Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W poszukiwaniu utraconego tlenu, czyli jak trafiliśmy na koniec tęczy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, to z jakiego powodu zdarza się, że chwasty przebijają się przez agrowłókninę ? Jak tego uniknąć ?

Kupować dobrą agrowłókninę czyli minimum 70.

50 jest do d......

ja bym stawiała na jakość agrowłókniny... my mamy dodatkową na polu z ogórkami, które mają nawadnianie kropelkowe i mimo,że sytuacja idealna dla chwastów - mokro plus słonecznie to nic się nie przebija ;)

Przy dobrej agrowłókninie, czy przy agrotkaninie chwasty się nie przebiją, to co wyrasta na wierzchu jest raczej naniesione przez wiatr i rośnie NA agrowłokninie.

Cały czas mówimy o prawidłowo położonej agrowłókninie, czyli odpowiedni materiał położony na prawidłowo przygotowane (odchwaszczone) podłoże.

Kupować dobrą agrowłókninę czyli minimum 70.

50 jest do d......

Przy dobrej agrowłókninie, czy przy agrotkaninie chwasty się nie przebiją, to co wyrasta na wierzchu jest raczej naniesione przez wiatr i rośnie NA agrowłokninie.

Cały czas mówimy o prawidłowo położonej agrowłókninie, czyli odpowiedni materiał położony na prawidłowo przygotowane (odchwaszczone) podłoże.

Rozumiem, że jednostką są złote ? :) tylko 70 zł za jaką ilość ? Przepraszam za głupie pytanie, ale nie zajmowałam się tym jeszcze ... A muszę, bo na nowym trawniku zasianym miesiąc temu, więcej jest perzu niż trawy :( kompletnie nie wiem, co z tym zrobić :( niby wyrywam, a perz dalej rośnie :/ Nie wspomnę już nawet, jakie cuda wyrastają przy linii ogrodzenia ...

Leila, wiedza o tym, że ilością g/m2 określa się wszystkie tkaniny (i papier) przyda Ci się nie raz, gdy będziesz wybierać tkaniny na zasłony, pokrycie mebli, itp :)

Pestko, to, to oczywiście wiem :) nie załapałam poprostu do czego odnosi się sama wartość bez jednostki, w odniesieniu do agrowłókniny :) Dużo kasy ostatnio wydaję, stąd pierwsze skojarzenie do złotówek. Teraz jest dla mnie oczywiste, że przy wyborze agrowłókniny mam zwracać uwagę na gramaturę. Jeszcze raz dzięki za podpowiedź !

na budowie cisza - ekipa MOŻE wróci we środę, a mieli ruszać tydzień temu :(

edit:

właśnie się okazało, że owszem wracają we środę, ale za TYDZIEŃ!

U nas było to samo :/ co gorsza, uciekali do sąsiada na działkę obok ... Budowa SSO dużo nam się wydłużyła przez to. Gdyby nie "sąsiad", to skonczylibyśmy w październiku i tynki pewnie zdążyłyby wyschnąć przed mrozami ... Nie mieliśmy wówczas bata na nich, a z sąsiadem chcieliśmy utrzymywać dobre relacje ...

My też zaliczyliśmy niepotrzebny przestój... prawie miesiąc :(

Zdaje się, że bez tego się nie obejdzie przy systemie gospodarczym. Za to teraz bonus: tynki wewnętrzne mieli zaczynać w poniedziałek, a będą już w piątek - tym razem to my trafiliśmy w jakąś "dziurę". Więc być może i Wam trafi się coś podobnego i nadrobicie :)