F0rrest 17.06.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Witam Poszukuję wkrętarki na domowy użytek, która będzie raczej sporadycznie używana (do remontu, itp). Aktualnie w castoramie jest w gazetce Bosch PSB1800LI 18v z dwoma akumulatorami Li-on 1,5Ah. Teraz moje pytanie, czy na domowy użytek warto kupować coś markowego, czy lepiej coś tańszego na przykład w leroy jest Celma WAK 18 też z dwoma aku, ale już NI-CD. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 18.06.2015 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 To wszystko zależy od przedziału cenowego jaki cię interesuje - ile masz do wydania na sprzęt, w czym głównie chcesz pracować, jakie napięcie i moment obrotowy Cię interesuje? Kwestia doboru baterii to raczej sprawa indywidualna (oraz tego ile masz na wkrętarkę do wydania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
F0rrest 18.06.2015 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 dzięki za odpowiedź, wspomniana celma kosztuje 400 zł, a bosch aktualnie w promocji 558. Planowałem wydać około 400 zł, ale waham się czy dołożyć do markowego sprzętu. Tylko się zastanawiam czy potrzebuje markowego, którego będę raczej używał tylko w mieszkaniu do remontu, skręcania mebli itp. (częstotliwość użycia pewnie zbyt duża nie będzie) Parametry obie wkrętarki mają podobne z tego co oglądam. Chyba celma za 400 zł nie powinna być zła? opinie o niej wydają się całkiem pozytywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 18.06.2015 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 A ja powiem inaczej Miałem Bosche, Makity i Metabo. Wszystkie akumulatorowe. Jak padła ostatnia powiedziałem sobie dośc i kupiłem jakies coś za bodajże 60zł, ale na kablu. Jest lekkie, poręczne i dla mnie wystarczający. Zamieniłem mu kabel na taki 10m i od dwóch lat służy, a kręcę co nieco . Jak padnie kupię znów jakieś coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 29.06.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Osobiście uważam że nie ma sensu więcej niż to co planowałeś do tej pory na sprzęt domowego użytku. Sprawa jest prosta - po prostu nie wykorzystasz potencjału narzędzia więc po co przepłacać? Szukaj raczej czegoś w sam raz, ale żeby było trwałe, solidne. Ja mam dobre doświadczenia z http://www.ceneo.pl/15460108 , sprzęt jest bezawaryjny, działam głównie nią przy domu, czasem auto etc czyli podobnie jak I Ty planujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamala111 30.06.2015 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Nie wiem dlaczego ale do zastosowań domowych nie kupowałbym firmowe sprzętu, lepiej zainwestować w coś innego. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukuku2 13.04.2016 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) Się trochę podepnę pod temat aby nie zaśmiecać forum.W miej 10 letniej wkrętarce Black&dDecker CD12C padł akumulator i teraz jest dylemat dokupić nowy oczywiście zamiennik ten z wysyłką za 152 zł http://allegro.pl/akumulator-bateria-black-decker-ps130-a925-12v-i5351740472.htmlCzy może kupić jakieś nowe urządzenie z akumulatorem litowo-jonowym , z gwarancją , dwa akumulatory np. coś takiego http://allegro.pl/wiertarka-wkretarka-18v-li-ion-2ah-2xakku-2-biegi-i6023211173.htmlProszę o radę . Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez kukuku2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukuku2 14.04.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Ktoś coś doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxb 14.04.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2016 Żeby coś doradzić musisz się zdecydować co będziesz tym robił (w sensie czy w grę wchodzi wkręcanie wkrętów w drewniane półki czy bardziej wkrętów ciesielskich 10x400mm i czy na pewno nie wystarczy Ci sieciowa wkrętarka. Wachlarz urządzeń jest teraz bardzo duży, "mocowo" ten Twój stary black-decker będzie podobnie wychodził do maszyny pokroju Skil2321 i podobnych "kompaktów" z innymi naklejkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts