kanapa121 16.06.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Witam na forum dopiero zaczynam przygodę z kominkiem, mój kominek to 12 kwśrednica komina to 14X20 wysokość około 8m budowany z cegły czerwonej pełnej. Kominek został podłączony rurą 200 przez firmę , pytanie moje jest odnośnie płytek ceramicznych w łazience naklejonych na ten komin z drugiej strony, czy nie popękają, zostały przyklejone klejem C2T o podwyższonych wytrzymałościach,(Mira 3100 unifix). Jakiej temperatury mam się spodziewać na ściankach komina??. Edytowane 16 Czerwca 2015 przez kanapa121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.06.2015 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Temperatury będą rożne, zależnie od tego, jak będziesz palić w kominku i jak zadbasz o komin, by nie doszło do pożaru sadzy. Płytki raz po raz kontroluj. Można przykleić powtórnie. Temperatury kilkudziesięciu stopni to raczej dużo, ale może się zdarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.06.2015 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 A musiały być płytki na tym kominie w łazience.Bo on jest w łazience???Jakiś tynk z motywem ,w kolorystyce twej łazienki i problem z płytkami masz z głowy.Powiedzmy ,że z tyłu tej kanapy jest duzy komin i taki motyw na nimhttp://www.dom.pl/wp-content/uploads/2014/07/tynki-strukturalne.jpg Jak oglądam tę łazienkę to wymiękam.Widzisz płytek tu nie mahttp://kambor.pl/img/tynki-dekoracyjne/tynk-dekoracyjny-wzory-744x528.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanapa121 18.06.2015 03:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 No właśnie łazienka ma 2 lata, i nie było planowanego kominka by człowiek wiedział to wymyśli coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.06.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Nie przejmuj się , za trochę jak zmienisz wkład na taki co do komina nie puszcza "żywego ognia " i będziesz miał po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanapa121 22.06.2015 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Jak ogień w kominie to będzie trzeba było częściej komin czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanapa121 05.09.2015 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Dzisiaj palę od rana w kominku, w domu bardzo przyjemnie , 220 mk, kominek plus dwa kanały, po 7 godzinach palenia temperatura na kafelkach mierzona pirometrem 60 stopni, nie wiem czy to trochę nie za dużo. Palę brzozą z dębem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts