leila87 29.06.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Słuchajcie, to z jakiego powodu zdarza się, że chwasty przebijają się przez agrowłókninę ? Jak tego uniknąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 29.06.2016 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 ja bym stawiała na jakość agrowłókniny... my mamy dodatkową na polu z ogórkami, które mają nawadnianie kropelkowe i mimo,że sytuacja idealna dla chwastów - mokro plus słonecznie to nic się nie przebija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.06.2016 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Pusia mówi, że jak agro odpowiedniej grubości, to się nie przebiją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.06.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Słuchajcie, to z jakiego powodu zdarza się, że chwasty przebijają się przez agrowłókninę ? Jak tego uniknąć ? Kupować dobrą agrowłókninę czyli minimum 70. 50 jest do d...... ja bym stawiała na jakość agrowłókniny... my mamy dodatkową na polu z ogórkami, które mają nawadnianie kropelkowe i mimo,że sytuacja idealna dla chwastów - mokro plus słonecznie to nic się nie przebija Przy dobrej agrowłókninie, czy przy agrotkaninie chwasty się nie przebiją, to co wyrasta na wierzchu jest raczej naniesione przez wiatr i rośnie NA agrowłokninie. Cały czas mówimy o prawidłowo położonej agrowłókninie, czyli odpowiedni materiał położony na prawidłowo przygotowane (odchwaszczone) podłoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 02.07.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Kupować dobrą agrowłókninę czyli minimum 70. 50 jest do d...... Przy dobrej agrowłókninie, czy przy agrotkaninie chwasty się nie przebiją, to co wyrasta na wierzchu jest raczej naniesione przez wiatr i rośnie NA agrowłokninie. Cały czas mówimy o prawidłowo położonej agrowłókninie, czyli odpowiedni materiał położony na prawidłowo przygotowane (odchwaszczone) podłoże. Rozumiem, że jednostką są złote ? tylko 70 zł za jaką ilość ? Przepraszam za głupie pytanie, ale nie zajmowałam się tym jeszcze ... A muszę, bo na nowym trawniku zasianym miesiąc temu, więcej jest perzu niż trawy kompletnie nie wiem, co z tym zrobić niby wyrywam, a perz dalej rośnie :/ Nie wspomnę już nawet, jakie cuda wyrastają przy linii ogrodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.07.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Nie to gramatura, jak z tkaninami – 70 g/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 03.07.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Nie to gramatura, jak z tkaninami – 70 g/m2 No właśnie Mówiłam, że muszę się dużo nauczyć ! Dziękuję ! I dzięki tej wtoopie, zapamiętam gramaturę dobrej agrowłókniny forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.07.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Leila, wiedza o tym, że ilością g/m2 określa się wszystkie tkaniny (i papier) przyda Ci się nie raz, gdy będziesz wybierać tkaniny na zasłony, pokrycie mebli, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.07.2016 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) na budowie cisza - ekipa MOŻE wróci we środę, a mieli ruszać tydzień temu edit: właśnie się okazało, że owszem wracają we środę, ale za TYDZIEŃ! Edytowane 4 Lipca 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.07.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Ojej, a skąd ten przestój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 04.07.2016 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 04.07.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Niechaju, ależ tam u Was przepięknie! Niezła przygoda z przybyszami, oby potem Was na chrzestnych nie przyszli prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 04.07.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Niechaj, czemu taki przestój? Mają inną robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.07.2016 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 mother, mały biały, Tsunami wiadomo, że inna robota, kilka srok za ogon i taki efekt, że zaraz będzie ponad miesiąc niepotrzebnej przerwy pesce dzięki. Już nawet wiemy, kim jest ta dziewczyna - daleko na pępkówkę byśmy nie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 04.07.2016 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Taki okres gorący dla budowlańców. Nasi też pędzili pod koniec jak poparzeni. Ścianek działowych jeszcze nie zrobili, bo już na kolejną budowę jechali. Ale póki co czekamy na okna, także jestem cierpliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 05.07.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Leila, wiedza o tym, że ilością g/m2 określa się wszystkie tkaniny (i papier) przyda Ci się nie raz, gdy będziesz wybierać tkaniny na zasłony, pokrycie mebli, itp Pestko, to, to oczywiście wiem nie załapałam poprostu do czego odnosi się sama wartość bez jednostki, w odniesieniu do agrowłókniny Dużo kasy ostatnio wydaję, stąd pierwsze skojarzenie do złotówek. Teraz jest dla mnie oczywiste, że przy wyborze agrowłókniny mam zwracać uwagę na gramaturę. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leila87 05.07.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 na budowie cisza - ekipa MOŻE wróci we środę, a mieli ruszać tydzień temu edit: właśnie się okazało, że owszem wracają we środę, ale za TYDZIEŃ! U nas było to samo :/ co gorsza, uciekali do sąsiada na działkę obok ... Budowa SSO dużo nam się wydłużyła przez to. Gdyby nie "sąsiad", to skonczylibyśmy w październiku i tynki pewnie zdążyłyby wyschnąć przed mrozami ... Nie mieliśmy wówczas bata na nich, a z sąsiadem chcieliśmy utrzymywać dobre relacje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 06.07.2016 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.07.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Niechaj zaraz wróca i będzie u nas takich przerw nie było akurat... tylko strop jak musiał wyschnąć to gdzies szli, dlatego zawsze musieli wiedzieć na 100% czy dachowki będą lub inne rzeczy, bo jak nie było to nie przyjeżdżali tylko gdzieś indziej robili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 06.07.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 My też zaliczyliśmy niepotrzebny przestój... prawie miesiąc Zdaje się, że bez tego się nie obejdzie przy systemie gospodarczym. Za to teraz bonus: tynki wewnętrzne mieli zaczynać w poniedziałek, a będą już w piątek - tym razem to my trafiliśmy w jakąś "dziurę". Więc być może i Wam trafi się coś podobnego i nadrobicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts