alewe 22.02.2016 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2016 Kibicuję , podpatruję.Twoje wnętrza pamiętam chyba z forum wnętrz na gazecie.pl.Tym bardziej czekam na urzeczywistnienie Waszych wizji bo czuję,że będzie oryginalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 03.03.2016 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) alewe dzięki! dopiero teraz skojarzyłam Twój nick z WM (i reprodukcję plakatu Górki "Hunting in Poland", który też miałam ) łamiąca wiadomość 11 marca 2016 możemy odebrać prawomocne PnB (złożone w grudniu!). 11 marca 2015 podpisaliśmy u notariusza umowę przedwstępną kupna działek. Jak na razie wszystko dzieje się w tak zawrotnym tempie, że nie ogarniam Ale są i dobre strony - w takim razie, skoro 30 sierpnia 2015 wyprowadziliśmy się ze swojego mieszkania to 30 sierpnia 2016 wprowadzimy się do nowego domu No, ewentualnie możemy się wprowadzić 11 marca 2017 Edytowane 3 Marca 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 05.03.2016 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2016 Dzisiejsza wizyta na działce w celu przygotowania podłoża pod blaszaka uświadomiła nam dobitne, że bez tygodnia słońca nie ruszymy:( drogą nadal płynie strumyk a na wjeździe na działkę, gdzie 2 tyg temu pracowała koparka, zapadałam się po kostki. Najnowsze prognozy mówią o -6 stopniach za 2 tyg, czyli właśnie wtedy kiedy moglibyśmy wreszcie zaczynać, no dzieci szczęścia z nas już nie ma ładnych widoków, zepsuło je to brzydactwo: kontrola poziomu wody na działce jedni pracują, inni mają czyste buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 06.03.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 [ 11 marca 2016 możemy odebrać prawomocne PnB (złożone w grudniu!). Gratuluję, ze w końcu jest! Byłabym zadowolona, gdyby i u nas tak było...na razie czekamy. Prognozy pogody też nas nie cieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.03.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 jedni pracują, inni mają czyste buty No tak to w życiu bywa Czyli PnB w tym tygodniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.03.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 ale jak będzie wiosna i lato to będziecie miec pięknie a prad musi byc u nas na działce niby snieg dłużej trzyma, ale ziemia sucha... co sprzyja budowie, ale ja już myslę jak sucho będzie na wiosnę co warzywom nie sprzyja... swoją drogą... dopiero wczoraj zorientowałam się gdzie są dzienniki budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.03.2016 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Gaju dzięki, najlepiej byłoby, gdyby papiery, pogoda, wykonawcy i pieniądze zgrały się w jednym czasie Pusiu taaak, wreszcie Liliputku warzywom dowieziesz lepszej ziemi, nawodnisz i będą zadowolone z osuszaniem gorzej;) lepiej późno niż wcale z odkryciem dzienników - masz teraz dużo do czytania, tylko czy Lilipuciątko pozwoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 06.03.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Gratuluję PnB! I zaklinam pogodę, żebyśmy mogły już coś więcej działać, a nie tylko w prognozy patrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.03.2016 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 no tak.. osuszyć się nie da. Najlepiej jakby było normalnie w listopadzie deszcz, w grudniu snieg i mróz a od marca początek wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 06.03.2016 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Matko, dzięki, no Ty już zaczęłaś z grubej rury, można toitoi podłączyć (no dobra, chyba nie można podłączyć do szamba, czy można? ) Liliputku byłoby idealnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.03.2016 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 można toitoi podłączyć (no dobra, chyba nie można podłączyć do szamba, czy można? ) Raczej nie można, to taka cała plastikowa "puszka". Brrrrrr jeszcze mnie trzepie, 6 miesięcy z takiego cuda korzystaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 07.03.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Toi toi nie podłączy się do szamba, ale zwykły wychodek można tam postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 07.03.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2016 Gratuluję PnB i trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 08.03.2016 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 mały biały domku dzięki, przydadzą się Pusiu, mother, aa chodziło mi o wychodek zwykły;) Bosh, muszę w końcu załatwić jutro kierownika budowy, bo w piątek PnB, dziennik budowy i zawiadomienie o rozpoczęciu robót. No w końcu przez rok nie było na to czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.03.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Na szczęście teraz już można od razu rozpoczynać budowę po zgłoszeniu rozpoczęcia robót. Przedtem trzeba było jeszcze tydzień odczekać. Kierownik będzie chciał 1 egzemplarz projektu dla siebie, weź ze sobą jak będziesz się umawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.03.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Niechaj dałabym Ci mojego kierownika, bo jest spoko, jeździ sam na budowę doglądać, sam komunikuje się z ekipą nawet sam ją przekonał, by nie lali każdej ściany osobno tylko wszystkie naraz, by piwnica była szczelna tylko on jest z Krakowa nie wiem jak daleko dojeżdża Nasz akurat pożyczył projekt i sobie zeskanował cały więc oddał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 10.03.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2016 no w końcu, to już jutro nie martwcię się, ten pierwszy etap jest najgorszy, jeśli jest sie niecierpliwym i tak bardzo sie chce żeby juz stały te sciany! my wbiliśmy łopatę 1 lipca, bo długo czekaliśmy na pozwolenie i na kredyt, jest marzec a ja wybieram kibel i kupuję gniazdka, przecież to matrix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 11.03.2016 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 także teges pojechałam dziś do starostwa po Ostateczne Pieczątki. Chłop rozmawiał wcześniej przez telefon z "naszą panią" i przekazał mi, że mam wziąć ze sobą projekty do podbicia, koniecznie dwa egzemplarze. No to wzięłam. Tylko te projekty decyzja o PnB, która miała być podbita, została w domu, 20km dalej;) Kolejna wycieczka w poniedziałek, tym razem jedzie Chłop. Mother dzięki za info, przydało się Liliputku dzięki, z Krakowa nie będzie się raczej opłacało dojeżdżać, za dużo zbrojenia/sprawdzania mamy. Ale miejscowy kierownik budowy wstępnie umówiony, w poniedziałek szczegóły, chce się też spotkać z wykonawcą i z nim kontaktować. Porządnego macie kierownika Małydomku szaleństwo:) u nas tak szybko nie będzie, bo i piwnica i poddasze dochodzą, ale przedwiośnie 2017 też planuję spędzić z głową w muszlach klozetowych Pozwolenie jest, teraz możemy zająć się czekaniem na pogodę Przyszła faktura za skrzynkę z prądem bez prądu, w poniedziałek będzie blaszak, no i trzeba w końcu wybrać bank, z którym chcemy związać najlepsze lata życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.03.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 pogoda słaba... dziś u nas ciągle padał drobny deszcz... Banku nie będę polecać, bo warunki zmieniają się dynamicznie, bierzcie ten, ktory najmniej produktów dodatkowych wymaga nawet kosztem minimalnie wyższej marży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknahelena 14.03.2016 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Ogólnie jak na marzec, pogoda jest tragiczna. Pamiętam, że w zeszłym roku o tej porze było już z 15 stopni Przynajmniej moja rodzinka mogła się w weekend zająć swoją ulubioną rozrywką czyli zjeżdżaniem na nartach. Myślałam, że będzie już trudno o dobre warunki, a tu zaskoczenie. Sprawdziłam jeszcze sobie wcześniej online na kamerach. Nie wiem, na ilu stokach taka opcja istnieje, my jechaliśmy do ośrodka Czarna Góra: http://www.czarnagora.pl/osrodek-narciarski/wazne-informacje/kamery-pogoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts