kemot_p 17.06.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, chcę przyłączyć prąd do budynku gospodarczego. Od ZE dostałem warunki, z których wynika, że mam we własnym zakresie wybudować instalację wewnętrzną. Oczywiście sam tego robił nie będę, ale zanim się skontaktuję z lokalnym elektrykiem proszę Was o porady dotyczące kosztów i formalności związanych z taką instalacją. "Instalacja" - to w moim przypadku wewnętrzna linia zasilająca + rozdzielnica. Jaki jest mniej więcej koszt wykonania takiej instalacji przez uprawnioną osobę?Czy potrzeby jest projekt?Czy kupić zwykłą rbetkę, czy już docelową rozdzielnicę, którą w przyszłości przeniosę do domu?Czy instalację wewnętrzną wrysowuje się w mapy geodezyjne? Pytam, ponieważ ta instalacja i budynek mają mi służyć przez kilka lat, później po wybudowaniu domu zostaną zlikwidowane. Chcę więc rozeznać się w kosztach i formalnościach żeby ocenić sens tej inwestycji.Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts