KonradR40 17.06.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam, planuję zrobienie mebli ogrodowych, dwie ławki i stół. Mam kilka pytań z tym związanych. W okolicy jest tartak gdzie tną kloce na traku CNC, ostatnio z kloca o średnicy 70cm wyciął mi listewke 2x1cm, tak więc sprzęt mają bardzo dokładny. Moje pytanie jest takie czy jeżeli wycieliby mi z kloca deski z nadmiarem np. 0,5cm to czy po wysuszeniu wystarczyłoby tylko przepuścić przez wyrówniarko-grubościówkę? Pytam ponieważ taką wyrówniarko-grubościówkę posiadam, ale piły stołowej już nie i niewiem czy po suszeniu muszę przejechać chociarz boki na pile stołowej? Bardzo proszę o poradę, bo niewiem jak to zrobić, żeby było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 19.06.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Kolego takie drewno musi być wysezonowane. Kup sobie już takie i obrób na grubościówce. Później przeszlifuj i masz gotowe elementy. Oczywiście mowa o przypadku, kiedy robisz to dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts