Niechaj 06.05.2016 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Liliputku wolałabym stary dom, bo nowe, równe i świeże mniej mi się podobają Aniko można przykleić plastikowy haczyk na wewnętrznej stronie -> http://p-fst1.pixstatic.com/506b2ef2d9127e30f60017d2._w.1500_s.fit_.jpg w jednym z odcinków programu "Daleko od miasta" z Domo+ pewna para opowiadała historię o tym, jak pozyskiwali takie stare ganki do swojego mini skansenu. U nas rozbierają właśnie zabytkową willę w centrum miasteczka i są tam takie piękne zielone drzwi Czaję się na nie, ale nigdy robotników nie ma, żeby zagadać Tsunami polecam, robią TAKIE drzwi i okna! Tylko warto wcześniej zadzwonić się zapowiedzieć, bo zakład jest malutki, przy domu, brama zamknięta. Dom ma powierzchnię zabudowy 95,68m2, całkowitą zaledwie... 300m2 W naszym domu jest już 10 gruszek, czyli ok 80m3 betonu, a jeszcze jeden strop, czyli pewnie ze dwie gruszki (+16m3), do wylania - prawie 100m3 betonu Dzisiaj słońce, udało się wykonać plan bez przeszkód - mamy strop nad piwnicą vel podłogę parteru Pierwsza wiecha (już oblana): Na poniedziałek zamówione: pogoda 24 rolki papy termozgrzewalnej V60S30 12 szt kleju do płyt styropianowych 8m3 styropianu Austrotherm Expert 50m folii kubełkowej 100m rur drenażowych kilka metrów rury PCV 110mm + kolanka 50m2 geowłókniny do owinięcia rur Potrzebujemy jeszcze: worków jutowych ponad 100szt - i ok 30 ton żwiru drenażowego do wrzucenia do tych worków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.05.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 śliczny równiutki beton a taki beton na schodach zawsze kojarzy mi sie z odbitymi kocimi łapkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 08.05.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 No to pięknie! Każda okazja do świętowania jest dobra i trzy wiechy Was czekają, no, no Już można spać w piwnicy "dach" nad głową jest Wzdycham z zazdrością, że macie budowę obok siebie. Okna też zamawiacie drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.05.2016 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 śliczny równiutki beton a taki beton na schodach zawsze kojarzy mi sie z odbitymi kocimi łapkami Mam dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 08.05.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Liliputku kotów w sąsiedztwie brak, ale przy drugim stropie odbijemy stopę Młodej na schodach Tsunami haha, niestety 3 na 5 budowlańców jest kierowcami, więc najwięcej świętował mój Chłop Okna niestety PCV, chciałam metalowe, ale nie nasza półka cenowa, z kolei drewnianych nie chce Chłop Tak, jest dach! Wreszcie nie jesteśmy bezdomni Wczoraj podlewaliśmy beton dwa razy, dzisiaj już tylko raz, bo pogoda nam sprzyjała. Znaleźliśmy więc nowe zajęcie - wrzucanie żwiru do worków. W trzy godziny zapełniliśmy 70-80 sztuk, złamałam wszystkie paznokcie. Chłop szacuje, że worków możemy potrzebować ok 1000-2000 Od jutra izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.05.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Niesamowite ilości materiałów macie już w domu, czuję się jakbym budowała domek dla lalek Ale ale... zobaczyłam ganek i pomyślałam sobie, że muszę Ci pokazać, jakie sztachetki obczaiłam! Ganek marzy mi się bardzo, ale póki co nie ma go w projekcie, istnieje wyłącznie w mojej głowie Jak wytyrany budową mąż zechce zrobić ganek, to będzie super, póki co tylko rzuciłam temat i nawet nie skomentował A sztachetki są takie: http://a.allegroimg.pl/original/06/61/67/44/34/6167443402_3 http://a.allegroimg.pl/original/06/61/67/44/34/6167443402 I jeszcze wiele innych wzorów, wykonają także indywidualny wzór. Stolarnia nazywa się Drewstrug http://allegro.pl/sztachety-ozdobne-balustrada-36-wzorow-i6167443402.html# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 09.05.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Ależ lecice z robotą, już beton i schody, hoho Te barierki urocze, jak dziecięce wycinanki, a domek w górach aż się prosi o taki styl Zawsze podziwiam taką misterną pracę i zazdroszczę Też chciałam stary dom z duszą, ale mój M jest całkiem nowoczesny i tu pojawia się konflikt interesów, zawsze ktoś komuś musi ustąpić. Kiedyś byłam z córcią w górach Izerskich i takie cudo widziałyśmy, może nie ma ganku, ale te detale ażurowe między piętrami i płaskorzeźby nad drzwiami ( mam nadzieję, że widać na tym kiepskim zdjęciu) : http://zmniejszacz.pl/zdjecie/421/5059325_DSC00373.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/421/5059329_x.jpg P.s. Daleko od miasta to jeden z moich ukochanych programów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 09.05.2016 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Matko a dom wcale nie jakiś duży, bo 9x10m, tylko ze względu na piwnicę i wodę uszczelniamy i betonujemy się z każdej strony Jeszcze zapomniałam o murkach oporowych i stopach (?) pod taras i ganek, też przecież będą z betonu - już niewiele tam wejdzie, ale chyba dobijemy do 100m3:/ O rety, jakie piękne rzeczy! Te ptasie balustrady cudne! Nie łudzę się, że wystarczy nam funduszy na ganek, więc sztachetki wycinać będę pewnie sama, tylko muszę się zaprzyjaźnić z wyrzynarką, bo na razie znamy się głównie z widzenia i pobieżnego kontaktu cielesnego;) Na tapecie więc jak najprostsze kształty W grudniu przejeżdżałam obok przepięknie odrestaurowywanej willi. Wczoraj byłam znowu w okolicy i już działa, niestety to nie pensjonat -> http://www.flesik.com/wp-content/uploads/2015/12/gessler1.jpg Mały Biały no lecimy, równe 2 tygodnie (w tym 3 dni przerwy) i piwnica praktycznie gotowa Piękne te detale! Czasem za pomocą google street view zwiedzam okoliczne wioski i szukam ładnych elewacji Byłam dziś na moment na budowie dowieźć panom dysperbit. Koparka odkopała osunięty wykop, panowie działają ze smarowaniem. Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i zdążymy z izolacją, drenażem i zasypaniem przed ulewami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.05.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą i zdążymy z izolacją, drenażem i zasypaniem przed ulewami Jakie ulewy??? Chyba o czymś nie wiem. Zapowiadają ulewy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 09.05.2016 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Jakie ulewy??? Chyba o czymś nie wiem. Zapowiadają ulewy? U mnie właśnie się zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 09.05.2016 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Właśnie przeszła wielka chmura gradowa - po drodze na budowę goniłam tę chmurę i trzy razy jechałam przez kulminacyjną nawałnicę Niepotrzebnie się zerwałam - gdy dojechałam panowie chowali do blaszaka ostatnią rurę. Byłam pewna, że gdy zaczęło lać zebrali się do domu, ale zamiast tego w ulewie zadbali o nasze materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.05.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Czyli te chmury były gradowe... Widziałam paskudne bałwany na niebie, ale nas ominęły, jedynie zagrzmiało i trochę pokropiło, nawet nie zeszliśmy z budowy. Ekipa solidna, miło z ich strony że się starają i dbają nawet o materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 13.05.2016 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Matko no, jesteśmy zadowoleni z ekipy W tym tygodniu prace niezbyt spektakularne, za to kluczowe - dysperbit 2x, papa termozgrzewalna 2x, styropian (Austrotherm Expert 8cm) na kleju, folia kubełkowa. Dzisiaj dokończenie folii kubełkowej, żwir+rury drenażowe (chyba 2x na wysokość ściany - jedna rura przy ławach, druga wyżej), koparka i zasypywanie. Niestety zaczęło padać, więc nie wiem, czy uda się dzisiaj zasypać - byłby wreszcie stan 0 Kilka zaległych zdjęć: komin podkominkowy podmurowany, ocieplony i zafoliowany z pierwszą warstewką żwiru widok z okienka w garażu -> i jeszcze taka ciekawostka budowlana z naszej ulicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.05.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 i jeszcze taka ciekawostka budowlana z naszej ulicy Aż się boje pytać .... ale ... ten mur jest jakiś nietarata?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 13.05.2016 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pusiu a nie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.05.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 i jeszcze taka ciekawostka budowlana z naszej ulicy Taaa... chyba za bardzo cackamy się z fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.05.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pusiu a nie jest? Dlatego napisałam, że aż się boje pytać... Taki dziennik jest na FM "U Jaśków" - i tam dziewczynie ekipa fachofuf coś podobnego zrobiła mówiąc, że to luki wentylacyjne między pustakami, a ona naczytała się FM i teraz się czepia Taaa... chyba za bardzo cackamy się z fundamentami Dlatego napisałam, że u Was tak porządnie to wszystko zrobione, tu zresztą też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 13.05.2016 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pusiu myślałam, że pytasz, bo wg Ciebie jest ok Tam wcześniej było ogrodzenie z różnokolorowych ścianek ToiToiów, więc generalnie ludzie z fantazją mieszkają Mimo deszczu drenaż się robi, może wieczorem uda się wejść na płytę z poziomu gruntu i będzie można puścić Młodą samopas bez obaw, że wpadnie w 3m dziurę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 13.05.2016 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 WIdok z garazu piekny! Juz zaraz, zaraz bedzie stan 0! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.05.2016 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pusiu myślałam, że pytasz, bo wg Ciebie jest ok Tam wcześniej było ogrodzenie z różnokolorowych ścianek ToiToiów, więc generalnie ludzie z fantazją mieszkają : I nie są zdziwieni, ze Wy tak INACZEJ budujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts