Mateo_ 21.06.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Cześć!Za moim płotem przy drodze jest niewielka skarpa około 1,5-2m szerokości i długości łącznie ~100m. Skarpa zakończona jest korytkiem przy drodze. Wzdłuż płotu posadzone mam tuje równo z płotem więc jestem odgrodzony od drogi. Chcę pozbyć się trawy bo mam serdecznie dość co tydzień/dwa chodzić i ją kosić. Chcę to zrobić szybko i tanio ale na wieki - raz a konkretnie. W niedalekiej przyszłości przy tujach chcę zastosować agrowłókninę + otoczaki na chwasty.Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak skoszę bardzo nisko trawę, zgrabię ją z tej skarpy i na to założę agrotkaninę to wystarczy czy muszę wyrwać trawę do zera? Takie pomysły które na razie wymyśliłem: 1. Założyć agrotkaninę i zostawić takie coś bez ruszania 2. Założyć agrotkaninę i zasadzić jakieś pnącza, nic wielkiego, po prostu żeby mi to zarosło.3. Agrotkanina na to geokrata / kratka trawnikowa i nasypać na to otoczaki drenażowe a przy korytku założyć plastikowe obrzeże 5cm wysokie. Pozdrawiam!! (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 21.06.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Cześć! Za moim płotem przy drodze jest niewielka skarpa około 1,5-2m szerokości i długości łącznie ~100m. Skarpa zakończona jest korytkiem przy drodze. Wzdłuż płotu posadzone mam tuje równo z płotem więc jestem odgrodzony od drogi. Chcę pozbyć się trawy bo mam serdecznie dość co tydzień/dwa chodzić i ją kosić. Chcę to zrobić szybko i tanio ale na wieki - raz a konkretnie. W niedalekiej przyszłości przy tujach chcę zastosować agrowłókninę + otoczaki na chwasty. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak skoszę bardzo nisko trawę, zgrabię ją z tej skarpy i na to założę agrotkaninę to wystarczy czy muszę wyrwać trawę do zera? Takie pomysły które na razie wymyśliłem: 1. Założyć agrotkaninę i zostawić takie coś bez ruszania 2. Założyć agrotkaninę i zasadzić jakieś pnącza, nic wielkiego, po prostu żeby mi to zarosło. 3. Agrotkanina na to geokrata / kratka trawnikowa i nasypać na to otoczaki drenażowe a przy korytku założyć plastikowe obrzeże 5cm wysokie. Pozdrawiam!! (: No uczciwe postawienie sprawy !! Zabetonować, to od czasu do czasu zamiatamy aby ziemia się nie tworzyła. Pomysły ok. Ale 1 paskudnie będzie wyglądać zakurzone , brudne po deszczu etc. 2 trawa będzie i tak rosnąć wśród tych roślin okrywowych , takie otoczenie , A te ekspansywne będą pchały się na działkę 3 trochę grosza zje a i tak po latach ziemia w otoczakach się utworzy i wyrośnie najprawdopodobniej trawa Chemia z osławionym glifosfatem na czele ale łyso tak z jałowa ziemią Pomysł z mojego ogrodu to poziomka baron sol... bestia tak się rozkrzaczyła że trawie szans pod żywopłotem nie dawała . Jak droga o niewielkim ruchu to w sumie wszystkie pomysły ok. ale od czasu do czasu pracy się nie uniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts