RafałSzwede 17.06.2015 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Witam. Proszę o radę w jeki sposób wykończyć obrzeże domu. Obecnie fundament ocieplony plus folia tak jak widać na zdjęciach. Zastanawiałem się nad kostką brukową lub po prostu zrobienie odpowiedniego spadu ziemią plus kamienie w okół domu 20-30 cm. Jak widać jestem amatorem i proszę o poradę. Edytowane 17 Czerwca 2015 przez RafałSzwede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.06.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Zastanawiałem się nad kostką brukową lub po prostu zrobienie odpowiedniego spadu ziemią plus kamienie w okół domu 20-30 cm. Jak widać jestem amatorem i proszę o poradę. Witaj, najlepiej kostką - z odpowiednim niewielkim kątem nachylenia od domu - trwałe i funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 17.06.2015 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Albo opaska z krawężników z wsypanym kamieniem. Zastosowanie kruszyw warto brać pod uwagę, gdy dom posadowiony jest na słabo przepuszczalnym gruncie Wówczas na zagęszczonym i wyprofilowanym podłożu układa się geowłókninę i wysypuje na niej warstwę żwiru o grubości 10-15 cm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafałSzwede 17.06.2015 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Jakieś inne pomysły ktoś ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts