Iscra 19.04.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Trzymam kciuki za naprawę. Podłogówka ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.04.2017 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 Pusiu niestety pogoda nie ma tu nic do rzeczy;) Ale poza tym, że piwnica wygląda podobnie jak prawie rok temu (w sobotę minął rok odkąd wytyczaliśmy dom) to wszystko ok Matko na pewno nie nasza Iscro dzięki:) Podłoga w piwnicy Kontra podłoga na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.04.2017 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 No jest spora różnica w wyglądzie podłóg Piwnicę poprawią, naprawią i będzie cacy Podłogówkę samodzielnie kładziecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.04.2017 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 (edytowane) Dzień dobry! edit: Matko oby jak najszybciej, bo bez wylewek w piwnicy nie możemy zamontować pompy, wygrzać wylewek i układać podłóg:( Podłogówkę układał hydraulik, nam została pętla w piwnicy;) Edytowane 20 Kwietnia 2017 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.04.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 [ATTACH=CONFIG]386965[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]386966[/ATTACH] No piękne cacko Panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 20.04.2017 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Dzień dobry! [ATTACH=CONFIG]387014[/ATTACH] edit: Matko oby jak najszybciej, bo bez wylewek w piwnicy nie możemy zamontować pompy, wygrzać wylewek i układać podłóg:( Podłogówkę układał hydraulik, nam została pętla w piwnicy;) Czy ta ilość śniegu to tej "wiosny"? A podłogówka wygląda pięknie, jak już zalejecie to cacko, to będzie milowy krok, ja przynajmniej tak to poczułam u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.04.2017 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Pusiu też mi się podoba:) Brasico tak było dzisiaj przed 8, teraz już nieaktualne, bo ciągle sypie Oj, to będzie krok milowy - koniec etapu pt "instalacje" (pomijając podłączenie studni, szamba i alarm oraz to, co w piwnicy:P) i skok w wykończeniówkę, ściany zaraz będę malować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.04.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 A podłogówka wygląda pięknie, jak już zalejecie to cacko, to będzie milowy krok, ja przynajmniej tak to poczułam u siebie. Po takim milowym kroku mogłabym już zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 20.04.2017 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Uuuu Niechaj współczuję piwnicowego korytka :/ Oby naprawa przebiegła sprawnie! My walczymy ze studnią, niestety, bo co popada - leci nam brudna woda z kranu. Musimy założyć pełen uzdatniacz, tego jestem świadoma, ale finanse teraz przekierowane na odbiór domu... Mimo wszystko już ręce załamuję, bo nie wiemy dlaczego ta woda leci brudna ze studni o głębokości 30 metrów. Jeszcze chwila, jeszcze moment i wykończeniówka To zdecydowanie przyjemniejsza część budowy, gdy można w niej już bardzo czynnie uczestniczyć. U nas też tyle śniegu... Dwa dni temu obudziłam się i przez chwilę zastanawiałam czy jestemw jakiejś innej krainie. Niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.04.2017 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 TsunamiM prawdopodobnie macie przeciek z gruntu do studni i dlatego woda mętna. U mojej babci to samo i też studnia 30 m głębokości. Aktualnie lustro wody jest około 1m od powierzchni gruntu, ale taka specyfika tego terenu, że wiosną woda jest wysoko. Co ciekawe, w piwnicy u babci sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.04.2017 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2017 Po takim milowym kroku mogłabym już zamieszkać ja potrzebuję jeszcze ciepłej wody, szamba, miski wc, umywalki, bramy garażowej i drzwi wejściowych ach no i tynki na poddaszu przydałyby się Tsunami dzięki, schodząc do piwnicy mam wrażenie, że przenoszę się do innego świata - gdyby nie ten bubel majówkę spędzilibyśmy na malowaniu kotłowni a pewnie zostaniemy z dziurą do ziemi A macie w tej studni rurę osłonową? My ze swojej od tygodni nie ciągnęliśmy wody, więc nawet nie wiem, jak z jej mętnością. Odbiór domu to bardzo kosztowna impreza? No u nas wykończeniówka teoretycznie zaczęła się od malowania skosów i sufitu poddasza, ale to nie to samo. Śnieg nie jest najgorszy - ale na najbliższe 2 tygodnie zapowiadają ciągłe deszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.04.2017 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 W tej studni są tylko kręgi betonowe, nic więcej. Myślałam, że odbiór domu to po prostu złożenie dokumentacji do PINB i tyle. To coś jeszcze się załatwia i płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.04.2017 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Myślałam, że odbiór domu to po prostu złożenie dokumentacji do PINB i tyle. To coś jeszcze się załatwia i płaci? Też tak myślałam:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.04.2017 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Za niektóre z tych dokumentów trzeba zapłacić. Np. za inwentaryzację geodezyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 21.04.2017 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2017 Dokładnie - za kilka dokumenów trzeba zapłacić - protokół od kominiarza od 300 zł w górę, nie wiem jak jest w przypadku domów bez komiów, ale kominiarz też sprawdza WM i w naszym protokole jest to odnotowane, geodeta ok. 800 zł (chyba że są inne media niż prąd, to za każde przyłącze jakieś 200 zł więcej), do tego dochodzi zamknięcie budowy i rozliczenie się z kierownikiem budowy, nam wpadł jeszcze architekt z osobnym zgoszeniem budowy podjazdu - czyli kolejne kilka tysiaków... A do tego ostatnie szlify, które są przy odbiorze wymagane, a których dotąd nie zrobiliśmy, bo nie było potrzeby/czasu/finansów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 23.04.2017 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2017 O kominiarzu i inwentaryzacji geodezyjnej wiem, ale jeszcze jakieś szlify? U Was przecież parter już właściwie gotowy, myślałam, że do odbioru to tylko balustrady, gniazdka i można lecieć z papierami Dziś znowu zamiecie śnieżne pomieszane z tęczą a jutro z samego rana wkraczają Panowie Od Wylewek, mam nadzieję, że nie będą wygrzebywać piasku spod śniegu Już wiemy, że rura od drenażu jest na 100% ze złym spadkiem - może obniżyli ją przy zagęszczaniu, może w ogóle za wysoko zrobiony został przepust - generalnie bubel, czekamy na lepszą pogodę i naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 24.04.2017 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Na urodziny dostałam wylewki! Dostałam też info, że drzwi wejściowe zaczęły się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.04.2017 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Super!! Wszystkiego najlepszego! http://emoty.blox.pl/resource/champagne10.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.04.2017 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Na urodziny dostałam wylewki! [ATTACH=CONFIG]387435[/ATTACH] Dostałam też info, że drzwi wejściowe zaczęły się robić Lepszy prezent urodzinowy niż dmuchany tort Zdrówka i spełnienia marzeń przy okazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 25.04.2017 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2017 Dzięki, wylewki schną, jutro możemy wchodzić, ale chyba poczekamy jeszcze jeden dzień. Pusiu tort-karpatkę własnoręcznie zrobił Inwestor, poświęcając przy tym jedną szpatułkę miksera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts