki na parterze kosztem kotłowni, na górze lustrzany rozkład pokoi. Planuję płytę fundamentową. Jeśli urzędy nie będą mieć zastrzeżeń ani wątpliwości to być może w tym roku zrobił bym płytę fundamentą - jeśli dał bym radę w tym roku to była by to płyta bez ogrzewania - musiał bym wtedy na płycie kłaść podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp5_10sd 02.07.2015 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 We wtorek uzupełniłem wniosek o WZ W zeszłym tygodniu wysłałem również wniosek do RWE o podanie technicznych warunków przyłączenia. Byłem też w MPWiK - potrzebowali mapkę w skali 1:500, a że zostawiłem ją w UM to chyba zastanowię się nad abisynką (mam w piwnicy hydrofor 750W River Press ) na działaczce będzie woda a w piwnicy zwolni się miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp5_10sd 13.11.2015 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Podpisałem umowę z RWE na przyłączenie, moc 17kW. Mam nadzieję, że na ogrzewanie prądem wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mysław 14.11.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2015 Podpisałem umowę z RWE na przyłączenie, moc 17kW. Mam nadzieję, że na ogrzewanie prądem wystarczy... Hej, witam w dzienniku i pozdrawiam budowniczego z okolic Stolicy. Ja wziąłem 20kW przyłącza (tak opłata stała spora...) ale prócz tego że wszystko na prąd (no ogrzewanie wspierane PC) mam w bryle garaż i warsztat z urządzeniami większej mocy. Uważam że te 17kW na ogrzewanie u Ciebie, nawet samym prądem spokojnie wystarczy. Możesz zdradzić czy będzie to ogrzewanie podłogowe, pompą ciepła, klimakonwektorami, fancoilami, etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp5_10sd 16.11.2015 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Witaj, Po przeczytaniu setek tematów na forum i artykułów w magazynach budowlanych doszedłem do wniosku, że zrobię ogrzewanie podłogowe i do tego kospel 8kW. Jak 17kW okaże się za mało to zamiast płyty indukcyjnej zamontuję płytę gazową zasilaną z butli Na lato w późniejszym czasie zamontuję pompę ciepła powietrze-woda do ogrzewania CWU. Aha złożyłem też zgłoszenie na rozbiórkę obecnego budynku Edytowane 16 Listopada 2015 przez mp5_10sd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestorbb 16.11.2015 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 (edytowane) Witaj, Po przeczytaniu setek tematów na forum i artykułów w magazynach budowlanych doszedłem do wniosku, że zrobię ogrzewanie podłogowe i do tego kospel 8kW. Witaj Migdałowa jeśli zadbasz nie ma dużego zapotrzebowanie na C.O. Wybierz właściwą taryfę energetyczną i zasilaj podłogówkę w tanich przedziałach czasowych o reszte zadba jej duża bezwładność. ps. Ja mam gaz i choć rachunki nie są wysokie (...) to obecnie zrobiłbym tak jak Ty. Łącznie zaoszczędziłbym kilka tysięcy złoty wydanych sumarycznie do tej pory w opłatach stałych/abonamentowych, wykonaniu przyłącza gazu, podpięciu od licznika do domu, najęciu koparki, wykonania instalacji wewnętrznej, kominiarza, kupnie skrzynki gazowej, wyjazdami do gazowni etc. Edytowane 16 Listopada 2015 przez inwestorbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp5_10sd 17.11.2015 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 W okolicy nie ma gazu, więc mam jeden "problem" z głowy Mam do wyboru paliwo stałe, albo wygodę i ogrzewanie prądem. Taryfę wezmę G12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts