Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przebudowa piętra w domu typu klocek

szejgi

Recommended Posts

projekt domu.jpg[ATTACH=CONFIG]321509[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]321509[/ATTACH]Witam serdecznie.

Liczę na Wasze porady bo co dwie głowy(albo tysiące głów) to nie jedna....

Z racji,że powiększyła się rodzina i podrosły dzieci, zaplanowałem przebudowę piętra w domu typu klocek.

Dom wg mnie całkowicie nie ustawny do przebudowy.

Centralnie usytuowana klatka schodowa z parteru na górę i dalej na strych.

Mam duży pokój dziecka,salon,sypialnię, kuchnię i łazienkę.

W salonie i sypialni (są przejściowe) jest duży wspólny balkon ( przez całą szerokość domu)

Problem w tym że nie mam zbytnio pomysłu jak zmodernizować mieszkanie tak aby zrobić z trzech, 4 pomieszczenia +kuchnia, łazienka.

Chciałbym zrobić 2 pokoje dla dzieci ( chłopiec i dziewczynka ), dla siebie sypialnię i tradycyjnie pokój dzienny.

Do czego by się nie zabrać to gdzieś coś przeszkadza. W połowie okna balkonowego ściany nie postawię, obok nie bo zamiast pokoju to powierzchniowo wyjdzie schowek na szczotki... ;)

Proszę o jakieś porady

PS. W załączeniu przesyłam amatorsko wykonany rzut z pomiarami ( niestety brak czasu na fachowy rysunek w programie )

Edytowane przez szejgi