anulla1986 30.01.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Ja równiez gratuluję zakupu deszczownica wygląda super ja jeszcze nie wiem czy będę kupować deszczownice bo ja chyba wolałabym słuchawkę ale... wszystko wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.01.2017 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Ja mam i deszczownicęi i słuchawkę, i jeszcze „zydelek” pod d...cię, co jest ekstra wygodne jak sobie chcę troszkę dłużej posiedzieć pod pysznicem, albo pięty wygładzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.01.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Niechaj, masz już baterię kuchenną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 31.01.2017 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Anullo dzięki, przecież można mieć i słuchawkę i deszczownicę - chyba nawet trzeba, kiedy nie chce się moczyć głowy za każdym razem Matko nie, jeszcze nie szukałam konkretnie, a znalazłaś coś ciekawego? Dostałam za to baterię, która wyląduje w pralni - jest biało-złota, będę prała w luksusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.02.2017 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Powiedzmy, że wstępnie się rozglądałam. I nie znalazłam żadnej, która by spełniła wymogi Szukałam białej, łamanej/składanej, której cena nie zabija. Stwierdzam, że złe parametry wybrałam Łudzę się, że nie będę potrzebować składanej Bo chrom mi się nie podoba ani nie pasuje do mojej wizji. Biało-złota? Musi być cudeńko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 01.02.2017 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Składanej, bo pod oknem? Ja już takiej nie szukam - Inwestor zapowiedział, że do mycia okna będzie baterię wyciągał - bo raczej tylko do mycia będę to okno otwierać (pod oknem zjazd do garażu, więc dostęp z zewnątrz problematyczny) - zobaczymy kto podda się pierwszy - bateria, czy Inwestor Ale właśnie kupiłam okazyjnie baterię wannowo-prysznicową Omnires Modern (prysznic wolałabym inny, ale zawsze mogę wymienić) http://static.lazienkaplus.pl/files/produkty/cache/400x400/bat/omn/omnc311.jpg żródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.02.2017 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Zaglądam do mojego ulubionego seksownego domku - a tu kiedy przeprowadzka się szykuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 01.02.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Niechaj co do cen, to ja nie wiem czy jakieś podwyżki były? Bo we wrzesniu kupiliśmy deszczownicę itp. a teraz w tym samym sklepie, ta sama deszczownica drożej o 1300 zł w innych "tylko" 1000 zł drożej... a muszę własnie kupić baterię do toalety i do kuchni i w sumie do drugiej łazienki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 01.02.2017 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Pusiu wszelki duch! Wróciłaś? Przeprowadzkę planujemy na sierpień - najlepiej do 15go. Młoda ma wtedy imieniny, w zeszłym roku impreza na budowie bez okien, a w tym roku chciałabym zapewnić gościom dostęp do bieżącej wody w toalecie - ale wszystko zależy od pogody i schnięcia tynków/wylewek. Oraz kiedy bank rozliczy nas z przedostatniej transzy Liliputku wow, ale przebitka - jak koszt moich obu deszczownic razem wziętych o_O We wrześniu nie rozglądałam się jeszcze konkretnie za armaturą, więc nie zauważyłam różnicy - teraz szukam na ceneo, w mniejszych sklepach i alledrogo, a baterię nawannową znalazłam na gazetowym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 15.02.2017 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Dziś 15 lutego - zaczynamy odliczanie - marzy się nam przeprowadzka najpóźniej 15.08, czyli za równe pół roku! Tymczasem: - brak tynków na poddaszu - brak wylewek - brak zjazdu do garażu i murków oporowych - brak bramy garażowej (bo najpierw zjazd i murki) - brak szamba - brak drzwi wejściowych (w maju) ech Dzisiaj +12C, więc znowu walczyłam z deskami na sufit - na gotowo pomalowane dopiero 30m2:/ Zdaniem osuszacza 16C, wilgotność 36% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 15.02.2017 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Rety, +12? U mnie okrągłe ZERO Ja to chyba na kole podbiegunowym mieszkam... Świetnych masz gości w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 15.02.2017 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Niechaj, świetne masz widoki za oknem, przynajmniej jest jakiś ruch. Twoja lista z brakami prawie zgadza się z moją, tylko,że ja mam drzwi i bramę, ale za to nie mam prądu i gazu. Też czekam na cieplejsze dni z utęsknieniem, bo mam mieć robione w końcu lutego wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 15.02.2017 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 do sierpnia zdążycie! Ktoś kiedyś pisał, że prawdziwą wilgotność poznaje się po włączeniu ogrzewania i to prawda.. odkąd nam ocieplili i idzie ogrzewanie to wilgotność skoczyła do 67%.... z garażu to zeszło chyba 10l wody w osuszaczu... czekamy na wiosnę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 16.02.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Iscro sama nie mogłam uwierzyć - dzisiaj podobnie ciepło. Brasico my ciągle bijemy się z myślami, czy robić najpierw wylewki w całym domu, czy tynki na poddaszu. Trzymam kciuki za pogodę, żeby plany wylewkowe się udały! Liliputku gdybyśmy wierzyli, że wilgotność jest taka, przy jakiej upiera się osuszacz, to nie używalibyśmy go - prędzej nawilżacz by się przydał Przy +19 (czyli prawie docelowa temperatura) jest w okolicach 50%, w piwnicy gorzej, ok 60%, bo tam maleńkie okienka i ciężko wietrzyć, ale na parterze jest nieźle. W końcu już 2 miesiące grzejemy i osuszamy o_O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 16.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Niechaj komuś trzeba wierzyć, a Wasz osuszacz wygląda zawodowo my mamy taki budowlany... a ogrzewacie komnkiem? czy ja cos przeoczylam macie już źródło ogrzewania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 17.02.2017 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 nie mamy wylewek przecież, więc i podłogówki grzejemy kozą, dwiema nagrzewnicami i grzejnikiem. No i po wiośnie - od dwóch godzin sypie śnieg i temp na minusie, buu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2017 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Spokojnie. Prognozy są coraz lepsze. Śnieg przejściowy. Chociaz niewiem, czy nie wolałabym śnieżnych płatków zamiast kapuśniaka, który od rana u nas zamienia świat w błotnistą maź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 17.02.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 nie mamy wylewek przecież, więc i podłogówki grzejemy kozą, dwiema nagrzewnicami i grzejnikiem. No i po wiośnie - od dwóch godzin sypie śnieg i temp na minusie, buu. Aaaa racja Koza chyba dużo daje, tak mi sie wydaje, bo odkąd mamy kominek to jest bardzo ciepło w domu... U nas nie na minusie i deszcz leje... ale ma byc coraz cieplej! więc zaraz snieżek stopnieje a za rok jak sie będziemy wszyscy zachwycac bialym puchem siedząc na kanapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.02.2017 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Liliputku, hehe, od ponad dwóch lat karmię się nadziejami na to, jak będzie wygodnie na tej kanapie, ale już mi się przejadło i teraz interesuje mnie chwila obecna Uff, chyba coś rusza - hydraulik do podłogówki umówiony, styropian (chociaż mieliśmy nadzieję przeczekać ten szał cenowy) i przewody do wentylacji mechanicznej (będą w wylewce poddasza) zamawiamy na dniach, mam nadzieję, że do połowy marca uda się zrobić wylewki (tynki na poddaszu zrobimy jednak później). Ach, robiliśmy porządki w blaszaku i znalazłam w nim 2 gniazda os lub szerszeni, brr. Trzeba je usunąć póki zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.02.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Niechaj a wysokie są ceny? my za autrotherm 0,031 płaciliśmy chyba 196 zł za m3... Mój mąż zrobił kanapkę ze styropianu i siada sobie na niej Trzeba uważać na gniazda szerszeni, ja się boję zawsze... ale chyba faktycznie najłatwiej ukatrupić jak śpią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts