PusiaKssawery 28.04.2016 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Ale dzisiejsza aura nie napawa optymizmem Współczuję U nas tak było w niedziele i poniedziałek, wczoraj też padał śnieg i cały czas zimno, za zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 28.04.2016 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Niechaj za to dziś pięknie u Was pewnie też. Gdyby nie to, że chcecie budować to moznaby powiedzieć, że ośniezone drzewka radują serce bo to ślicznie wygląda zobaczysz jak za rok będziemy się cieszyć takim krajobrazem siedząc w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.04.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Pusiu jak całą zimę go nie było, tak przylazł teraz, kiedy nikt go nie chce Byle do maja Liliputku oby Gdyby nie to, że dół wykopany a każda woda grozi jego zawaleniem ten śnieg by mi nie przeszkadzał, bo faktycznie ładnie:) Ekipy i tak dziś nie ma, tylko Chłop będzie biedny rozładowywał bloczki, bo HDS mu ich do wykopu nie wsadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.04.2016 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Śnieg? To gdzie budujecie? Myślałam, że niedaleko mnie A w Myślenicach śniegu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 28.04.2016 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Współczuję pogody, pamiętam ( jeszcze pochody jak się odbywały) na pierwszego maja śnieg padał Aura złośliwa, na święta zero śniegu, a teraz budowniczym szyki krzyżuje. Oby po "Zimnej Zośce" nastało wreszcie ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.04.2016 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Oby po "Zimnej Zośce" nastało wreszcie ciepełko Ma nastać jeszcze przed Zośką, znaczy noce maja być bez przymrozków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.04.2016 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Byle nie padało. Ścian nie da się zaizolować, bo nie mają kiedy wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.04.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 U nas dziś słońce i ciepło, ale duje paskudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.04.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 No właśnie u nas leje z silnym wiatrem i przy temperaturze 3.5 C. Współczuję budującym w tym roku - pogoda cały czas pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 28.04.2016 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 No właśnie u nas leje z silnym wiatrem i przy temperaturze 3.5 C. Współczuję budującym w tym roku - pogoda cały czas pod górkę u nas tak wczoraj było dziś słońce i zero wiatru na działce pewnie jakis wiaterek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.04.2016 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Mother_Nature niedaleko, ale inny powiat, te kilkadziesiąt kilometrów robi robotę W Krakowie średnio 2 tygodnie wcześniej niż tu wszystko kwitnie. Małybiałydomku no właśnie wyjątkowo bezśnieżna zima, a teraz wiosna nadrabia. Dzisiaj za to pogoda budowlana, bo słonecznie, ale jak na złość nic się nie budowało W tym miejscu chcę wylać żale na przedstawiciela handlowego Chyż-Betu, który od poniedziałku rezerwował nam bloczki i dostawę na dzisiaj. We środę o 16 zadzwonił, że transport ma najwcześniej na 4go maja Nie mógł od razu powiedzieć, że sprawa nie jest pewna? A już na pewno zadzwonić wcześniej niż o 16 w dzień przed planowaną dostawą? W efekcie Chłop musiał w ciągu godziny załatwić bloczki gdzie indziej, niestety wolny transport najwcześniej na południe, a ekipa nie miała po co przyjeżdżać o tej porze. Wykop stoi i się osypuje, pogoda się marnuje, ekipa niecierpliwi. Gdyby pan przedstawiciel C-B dał znać kilka godzin wcześniej nie musielibyśmy zmieniać planów, bo jednodniowa obsuwa mocno mąci nam w harmonogramie Od jutra lecimy z pierwszymi murami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.04.2016 04:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 O współczuję, to wkurzające:mad: Firmie C-B należy się czarny P-R; dobrze, że udało się załatwić bloczki na dzisiaj i mury zaczną się piąć. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.04.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Oj, fatalnie. A ja mam niedaleko siebie producenta takich bloczków zalewowych, szkoda że nie napisałaś, że potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 29.04.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Mury zaczną się piąć to i lżej na duszy się zrobi Zobaczysz, jak będzie spektakularnie od razu Niestety chyba nie ma budowy, gdzie wszystko przebiega idealnie i bez problemów, zawsze mniejsza lub większa obsuwa się zdarza. Czy z powodu wykonawców, czy firm dostarczających towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 29.04.2016 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Gaju dzięki, już się pną Sama firma C-B w porządku, bloczki wzięliśmy ich, tylko od dystrybutora, jakość bloczków z tego, co mówił wykonawca jest ok - jedynie niepoważne zachowanie pana na minus, sam produkt na plus Mother dzięki pamiętam, widziałam chyba u Tsunami namiary od Ciebie do tego producenta, sprawdzaliśmy cenę, ale Chłop w końcu wolał z C-B. Mały biały domku mury rosną i serce rośnie, wreszcie widać, na co się spłukujemy To już druga wtopa z dostawcami od początku budowy (czyli całego tygodnia), nastawiamy się na kolejne niespodzianki 2 godziny temu byłam na budowie, zewnętrzne ściany piwnicy wysokie na 5 bloczków Nie wiem, czy jeszcze urosły, czy już panowie zalewali, bo zdecydowaliśmy zalewać partiami a nie na raz - będą stać przez weekend, a gdyby wykop się osunął będzie stabilniej. zdjęcie słabe, bo nie chciałam upubliczniać wizerunków panów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 29.04.2016 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 niezmiennie podziwiam Wasze widoki działkowe na C-B też bym się zirytowała.. niestety, szkoda zdrowia, u nas też ekipa miała 2 dni obsuwy, bo w fabryce byla awaria i nie bylo silikatow przez 2 dni ale teraz juz wszystko jest ok. A pewnie jeszcze parę sytuacji takich będzie tylko spokój nas uratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 29.04.2016 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Liliputku nam co prawda nie są potrzebne na już, bo po wylaniu stropu nad piwnicą 2-3 tygodnie przerwy, ale wstępne rozeznanie zgadza się z tym, co pisałaś - ciężko o te polskie silikaty Coraz bardziej lubię wieczorne wizyty na budowie -> chodzenie między własnymi czterema ścianami - nadal abstrakcyjne, a jednak się dzieje Zewnętrzne mury po 5 warstw bloczków (jeszcze 4), narożniki wyciągnięte, ściany wewnętrzne zaczęte, otwory na drzwi wewnętrzne wyglądają na wystarczająco duże (baliśmy się, że będzie ciasno na wyjściu z garażu na schody). Ściana zachodnia (od wjazdu po lewej) wyjdzie jednak sporo ponad poziom gruntu i aż się prosi o okienka - jedno w garażu, jedno w "kotłowni", hmm. widok ogólny z drogi (nic nie widać) wjazd do garażu: w krainie wielkich, szarych klocków lego: tańce w garażu ściana zachodnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 30.04.2016 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Super ta Wasza piwnica Takie ściany to już muszą cieszyć. Fajnie, że jesteście na miejscu i możecie sobie zwiedzać wieczorami plac budowy. Ma to swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 30.04.2016 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Gratuluję postępów W garażu zaraz będziecie mogli parkować Widok CUDNY, zazdroszczę, kocham góry, niestety nie często mogę je oglądać na żywo, macie piękne miejsce do życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 30.04.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Tsunami wieczorami możemy na spokojnie, a czasem w ciągu dnia trzeba podjechać coś dokupić, załatwić, zadecydować - na szczęście to tylko jakieś 3km Bardzo jesteśmy (na tym etapie, nie wiem co będzie, gdy braknie mi na wymarzone drzwi i drewniane podłogi:P) zadowoleni z decyzji o piwnicy. Mały biały domku dzięki, no jeszcze trochę zanim zaparkujemy Miejsce jest prawie idealne, gdyby tylko nie było żadnych domów w zasięgu wzroku Piwnica równiutko wymurowana, zbrojenia w bloczkach co dwie warstwy, wszystkie śmieci budowlane posprzątane - nie mamy na co narzekać Dzisiaj prawie cały dzień na budowie, chciałam coś uporządkować, ale znalazłam raptem 3 pety i wrzuciłam na kupkę kilka porozrzucanych desek - taki porządek. Ach i przerzuciłam z pół tony piachu z nudów. I zamiatałam wokół fundamentów wodę do drenażu, bo nie mam co robić, nie mam ogródka Potem montowaliśmy wychodek-samorobek, i zeszło nam na tym pół dnia, poddaliśmy się gdy zapadał zmrok Jutro cd. Po budowie drzwi zabieram do domu, albo zlecę tacie wykonanie kolejnych, bo są cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts