paradox2604 18.06.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Witam mam takie pytanie 2dni temu wylalem posadzki z mixokreta teraz nie tracac czasu chcialem zagruntowac sciany i tu moje pytania mam tynki cament wapienne i zacierane kwarcem. Czy mozna odrazu po wylewkach gruntowac sciany?jezeli tak to jakiej farby uzyc?zastanawialem sie nad sniezka grunt ale nie wiem czy to dobry wybor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 18.06.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 witam, malowałem takie tynki własnie tą farbą i uważam ze jest ok. Podpowiem tylko, że nie warto malować nią dwa razy, bo później docelową farbą i tak trzeba dwa razy aby dobrze pokryło. Trochę tej śnieżki idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 19.06.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 Hmm a może farba podkładowa haftgrund już w kolorze a potem pozostaje nam jedno malowanie? Dodatkowo haftgund pozwala zgubić miejscowe niedoskonałości tynku CW. Można jeszcze zastosować grunt LF koncentrat rozrobiony z wodą 1:4 przed haftgruntem. Wtedy zmniejszy nam się chłonność i zużycie farby na następnych warstwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 19.06.2015 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 farbe sniezke grunt trzeba rozcienczac z woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.06.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Szanowny Panie, Śnieżka Grunt: http://www.sniezka.pl/produkty/farby-wewnetrzne/specjalne-przeznaczenie-1/opis/sniezka-grunt wnika głęboko w tynki, poprawia przyczepność farby nawierzchniowej oraz znacznie zmniejsza jej zużycie. Wyrób sprawdza się na wielu typach podłoży, między innymi na wymienionych przez Pana tynkach cementowo-wapiennych zacieranych kwarcem. Przed przystąpieniem do nakładania produktu, podłoże musi jednak być odpowiednio przygotowane. Przede wszystkim świeże tynki powinny być sezonowane przez co najmniej 3-4 tygodnie. Dopiero po takim czasie można przystąpić do ich malowania. W przypadku mocno chłonnych, luźnych podłoży zalecana jest przed użyciem Śnieżki Grunt aplikacja Gruntu Polimerowego ACRYL¬PUTZ®: http://www.acrylputz.pl/produkty/grunty/opis/acrylputz-gu40-grunt-uniwersalnyPrzed użyciem farbę należy dokładnie wymieszać. W przypadku malowania pędzlem lub wałkiem, nie zalecamy jej rozcieńczania wodą , gdyż może to pogorszyć właściwości wyrobu. Do Śnieżki Grunt nie należy również dodawać bieli tytanowej, wapna lub kredy. Malowanie wykonujemy gdy temperatura ścian i podłoża wynosi minimum 10 stopni Celsjusza. Farbę nakłada się jedną warstwą.Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts