Siwyluk 18.06.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam Jestem tu nowy i kompletnie nie mam pojęcia o kominkach. Mieszkam w Danii i zamierzam kupic tutaj dom który nie ma niestety komina. Chciałbym zabudować w nim wkład kominkowy podłączony do komina jak w filmiku Czyli komin byłby bezpośrednio nad wkładem komórkowym. W opisie komina na stronie sklepu pisze ze pasuje do wsYstkich typów kominków. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.06.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Lepiej jak komin jest za lub obok wkładu kominkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwyluk 18.06.2015 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Lepiej jak komin jest za lub obok wkładu kominkowego Hmm to juz sam nic nie rozumie. Na niektorych stronach o kominkach i kominach piszą że najlepiej jak komin zamontowany jest nad kominem. Ja chciałbym zrobić zabudowany wkład kominkowy w rogu domu. Nie ma możliwości innej jak dać komin nad wkładem kominkowym w stropie. Pytanie tylko jak wykonać wtedy zabudowe?? tzn chodzi mi o komore dekompresyjna? przecież przechodzić będzie przez nią przewód dymowy. Proszę o jakieś rady jak to wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.06.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Komorę dekompresyjną z kominem w niej, budujesz tak samo jak bez komina. Tyle że element izolowany komina schodzi niżej, do poziomu dolnej płyty komory dekompresyjnej. Pierwsza sprawa to prawidłowe przejście kominem przez strop (y) i konstrukcję dachową. Jeśli masz strop drewniany, nie kombinuj bez pomocy specjalisty. Specjalisty wysokiej klasy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamala111 19.06.2015 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Lepiej jak komin jest za lub obok wkładu kominkowego Coś o tym wiem.... Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siwyluk 23.06.2015 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 To moze napisze jakie sa plusy i minusy. Ja nie mam innej opcji jak dać nad wkładem lecz teraz to sam juz niewiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.06.2015 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 To moze napisze jakie sa plusy i minusy. Ja nie mam innej opcji jak dać nad wkładem lecz teraz to sam juz niewiem co robić Rób nad, tylko z głową. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171465-Kominek-jaki-komin-czym-pod%C5%82%C4%85czy%C4%87-gdzie-wyczystka&highlight=kominek+jaki+komin+gdzie+wyczystka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts