Brass 18.06.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam Czy zgodnie z nowelizacją prawa budowlanego (wchodzącą w życie w dniu 28.06.2015): art 30.1 Art. 30. 1. [Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga, z zastrzeżeniem art. 29 ust. 3:] ust. 3: [budowa ogrodzeń od strony dróg, ulic, placów, torów kolejowych i innych miejsc publicznych oraz ogrodzeń o wysokości powyżej 2,20 m i wykonywanie robót budowlanych polegających na instalowaniu:] Czy to brzmienie tego przepisu odznacza, ze jeśli ogrodzenie jest niższe niż 2,20 to mogę je wykonać bez zgłoszenia? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 18.06.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Pod warunkiem że twój płot nie będzie przebiegał wzdłuż dróg publicznych, torów, itp. Jeśli przebiega to zgłoszenie bez względu na wysokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baps 19.06.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Tak, możesz. Oczywiście po 28.06.2015r. Według nowego brzmienia zgłoszeniu podlegają tylko ogrodzenia o wysokości powyżej 2,20 m. Jeśli masz niższe to obojętnie wzdłuż czego ogrodzenie przebiega możesz stawiać bez zgłoszenia. Jestem w trakcie budowy ogrodzenia i dowiadywałem się we "właściwym organie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Feniks2012 21.06.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Według tego artykułu możesz:http://zbudujmydom.pl/index.php?page=nowelizacja-prawa-budowlanego-w-2015-rokuTeż czekam do 28 czerwca i robię ogrodzenie przy drodze krajowej bez zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts