TsunamiM 23.11.2016 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Niechaj straszne fajtłapy z tych monterów. Te wszystkie uszkodzenia i rysy - masakra. Nie zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.11.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) Forumowa Arnika kupowała gdzieś piękne białe kafle na kominek. Ona bywa u TAR. Może zapytaj, bo na pewno nie szalała z pieniędzmi. Znalazłam ten kominek – post 19237, ale we wcześniejszych jest o nim teżhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?133696-Komentarze-do-dziennika-Arniki&p=6089755&highlight=kominek#post6089755http://forum.muratordom.pl/showthread.php?133683-Dziennik-Arniki/page7 Edytowane 23 Listopada 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 23.11.2016 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) Tsunami zdecydowanie najgorsza ekipa jaka się nam trafiła do tej pory, a wcale nie oszczędzaliśmy na oknach Pestko dzięki, piękne kafle! Dokładnie takie znalazłam, łącznie z wentylacyjnymi Tylko u nas nie będzie kominka tradycyjnego, o zróżnicowanym kształcie, tylko kloc - piec/komin ze zwykłego prostokąta. Skończyłam olejowanie skosów, został tylko kawałek przy schodach, musimy wynająć rusztowanie i załatwić to w jeden dzień. Jedna warstwa białego oleju Faxe wygląda tak: Jętki i sufit będą malowane emalią Altaxa która okazała się bardzo przyjemną do nakładania, efekt zaskakujący na plus - coś pomiędzy olejem i bejcą a miała być twarda powłoka. wróciła jesień sarenki też wróciły Edytowane 24 Listopada 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.11.2016 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Pięknie to drewno wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.11.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Białe/kremowe kafle też chętnie przygarnę Niestety teść ma tylko te brązowe. Rewelacyjne produkty do drewna wybrałaś! Skrzętnie sobie notuję, żeby później nie odkrywać Ameryki na nowo Widoki z okien pięknie sielskie, można pomyśleć, że to wiosna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 24.11.2016 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Pestko nawet jeszcze prostszy ten kominek:) Na razie są dwie przeciwległe opcje - cegła rozbiórkowa pomalowana na czarno kontra jasne stare kafle (ew układanka kafli, jakie się uda znaleźć) coś jak u Kavki http://kavkadesign.blogspot.com http://2.bp.blogspot.com/_dyeU5yOjfkg/S_6lmY_8joI/AAAAAAAABHo/Y_pxZk7ST60/s1600/3.jpg Matko cieszę się, bo nazwy wymieniam specjalnie, gdyby ktoś szukał podobnego efektu:) Jeśli pogoda pozwoli jutro wracają dekarze i kończą dach - wreszcie zniknie znienawidzone, zabytkowe (stoi od lipca ) rusztowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.11.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Rozumiem Twoją radość Choć niestety pogoda niezbyt dobra. My wybieramy się jutro na budowę, pierwszy raz w tym miesiącu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 25.11.2016 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Matko o rety, miesięczny urlop od budowy? Jak daliście radę? Pogoda dziś nie rozpieszczała, ale działo się, jutro dach powinien się skończyć, więc uroczyście rozwalimy rusztowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 26.11.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Wszystko już pięknie wygląda ale te widoki za oknem u mnie równina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.11.2016 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 (edytowane) Anullo dzięki Po prawie 6 miesiącach oblężenia rusztowanie padło! Został ostatni bastion, północno-wschodni, ale trzyma się już resztkami sił, pokonamy go jedną szarżą Wreszcie mogliśmy zobaczyć dom z dachem i gankiem (rusztowanie powstało na okoliczność stawiania więźby), a wychodząc i wchodząc do domu nie trzeba się przeciskać między słupami jak wściekły słoń w brzezinie. Rozochoceni sukcesem obraliśmy nowego wroga do pokonania - bagno na trasie do ganku Przybyły drabinki przeciwśniegowe (brzydkie, ale konieczne), kominek odpowietrzający pion kanalizacyjny (jeszcze brzydszy, ale konieczny) rury spustowe (białe, więc śliczne i konieczne), obróbki kalenicy głównej i ganku Gąsior ganku zmieścił się na styk! 10mm Zrobiły się też drzwi na poddasze, coby chociaż trochę zatrzymać wodę z tynków i ciepło z kozy na parterze. Tynki dogadane, parapety będą w całości tynkowane, ale zamiast styroduru, coby tynk nam pod pupami nie popękał będzie cieniutka podmurówka z bloczków. Edytowane 26 Listopada 2016 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 27.11.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Oczywiście parę dni temu oglądałam posty z drewnem i pomyślałam, że sliczna boazeria... ale widzę, że nie dałam komentarza z moją pamięcią coraz gorzej... Czyli będa tynki w tym roku? To super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 27.11.2016 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Liliputku dzięki;) Z tynkami jest tak, że zaczniemy najwcześniej we środę, od jutra panowie mają przygotowywać. Zobaczymy czy przy większych mrozach damy radę w środku utrzymywać dodatnią temperaturę (jutro w nocy zapowiadają -10C :/ ). W każdym razie dom gotowy na tynki (poświęciłam miętowe drzwi wejściowe - dostały kołdrę ze styropianu i nie mam na czym zawiesić świątecznego wianka ;( ), chcielibyśmy zacząć, ale nic na siłę Kupiliśmy kolejne lampy, tym razem na zewnątrz, bo nie mamy żadnych latarni w promieniu 200m i egipskie ciemności zapadają po 16:/ Tymczasowy halogen dla Inwestora, a dla mnie docelowe kinkiety na ganek: źródło Takie chciałabym po obu stronach wjazdu do garażu: (via SpectrumLight.pl) a takie na tarasie: (via SpectrumLight.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Bardzo mi się podoba ten sześcianik Przeciągnij zamocowany na wewnęrznej powierzchni drzwi sznurek/linkę ponad skrzydłem drzwi i zawieś wianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 28.11.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Życzę powodzenia z tynkami my również robiliśmy "na zimę" tynki i nie wspominam tego dobrze trzeba było jeździć i palić non stop a lampki urocze może i ja skorzystam z twoich propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.11.2016 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Pestko sześcianik jest jedyną lampą poniżej 100zł jaką znalazłam, która ma aluminium i szkło w miejsce plastiku i pleksi Z wiankiem chodzi mi bardziej o stronę estetyczną Anullo zdajemy sobie z tego sprawę, że trzeba będzie ciągle grzać, ale mieszkamy 3km od budowy, więc przy mniejszych mrozach może się uda. Nie chcemy czekać do maja (w zeszłym roku w kwietniu pogoda była podobna do obecnej - zaczęliśmy budowę po 20.04 i śnieg zasypał nam wykop pod piwnicę), liczymy na to, że tradycyjnie święta nie będą białe a największe mrozy będą w styczniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 28.11.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Pięknie posuwacie sie do przodu. Ja rownież nie czekałabym do wiosny, bo z aura różnie bywa i moze sie wiosna okazać zimniejsze od zimy My optymistycznie liczymy na niepogorszenie pogody i zaczęliśmy ocieplanie elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 28.11.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Super te białe rury spustowe. Mam nieodparte wrażenie,że budujecie dom Muminka. Piękny będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2016 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Trzymam kciuki. U nas w nocy było po raz pierwszy -1 i nadal jest. Leży też odrobinka śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.11.2016 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 u nas w ciągu dnia było kilka stopni na minusie, śniegu przynajmniej 10cm, ale to nie problem, byle zamknąć szczyty, przez które wpada mroźne powietrze i nawet pruszy do środka gdy zawiewa Dzisiaj oficjalnie pożegnaliśmy dekarzy, tzn mamy nadzieję, że wrócą wiosną/latem zrobić dach nad tarasem. Najlepsza ekipa ever! Tsunami oj, zdecydowanie chciałabym mieszkać w domu Muminka Niestety nasz ani okrągły ani niebieski Renata dzięki, trzymam kciuki za pogodę naszą i Waszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.12.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Wraz z grudniem przyszła zima, w nocy po -10, w dzień też na minusie, śniegu ok 40cm, ale idzie odwilż, więc może się uda i zaczniemy tynkowanie w tym tygodniu Dzięki puchowi widać, że odwiedzają nas zające, a za nimi węszy lis - na szczęście znalazłam tylko tropy, bez śladów walki;) Zające Okopy Szyby w oknach kapkę zaszronione od zewnątrz W środku wszystko gotowe na tynki i zimowy widoczek sprzed domu - widać też, dokąd dojechaliśmy autem (i to na wstecznym:P) mimo, że gmina odśnieża naszą polną drogę bez 4x4 nie ma szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts