Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Poszukuję wkrętarki na domowy użytek, która będzie raczej sporadycznie używana (do remontu, itp). Aktualnie w castoramie jest w gazetce Bosch PSB1800LI 18v z dwoma akumulatorami Li-on 1,5Ah. Teraz moje pytanie, czy na domowy użytek warto kupować coś markowego, czy lepiej coś tańszego na przykład w leroy jest Celma WAK 18 też z dwoma aku, ale już NI-CD. Proszę o opinie.

dzięki za odpowiedź, wspomniana celma kosztuje 400 zł, a bosch aktualnie w promocji 558. Planowałem wydać około 400 zł, ale waham się czy dołożyć do markowego sprzętu. Tylko się zastanawiam czy potrzebuje markowego, którego będę raczej używał tylko w mieszkaniu do remontu, skręcania mebli itp. (częstotliwość użycia pewnie zbyt duża nie będzie) Parametry obie wkrętarki mają podobne z tego co oglądam. Chyba celma za 400 zł nie powinna być zła? opinie o niej wydają się całkiem pozytywne.

A ja powiem inaczej

Miałem Bosche, Makity i Metabo. Wszystkie akumulatorowe. Jak padła ostatnia powiedziałem sobie dośc i kupiłem jakies coś za bodajże 60zł, ale na kablu. Jest lekkie, poręczne i dla mnie wystarczający. Zamieniłem mu kabel na taki 10m i od dwóch lat służy, a kręcę co nieco :). Jak padnie kupię znów jakieś coś.

• 2 weeks później...
Osobiście uważam że nie ma sensu więcej niż to co planowałeś do tej pory na sprzęt domowego użytku. Sprawa jest prosta - po prostu nie wykorzystasz potencjału narzędzia więc po co przepłacać? Szukaj raczej czegoś w sam raz, ale żeby było trwałe, solidne. Ja mam dobre doświadczenia z http://www.ceneo.pl/15460108 , sprzęt jest bezawaryjny, działam głównie nią przy domu, czasem auto etc czyli podobnie jak I Ty planujesz

• 9 months później...

Się trochę podepnę pod temat aby nie zaśmiecać forum.

W miej 10 letniej wkrętarce Black&dDecker CD12C padł akumulator i teraz jest dylemat dokupić nowy oczywiście zamiennik ten z wysyłką za 152 zł

http://allegro.pl/akumulator-bateria-black-decker-ps130-a925-12v-i5351740472.html

Czy może kupić jakieś nowe urządzenie z akumulatorem litowo-jonowym , z gwarancją , dwa akumulatory np. coś takiego

http://allegro.pl/wiertarka-wkretarka-18v-li-ion-2ah-2xakku-2-biegi-i6023211173.html

Proszę o radę .

Edytowane przez kukuku2

Żeby coś doradzić musisz się zdecydować co będziesz tym robił (w sensie czy w grę wchodzi wkręcanie wkrętów w drewniane półki czy bardziej wkrętów ciesielskich 10x400mm :) i czy na pewno nie wystarczy Ci sieciowa wkrętarka. Wachlarz urządzeń jest teraz bardzo duży, "mocowo" ten Twój stary black-decker będzie podobnie wychodził do maszyny pokroju Skil2321 i podobnych "kompaktów" z innymi naklejkami.