status 19.06.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Witam Wybudowałem jako inwestor 1 dom jednorodzinny i tyle mam doświadczenia z tej tematyki.Z uwagi na to , że posiadam działkę 10 ar w bardzo dobrej lokalizacji chciałbym zbudować na niej budynek o przeznaczeniu usługowym. - Wymiary budynku 9m x 22m. Łączna powierzchnia użytkowa ok 600m2 + piwnica- Kondygnacje: 4 (piwnica pod połową bud, wysoki parter , piętro 1 i piętro 2). Piętra z przeznaczeniem na biura ew. mieszkania. - Wykończenie proste - tynk sisi, parter przeszklony z jednej strony + jeden bok (druga strona budynku bez okien) - Dach płaski. Brak balkonów - Lokalizacja: Michałowice (pod Krakowem) Czy ktoś z DOŚWIADCZENIEM mógłby wycenić mi coś takiego i ewentualnie dać jakieś rady ogólne ?Ile realnie mogą kosztować mnie poszczególne etapy budowy -+ (wiem ze ciężko oszacować ale proszę o takei szacunki). Mam pewne przeliczniki , które się stosuje ale nie wiem czy one się sprawdzają 1,300 zł za stan surowy i 2,800 zł /m2 za deweloperkę. Czy to się potweirdza ? Edytowane 19 Czerwca 2015 przez status Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
status 29.06.2015 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Odświeżam temat Zatem nikt nie ma takiego doświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wanker 09.07.2015 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 sa gotowe katalogi do wyceny ogolnej, nie pamietam jak sie nazywaja , poszukaj sobie na necie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kal_b_E 10.07.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Skorzystaj z Kalkulatorów Budowlanych i policz sobie wszystko sam - http://kb.pl/budowa/ - to naprawdę dziecinnie proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts