pestka56 26.07.2016 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Zastanawialam się co z tym oknem Chyba musicie je ciut zwęzić i będzie dobrze. Czy widziałaś sufity wykładane drewnem? Ładnie by się komponował taki sufit z tym kawałkiem żelbetu. Betonowe podstopnie i drewno na stopniach też by pięknie pasowało. Tu akurat obudowa kominka jest z betonu. https://homeadore.com/2015/05/04/ehrlich-kayne-residence-standard/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.07.2016 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Piękny sufit! U nas na pewno nie będzie tak minimalistycznie (dużo mebli, rzeczy i kolorów), no i nie mamy wysoko - obawiam się, że byłoby zbyt przysadziście i duszno. Myślałam o zostawieniu sufitu z widocznymi rysunkami odbitych desek szalunkowych - ale przewody elektryczne i anemostaty jakoś trzeba obrobić, a loftowych klimatów nie chcę udawać. Za to zdecydowaliśmy się zrobić na poddaszu boazerię (białą) na krokwiach To okno musimy raczej skrócić - schody dotykają deski szalunkowej, dopiero nad nią jest nadproże Dzisiaj ZNOWU opóźniona dostawa a do tego niekompletne zamówienie - ktoś sobie chyba niedługo zapracuje na czarną listę Ekipa nie doczekała się dostawy bloczków na ściany działowe i z braku zajęcia wysprzątała całą budowę, podmurowała zepsute okno, podciągnęła komin, uzupełniła żwir w drenażu, postawiła do połowy ściany szczytowe i jedyną ścianę nośną poddasza. Ten dom jeszcze nigdy nie wyglądał tak brzydko planujemy kominek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Pamiętaj o dobrym ociepleniu komina. Nie martw się, wszystko się poukłada. Każdy budując ma złe chwile, ale potem w pamięci zostają te dobre i troche anegdotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Skoro podoba Cisię sufit betonowy, to możesz zrobić w ten sposób. Wtedy kable i inne paskudztwa schowasz. W końcu lampy nie muszą wisieć na środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.07.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 (edytowane) Mam nadzieję Już w sumie nie pamiętam przebojów z piwnicą i budowaniem na kredyt bez kredytu Teraz jeszcze tylko dograć więźbę z pogodą, czasem naszym i majstrów i powinno być z górki, tfu tfu Sufity podwieszane, ledy, halogeny itp to nie moja bajka, no i anemostaty są w różnych miejscach, trudno byłoby to obudować, więc będzie zwyczajny biały sufit i wiszące lampy a z betonem mogę pokombinować jeszcze ze ścianą - słupem oddzielającym wiatrołap od pokoju Teraz zastanawia mnie umiejscowienie wyczystek z kominów - gdzie i jak zrobimy teraz kominek zewnętrzny - nie umiem sobie tego wyobrazić kolejna rzecz źle zaprojektowana, albo raczej niezaprojektowana :/ Edytowane 26 Lipca 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.07.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Wyczystki można przenieść. Powinny być 30 cm nad podłogą. Mogą być po bokach kominów, chociaż to też problem, ale do rozwiązania pod warunkiem, że kominek zewnętrzny będzie z wkładem. Czy tam pod spodem jest piwnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.07.2016 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Po bokach nie mogą być, bo ocieplenie ściany się nie zmieści jest piwnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) To jest możliwość opuszczenia kominów do piwnicy, ale sama wiesz, że to poważna praca. To byłoby najlepsze rozwiązanie. Komin w dole nie musi być systemowy. Jedynie trzeba by jego ściany dobrze wygładzić taką zaprawą, którą spaja się cegły. Tam nie będzie żadnych temperatur. Będzie opadać tylko sadza i chodzi o to, żeby możliwie najmniej osadzała się na ściankach. Można by było jeszcze przenieść wyczystki na dół tuż nad podłogę tarasu. Niezbyt to prawomyślne. Przepis mówi, że poniżej drzwiczek wyczystki powinno być 30 cm. Z kolei wkuwać się w taras na te 30 cm, to podobna praca jak z przebiciem się do piwnicy.W takim układzie kominek kominek zewnętrzny musiałby być podniesiony do góry, tak żeby można było pod nim dostać się wyczystek. Edytowane 27 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.07.2016 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Przebijanie się do piwnicy nie wchodzi w grę, za dużo zachodu chyba będzie wysokie palenisko po prostu i będziemy kombinować z odsunięciem od komina. Dzisiaj kończymy działówki na parterze (wreszcie zobaczę, czy uda mi się obrócić w łazience ) i czekamy na więźbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 (edytowane) Odsuwanie od komina nie ma sensu. Będzie źle wyglądać, a dostać się do wyczystki i tak będzie bardzo trudno. Opuście wyczystki tuż nad podłogę i pod paleniskiem zostawcie otwartą przestrzeń. Czy palenisko będzie tradycyjne, otwarte? Co z tą łazienką ? Taka wąska? Kiedyś zbierałam pomysły na wąską łazienkę. Kilka pewnie się u mnie na pintereście zachowało jeszcze. Nawet ładne rozwiązania były. Ale pamiętam jedną kuriozalną. Miała ciut więcej szerokości niż krótszy bok wanny i ta wanna tam była Nawet mi się taki pomysł podobał. podbuduję Cię trochę Na 34 m2 zostało zrobione całe mieszkanie, ałazienka jest w nim naprawdę mikroskopijna http://www.homedsgn.com/2014/11/18/34-square-meters-in-moscow-by-max-kasymov/ Edytowane 27 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.07.2016 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Palenisko raczej otwarte, takie ognisko z rusztem najlepiej. haha, nie no aż taka malutka chyba nie jest 140 na 160 + 90x90 wnęka na prysznic, tylko wejście do wnęki wąskawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Trochę umywalka przeszkadza, ale to druga łazienka, więc można zainstalować mniejszą i troszkę wtedy przysunąć do miski. Okrągła umywalka byłaby dobra, bo przynajmniej boków się nie obija. U nas w głównej łazience jest okrągła 42 cm średnicy. Do tego bateria podtynkowa i, proszę, są oszczędności w zajętej przestrzeni. Zobacz tu projektant wcale nie bał się takiej sytuacji jak u Ciebie. Ustawienie prysznica i umywalki jest identyczne. Projekt pochodzi z czeskiej strony. Pod linkiem znajdziesz ponad 300 projektów łazienek. Każda pokazana jest na kilku renderingach i każda ma widok z góry. Może znajdziesz coś co pomoże ci w wymyślaniu twoich łazienek. https://www.perfecto.cz/koupelnove-studio/navrh-koupelny/ukazky-prace# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 27.07.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Niechaj, spokojnie się obrócisz! Nasza na parterze ma 120 cm szerokości i już obracać się próbowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.07.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 U nas w mieszkaniu ma 150 cm a można się obracac i obracać Mi też bardzo podobają się takie betonowe ściany chociaż u nas raczej nie będzie na to miejsca... Nie mogę doczekać się tej boazerii na krokwiach będzie pięknie!! Jestem pewna, bo oglądałam to w internetach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.07.2016 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Pestko wszystkie meble, sprzęty i rozmieszczenie ich w projekcie są przypadkowe, będzie inaczej Umywalka wystarczy 40cm, żeby można było w niej umyć ręce, okazjonalnie do umycia zębów (dla gości) np tak: albo tak (spłuczka w parapecie) (prysznic bez brodzika) na tej czeskiej stronie dużo łazienek podobnych wymiarami/ustawieniem do mojej, fajne rozwiązania, do skopiowania Tsunami obróciłam się i nawet nie zahaczyłam o nic torebką Liliputku mam nadzieję, że będzie fajnie, chciałabym dechy szersze niż boazeria, ale pomalowane na biało powinny dać radę Generalnie na całym dachu będzie boazeria, bo nadbitka z tego samego Ja się nie mogę doczekać więźby i słupów ganku, bo wreszcie będzie w domu coś drewnianego działówki na parterze gotowe (poza ścianą między łazienką a wiatrołapem - gotowa do połowy) ściana przy schodach gotowa, zostało 12cm do nadlania do stopni. wczoraj i dziś: gigantyczna łazienka (tu niestety będzie podwieszany sufit ) przymiarka do schowka na mopy/miotły/odkurzacz - miotła się mieści: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.07.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Zrób w tej łazience sufit z desek. Do tego jakiś element drewniany – szafka, albo witrynka jeśli się zmieści, a może toaletka z dużym lustrem.Ja też nie lubię podwieszanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.07.2016 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 jeden z pomysłów na tę łazienkę to właśnie drewno+czerń, więc sufit drewniany byłby akurat! Może nawet z shou sugi ban taki sufit mrrroczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.07.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 A czy łazienkowa wilgoć nie będzie wpływać na taki drewniany sufit? Też szukam alternatyw, podwieszanych sufitów chciałabym jak najmniej.Mroczna wersja mogłaby fajnie się prezentować, ale dużo pracy z nią, oglądałam na youtube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.07.2016 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 mother nature, chyba wtedy stosuje się preparaty jak do sauny, które zabezpieczają drewno. My też myślimy o takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 28.07.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2016 mother nature, chyba wtedy stosuje się preparaty jak do sauny, które zabezpieczają drewno. My też myślimy o takim rozwiązaniu. Ja mam sufit z teaku w łazience po prostu zaolejowny bezpośrednio pod prysznicem nad wanną schodzi też na scianę koło okna aż do podłogi, mam rekuperator i nic się nie dzieje,jeśli jesteście przed anomestatami to proponuję dać bezpośrednio nad kabiną prysznicową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts