kamikadzee 18.06.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam. Zwracam się o pomoc gdyż marzy mi się ogrzewanie podlogowe lecz nie mam możliwości (ze względu na stropy) wykonania ogrzewania podlogowego w systemie tradycyjnym. Natknęłam się na system suchy z zastosowanirm suchego jastrychu. Powiedzcie mi czy pełni ono takie same właściwości jak system mokry? Jak wygląda cenowo, czy jest drozszy? O czym nalezy pamietac I ogolnie czy jest gorszy w uzytkowaniu czy nie ma roznicy? Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 21.06.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Ogrzewanie podłogowe w systemie suchym można wykonać w jednym z systemów który posiadamy w ofercie, nazywamy go System KAN-therm TBS. Dokładny opis systemu jest w poradniku Ogrzewania Podłogowego: http://pl.kan-therm.com/download/poradniki.htmlCeny dostępne w katalogu Ogrzewanie Podłogowe, system suchy na pewno będzie stosunkowo droższy ale najlepiej przekalkulować to na konkretnym przykładzie. Z uwagi na konstrukcję płyty izolacyjnej (styropianu), System ten ma ograniczone/narzucone rozstawy rur: min. 167 mm, 250 mm lub 333 mm. W porównaniu do systemu tradycyjnego (mokrego) może charakteryzować się mniejszą bezwładnością (w zależności od jakości suchego jastrychu), ale to można traktować jako plus i minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamikadzee 22.06.2015 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Co oznacza bezwladnosc? jakie moga byc minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAN-therm 22.06.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Bezwładność czyli szybkość reakcji posadzki na temp. źródła ciepła - obrazowo mówiąc, podłoga szybciej będzie się nagrzewała i szybciej stygła. Na drewniane konstrukcje jest to praktycznie jedyna metoda ułożenia OP z uwagi na niskie obciążenie konstrukcji. W praktyce daje taki sam efekt jak OP wykonane metodą mokrą - oczywiście o ile jego moc jest odpowiednio dobrana do pomieszczenia/budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.03.2020 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Z tego co wiem, to są już takie systemy nawet bez suchych jastrychów. Na przykład tu: Ktoś może ma jakąś opinię? Mój znajomy mi to pokazał, zrobił taki system chyba u mamy w domu i są zadooleni. Ja aktualnie też się nad tym zastanawiam Ciekawe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts