nowicjusz_budowlany 21.06.2015 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Mam wgniecenie 2 mm na obszarze 2cm na 1 cm.Próbowałem metody termicznej-blacharskiej.Czyli rozgrzewałem blachę tak jak to możliwe i używałem zamrażacza w sprayu.Blacha jest stalowa o gr. 0,8 mm na skrzydle, pokryta folią PVC. Blacha jest dość gruba.Grubsza niż samochodowa. tu przykład jak się usuwa. Ja stosowałem suszarkę 1200Watt.I żelazko przez kartkę papieru (A4) To co zrobiłem rezultatu nie dało. Ostateczny pomysł to nawiercenie i wypchniecie blachy na zewnątrz. Czy ktoś ma pomysł na takie drzwi mimo iż nie są samochodowe. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez nowicjusz_budowlany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 21.06.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Trzeba to wypełnić bezbarwnym woskiem. Znajdź kogoś kto ma pojęcie (odpowiedni sprzęt i materiały) o sposobach usuwania takich uszkodzeń np. firmy OTTIMO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Wenusy mają szybkę? Kurka mam dziurę w głowie dzisiaj. Jest też sposób z Boryszewskich drzwi które puchły strasznie swego czasu. Zdejmuje się pakiet szklany, wsadza się szprycę pod wgniecenie i wypełniasz albo pianką, albo klejem (wcześniej trzeba wypchnąć). Sposobów jest kilka ale nie podgrzewaj tego, bo odparzysz laminat od blachy i tyle. Minus opisanych przeze mnie metod jest taki, że następuje odspojenie blachy od wypełnienia. Wszelka chemia musi być dostosowana do produktu który chcesz naprawić, bo inaczej możesz rozpuścić wypełnienie drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz_budowlany 27.06.2015 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Szczerze nie wiem co bezbarwny wosk ma do rzeczy.Nie mam zgrzewarki.tak bym wyciągną blache.Mam za to spawarkę ale to nie pomoże.Moge pokusic sie zakupując distal i barwnik.Z tego mając szpachle w identycznym kolorze co okleina pcv.Można też zakupić żywice z utwardzaczem barwiąc ją nawet farba olejną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.06.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Tak jak pisałem Ci wyżej - każde nagrzanie blachy do momentu możliwości jej formowania spowoduje również uszkodzenie laminatu czy lakieru. Wszelkie próby łatania typu szpachla pozostawią paskudny ślad, a swoją drogą szpachlę musisz zetrzeć papierem ściernym, czyli uszkodzisz dalej laminat. Nic mądrego tu nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinez81 01.07.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Może spróbuj wyciągania bezinwazyjnego tak jak to robią z wgnieceniami samochodów. Ewentualnie możesz zadzwonić do takiej firmy czy jest możliwość dojazdu i wykonania czegoś takiego na drzwiach, ja za 5 wgnieceń w samochodzie zapłaciłem 180zł i myślę, że to uczciwa cena tym bardziej, że w konkurencyjnej firmie zaproponowali 100zł od wgniotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts