Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kibicuję , podpatruję.

Twoje wnętrza pamiętam chyba z forum wnętrz na gazecie.pl.

Tym bardziej czekam na urzeczywistnienie Waszych wizji bo czuję,że będzie oryginalnie.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

alewe dzięki! dopiero teraz skojarzyłam Twój nick z WM (i reprodukcję plakatu Górki "Hunting in Poland", który też miałam :) )

łamiąca wiadomość

11 marca 2016 możemy odebrać prawomocne PnB (złożone w grudniu!). 11 marca 2015 podpisaliśmy u notariusza umowę przedwstępną kupna działek. Jak na razie wszystko dzieje się w tak zawrotnym tempie, że nie ogarniam :bash:

Ale są i dobre strony - w takim razie, skoro 30 sierpnia 2015 wyprowadziliśmy się ze swojego mieszkania to 30 sierpnia 2016 wprowadzimy się do nowego domu ;) No, ewentualnie możemy się wprowadzić 11 marca 2017 :p

Edytowane przez Niechaj

Dzisiejsza wizyta na działce w celu przygotowania podłoża pod blaszaka uświadomiła nam dobitne, że bez tygodnia słońca nie ruszymy:( drogą nadal płynie strumyk a na wjeździe na działkę, gdzie 2 tyg temu pracowała koparka, zapadałam się po kostki. Najnowsze prognozy mówią o -6 stopniach za 2 tyg, czyli właśnie wtedy kiedy moglibyśmy wreszcie zaczynać, no dzieci szczęścia z nas :p

już nie ma ładnych widoków, zepsuło je to brzydactwo:

dzialka2.JPG

kontrola poziomu wody na działce

dzialka1.jpg

jedni pracują, inni mają czyste buty

20160305_141800.jpg

[

11 marca 2016 możemy odebrać prawomocne PnB (złożone w grudniu!).

Gratuluję, ze w końcu jest! Byłabym zadowolona, gdyby i u nas tak było...na razie czekamy. Prognozy pogody też nas nie cieszą.

ale jak będzie wiosna i lato to będziecie miec pięknie :) a prad musi byc :D

u nas na działce niby snieg dłużej trzyma, ale ziemia sucha... co sprzyja budowie, ale ja już myslę jak sucho będzie na wiosnę :( co warzywom nie sprzyja...

swoją drogą... dopiero wczoraj zorientowałam się gdzie są dzienniki budowy :D

Gaju dzięki, najlepiej byłoby, gdyby papiery, pogoda, wykonawcy i pieniądze zgrały się w jednym czasie ;)

Pusiu taaak, wreszcie

Liliputku warzywom dowieziesz lepszej ziemi, nawodnisz i będą zadowolone z osuszaniem gorzej;) lepiej późno niż wcale z odkryciem dzienników - masz teraz dużo do czytania, tylko czy Lilipuciątko pozwoli.

Matko, dzięki, no Ty już zaczęłaś z grubej rury, można toitoi podłączyć (no dobra, chyba nie można podłączyć do szamba, czy można? ;) )

Liliputku byłoby idealnie;)

można toitoi podłączyć (no dobra, chyba nie można podłączyć do szamba, czy można? ;) )

Raczej nie można, to taka cała plastikowa "puszka". Brrrrrr jeszcze mnie trzepie, 6 miesięcy z takiego cuda korzystaliśmy.

mały biały domku dzięki, przydadzą się:)

Pusiu, mother, aa chodziło mi o wychodek zwykły;)

Bosh, muszę w końcu załatwić jutro kierownika budowy, bo w piątek PnB, dziennik budowy i zawiadomienie o rozpoczęciu robót. No w końcu przez rok nie było na to czasu :p

Na szczęście teraz już można od razu rozpoczynać budowę po zgłoszeniu rozpoczęcia robót. Przedtem trzeba było jeszcze tydzień odczekać.

Kierownik będzie chciał 1 egzemplarz projektu dla siebie, weź ze sobą jak będziesz się umawiać :)

Niechaj dałabym Ci mojego kierownika, bo jest spoko, jeździ sam na budowę doglądać, sam komunikuje się z ekipą :) nawet sam ją przekonał, by nie lali każdej ściany osobno tylko wszystkie naraz, by piwnica była szczelna :D tylko on jest z Krakowa nie wiem jak daleko dojeżdża :(

Nasz akurat pożyczył projekt i sobie zeskanował cały ;) więc oddał.

no w końcu, to już jutro :)

nie martwcię się, ten pierwszy etap jest najgorszy, jeśli jest sie niecierpliwym i tak bardzo sie chce żeby juz stały te sciany!

my wbiliśmy łopatę 1 lipca, bo długo czekaliśmy na pozwolenie i na kredyt, jest marzec a ja wybieram kibel i kupuję gniazdka, przecież to matrix :)

także teges

pojechałam dziś do starostwa po Ostateczne Pieczątki. Chłop rozmawiał wcześniej przez telefon z "naszą panią" i przekazał mi, że mam wziąć ze sobą projekty do podbicia, koniecznie dwa egzemplarze. No to wzięłam. Tylko te projekty :p decyzja o PnB, która miała być podbita, została w domu, 20km dalej;) Kolejna wycieczka w poniedziałek, tym razem jedzie Chłop.

Mother dzięki za info, przydało się:)

Liliputku dzięki, z Krakowa nie będzie się raczej opłacało dojeżdżać, za dużo zbrojenia/sprawdzania mamy. Ale miejscowy kierownik budowy wstępnie umówiony, w poniedziałek szczegóły, chce się też spotkać z wykonawcą i z nim kontaktować. Porządnego macie kierownika :)

Małydomku szaleństwo:) u nas tak szybko nie będzie, bo i piwnica i poddasze dochodzą, ale przedwiośnie 2017 też planuję spędzić z głową w muszlach klozetowych ;)

Pozwolenie jest, teraz możemy zająć się czekaniem na pogodę ;)

Przyszła faktura za skrzynkę z prądem bez prądu, w poniedziałek będzie blaszak, no i trzeba w końcu wybrać bank, z którym chcemy związać najlepsze lata życia.

pogoda słaba... dziś u nas ciągle padał drobny deszcz...

Banku nie będę polecać, bo warunki zmieniają się dynamicznie, bierzcie ten, ktory najmniej produktów dodatkowych wymaga ;) nawet kosztem minimalnie wyższej marży :)

Ogólnie jak na marzec, pogoda jest tragiczna. Pamiętam, że w zeszłym roku o tej porze było już z 15 stopni :( Przynajmniej moja rodzinka mogła się w weekend zająć swoją ulubioną rozrywką czyli zjeżdżaniem na nartach. Myślałam, że będzie już trudno o dobre warunki, a tu zaskoczenie. Sprawdziłam jeszcze sobie wcześniej online na kamerach. Nie wiem, na ilu stokach taka opcja istnieje, my jechaliśmy do ośrodka Czarna Góra: http://www.czarnagora.pl/osrodek-narciarski/wazne-informacje/kamery-pogoda.