pestka56 19.09.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Niezłe są, ale trochę drogie Jak tak dalej pójdzie Tochyba spróbuję czy da się barwić Equipe. Piękny pomysł na okładzinę kominka, tylko to co na dole mało piękne i psuje efekt To też oryginalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 20.09.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Niechaj w jednym z postów wyżej napisałaś,że miałaś ługować , ale boisz się żrących właściwości???? Piszesz o ługu fluggera? ??ja chyba nie doczytałam o żadnych takich właściwościach, tym bardziej,że jest on do wnętrz. W necie widziałam jak ludzie tym biurka ługowali. Też szukam sobie powoli płytek i oświetlenia do kuchni. Heksagony chyba mi się opatrzyły. Myślałam o białej jodełce (płytki Ci podesłałam). Skończy się chyba jednak na czarnych KITE - tak na 99% :)To takie połączenie heksagonu i prostokątnej płyteczki, można dać je w pionie http://www.equipeceramicas.com/en/portfolio-item/kite/ Może też wpadną Ci w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Niechaj są przecież białe oleje, chociażby OSMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.09.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Gdzie kupowaliście 5 cm ytonga?? Bo mam wrażenie, że ytong to materiał deficytowy w południowej Polsce. Od miesiąca próbuję zamówić interio i słyszę, że jeszcze nie ma zamówień, a może po prostu skład mnie robi w bambuko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.09.2016 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Niechaj w jednym z postów wyżej napisałaś,że miałaś ługować , ale boisz się żrących właściwości???? Piszesz o ługu fluggera? ??ja chyba nie doczytałam o żadnych takich właściwościach, tym bardziej,że jest on do wnętrz. W necie widziałam jak ludzie tym biurka ługowali. Też szukam sobie powoli płytek i oświetlenia do kuchni. Heksagony chyba mi się opatrzyły. Myślałam o białej jodełce (płytki Ci podesłałam). Skończy się chyba jednak na czarnych KITE - tak na 99% :)To takie połączenie heksagonu i prostokątnej płyteczki, można dać je w pionie http://www.equipeceramicas.com/en/portfolio-item/kite/ Może też wpadną Ci w oko. Niestety nie znalazłam ługu fluggera, nawet na ich stronie go już nie ma (albo nie umiem znaleźć), ale czytałam kartę innego ługu, który jako substancję żrącą, trzeba nakładać w okularach i rękawiczkach. Wiem, że istotą ługowania jest poniekąd niszczenie drewna, gdybym miała malować same jętki to bym się nie wahała, ale przy boazerii wymiękłam (raz, że duża powierzchnia, dwa, że styka się z folią od płyty pir/oknem/styropianem). Pewnie niepotrzebnie, ale już znalazłam alternatywę i zaczęłam działać Śliczne te latawce podrzucę Inwestorowi, bo to on wymyśla dolną łazienkę (opcja na dziś: małe czarne płytki). Do kuchni jeszcze nie szukam, chyba zostajemy przy sprawdzonym zestawie - małe białe kwadraciki + kolorowa podłoga, teraz najważniejsze są łazienki, bo bez kuchni możemy się wprowadzić, bez łazienek już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.09.2016 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Niechaj są przecież białe oleje, chociażby OSMO zaczęłam poszukiwania oczywiście od osmo, ale ma albo błyszczące (chcę mat) woski dekoracyjne albo wosk twardy i bejcę olejną, które są zbyt drogie biorąc po uwagę, jaką powierzchnię mam do pomalowania i ile $ z transzy zostało Poszłam na łatwiznę i kupiłam w markecie jedyny produkt, który na próbce wyglądał ok i skład znośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.09.2016 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 (edytowane) Gdzie kupowaliście 5 cm ytonga?? Bo mam wrażenie, że ytong to materiał deficytowy w południowej Polsce. Od miesiąca próbuję zamówić interio i słyszę, że jeszcze nie ma zamówień, a może po prostu skład mnie robi w bambuko? kupiliśmy ostatnie 60sztuk, jakie zostały w Tech-Budzie, potrzebujemy jeszcze 40szt Efekt moich dzisiejszych prób ze szlifowaniem (dostałam nową zabawkę - szlifierkę taśmową - to potwór w porównaniu do oscylacyjnej, której używałam do tej pory!) i malowaniem boazerii. Na jednej z krokwi niepokojące czarne kropeczki, musimy chyba pójść na wojnę z sinizną i do tego celu pewnie kupimy jednak ług widać, dokąd sięgam stojąc na dwóch bloczkach silki Pora kupić drabinę! pierwsza warstwa ścianek w większości pomieszczeń gotowa Edytowane 20 Września 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2016 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Może zamiast ługu http://www.altax.pl/rozwiazania/grzyby-plesniowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.09.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 altaxem impregnowałam przeciw grzybom - więc jakoś nie mam do tej firmy zaufania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2016 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 A u mnie na ogrodowych sprawdza się bardzo dobrze od kilku lat. Może coś siedziało głęboko w drewnie, albo malując ominęłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.09.2016 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 altaxem impregnowałam przeciw grzybom - więc jakoś nie mam do tej firmy zaufania U mnie cała altana altaxem przeleciana 9 lat temu i nic się z nią nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.09.2016 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 nie przekonacie mnie większość więźby impregnowałam dekolitem, a dwie krokwie, płatwie, murłaty i słupy ganku altaxem (bo leżały na zewnątrz, zapowiadano deszcze, a impregnat altaxu miałam rozpuszczalnikowy - był niewymywalny po 6h, dekolit po 72h). Może już było głębiej akurat w tym kawałku drewna, nie widziałam, ale zarzut o niedokładnym malowaniu ujął mnie do żywego -> FOCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 20.09.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 Jaka cudna boazeria... Jaka cudna boazeria... jaka cudna boazeria... Nie widzę, że się powtarzam powtarzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.09.2016 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2016 A nie mogło się zdarzyć Ale nie fosz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.09.2016 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 zarzut o niedokładnym malowaniu ujął mnie do żywego -> FOCH Nie przyznaję się do żadnych zarzutów Napisałam o Altaxie bo niczego innego nie używałam, a z zasady nie wypowiadam się o rzeczach, których nie sprawdziłam organoleptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.09.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Prześlicznie boazeria się prezentuje, mogłabym się tak powtarzać jak Iscra Podziwiam za wytrwałość i pracę, którą wkładasz w przygotowanie drewna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.09.2016 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Ja równiez podziwiam twoj zapal do pracy dzielna jestes Dach z blachom super nie mogé sie doczekac calosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.09.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Jaka cudna boazeria... Jaka cudna boazeria... jaka cudna boazeria... Nie widzę, że się powtarzam powtarzam mysle to samo....... tak się zastanawiam my też kupiliśmy płyty thermano, a na ani jednej nie mamy tego napisu aż mnie ciekawość zżera czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 21.09.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Liliputku, a byłaś przy ich montowaniu? Bo po ich drugiej stronie jest gładko, może więc masz je założone odwrotnie. Niechaj, pięknie. Dopieszczacie to Wasze poddasze i robi się tam tak domowo. Nie to, co w domu, gdzie ocieplenia jeszcze nie ma i trzeba czekać ze wszystkimi mokrymi pracami. U nas to poddasze póki co straszy. Gdy byłam dzieckiem jeździłam na wieś do rodziny, spałąm na poddaszu, które było całe w boazerii. Także z nostalgią patrzę na Twoje skosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.09.2016 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Iscro, Matko, Anullo dzięki mysle to samo....... tak się zastanawiam my też kupiliśmy płyty thermano, a na ani jednej nie mamy tego napisu aż mnie ciekawość zżera czemu jest chyba kilka wariantów płyt, mamy taką firmową, podpisaną folię z obu stron Tsunami dzięki, za to my teraz lecimy z wykończeniem poddasza na wariata - trzeba wymurować/ocieplić ścianki "nadkolankowe", przeszlifować i pomalować boazerię, krokwie, jętki, zrobić sufit, ocieplić szczyty. Ja mam czas, ale zdolności tylko do drewna, Inwestor działa tylko po pracy, ale może wyrobimy w miesiąc u mojej babci też była boazeria, ale w wersji pomarańczowo-żółtej błyszczącej lakierem - brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts