Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki dach? Ruukki Adamante czy Venecja z BudMat?

felek11

Recommended Posts

Stoję przed wyborem blachodachówki i nie wiem na ktorą lepiej się zdecydować. Poproszę o ewentualne sugestie, za i przeciw. Dach jest dość duży 315m2 dość połamany na domu parterowym. Cenowo wychodzi podobnie, adamante mimo że będzie sporo odpadu wypada ciut taniej.

Pomóżcie podjąć decyzję proszę :)

Witaj, widzę że nie masz wielu podpowiedzi. Ja zastanawiałem się między ruukki finerą a budmat venecja. Ostatecznie, wybrałem budmat venecję, również dom parterowy, dach 320m2 ( projekt dobredomy.pl - Julia )

dziś otrzymalem zapytanie którą blachę chcę położyć, tj. Venecja Prelaq X mat czy Venecja D-matt.

Podpowie ktoś bardziej zoorientowany, która blacha jest lepsza?

• 5 years później...
jeśli nie przypilnujecie dekarza, a trzeba wiedzieć, jak go przypilnować to przy złym obmiarze dachu nie zakończy blachodachówki na desce czołowej z wiatrownicą, tylko będzie musiał dokładać jakieś deski dobijane na przewiązki do krokwi, a wy będziecie mieć spie...... dach, mnie tak zrobiono na dachu, i dla mnie to jest paskudztwo, które irytuje mnie za każdym razem kiedy to widzę, venecji x-matt nie da się przyciąć w dowolnym miejscu i jak dekarz nie umie myśleć i liczyć to zmajstruje takiego właśnie potworka jak ja mam, ale kasę weźmie, poza tym balchodachówka matowa i ładna ale tylko dla kumatych dekarzy Edytowane przez LASSU