czuczuwara 21.06.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Witam, w projekcie, którym jestem zainteresowany mam w zestawieniu materiałów: Pustak ceramiczny G 25 P+W 250x338x220 mm kl.15 problem w tym, że na stronach producentów nie mogę znaleźć takiego wymiaru... Namierzyłem jedynie produkt firmy JOPEK, który nie jest już chyba na bieżąco dostępny na rynku, jest szereg innych produktów o grubości 25 cm w systemie P+W, ale nie mają wymaganych wymiarów... Czy jest jakiś margines /przykładowo znalazłem 250x325x235/, czy trzeba trzymać się dokładnie zaleceń projektanta... Z góry dziękuję bardziej doświadczonym forumowiczom za pomoc w tej kwestii Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_knap 22.06.2015 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Jakiś mały ten pustak... Stawiam, że to jakiś MAX? Porotherm i inne pustaki ceramiczne są sporo większe - co jest korzystne, bo jest mniej spoinowania, mniej potencjalnych mostków termicznych, etc etc. Jakie parametry ma ten pustak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.06.2015 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 A jakie to "potencjalne mostki termiczne" powstałe w wyniku spoinowania bedą widoczne po przykryciu tego ociepleniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek_knap 22.06.2015 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 A jakie to "potencjalne mostki termiczne" powstałe w wyniku spoinowania bedą widoczne po przykryciu tego ociepleniem ? Zależy ile tego ocieplenia będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuczuwara 22.06.2015 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Co do parametrów pustaka podanych w zestawieniu, to wszystkie informacje podałem w pierwszym poście. O i jeszcze pytanie może z sensu zasadniczych: pustak ceramiczny czy pustak ceramiczny poryzowany ? Edytowane 22 Czerwca 2015 przez czuczuwara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.06.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Zależy ile tego ocieplenia będzie. [ATTACH=CONFIG]321703[/ATTACH] No i co tutaj widać ? Kołki do styropianu, które ( o ile nie zastosuje się termodynamiki będą widoczne zawsze). No, chyba, źe ty spoiny dostrzegasz... A Obecnie, raczej poniżej 15cm styropianu się nie schodzi, więc po co poruszać taki temat w ogóle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts