Skrzynek 21.06.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Witam wszystkich. Jestem zainteresowany technologią indukcyjną w moim mieszkaniu, do kuchni przeprowadzona jest osobna instalacja (jedno fazowa) do której chcę podłączyć płytę indukcyjną . W związku z jedną fazą maksymalna moc jaką mogę uzyskać wynosi około 4kW , teraźniejsze płyty na 230 V mają maksymalną moc 7-8 kW, czy taki sprzęt mogę spokojnie podłączyć pod jedną fazę ? Czy lepiej szukać płyty gdzie maksymalna moc wynosi 4kW? Czy przy jednym i przy drugim rozwiązaniu pola grzewcze będą sprawdzały się tak samo dobrze ? Oczywiście zdaję sobie sprawę , że lepiej byłoby przy podłączeniu 3 fazowym, jednak w moim sytuacji nie jest to możliwe. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dekame 11.07.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 (edytowane) CzescCzasami jest trudno uzywac tylko jednego czy dwoch pol indukcyjnych, byble by nie przekroczyc mocy maksymalnej instalacji. Rozwazales moze kupno plyty indukcyjnej o malej mocy? np. ten Bosch Moc przyłączeniowa: 3,68 kW Edytowane 11 Lipca 2015 przez Dekame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts