pecet0 16.06.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, Obok mojej działki jest kilka domków i wszyscy sądziedzi odprowadzają wodę z dachu do fosy która przebiega wzdłuż tych działek. Mam pytanie mozna puścić sobie tak rurę na dziko do fosy odprowadzając wodę deszczową do tego rowu meliorancyjnego? czy trzeba gdzieś to zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwa 16.06.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 Nie można. Właściciel rowu musi wyrazić zgodę i ewentualnie wydać warunki podłączenia. Z reguły wody opadowe z posesji odprowadza się na teren działki. Bardzo rzadko właściciele rowów melioracyjnych wyrażają na to zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 17.06.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, Obok mojej działki jest kilka domków i wszyscy sądziedzi odprowadzają wodę z dachu do fosy która przebiega wzdłuż tych działek. Mam pytanie mozna puścić sobie tak rurę na dziko do fosy odprowadzając wodę deszczową do tego rowu meliorancyjnego? czy trzeba gdzieś to zgłosić? Nie tyle zglosic co przejsc cala procedure urzednicza, z warunkami, z mapami, projektami, uzgodnieniami....... Jak sie kiedys interesowalem tematem to mi mowiono ze sie to robi jak przylacze, wiec nie jest to procedura typowo budowlana lecz uproszczona, choc pobiegac trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts