Niechaj 03.06.2017 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2017 Jakoś słabo zaleca, bo na żadnym opakowaniu, karcie charakterystyki czy sposobie stosowania słowa o tym nie ma. Impregnat, którego używałam ma zabezpieczać przed 95% grzybów - no to trafiłam na te 5% Po i przed, dwie minuty roboty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 14.06.2017 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2017 Tynki na poddaszu zrobione. Panowie uwinęli się szybko - zaczęli we czwartek od całego dnia przygotowań (zabezpieczanie drewna, okien, montaż listew przyokiennych, narożników, gruntowanie itp) a dzisiaj skończyli, nawet sprzątnąć zdążyli. Tynki maszynowe cem-wap, zacierane na gotowo, pod malowanie, w łazience pod przyszłymi płytkami na ostro. Na poddaszu zdecydowaliśmy się na "parapety" takie jak na parterze - w wersji minimum - zwyczajnie tynkowana wnęka okienna. Tynki zacierane w sobotę w niedzielę wyglądały tak: a dzisiaj tak: (jeden bloczek pod oknem za dużo, do wycięcia) Nie mogę się nadziwić, jaka jest różnica w schnięciu tynków zimą a wiosną Obrzutka w trakcie: Dzisiaj zatarte przy schodach: Między tynkami a drewnem szczeliny dylatacyjne, pewnie do uszczelnienia akrylem Kurcze, podoba mi się ta ciemna ściana za schodami. Ach, mamy wreszcie przedziurawioną belkę/podciąg w garażu - przepust dla napędu automatycznego do bramy. Panowie się namęczyli, więc mam nadzieję, że wymiary i umiejscowienie tejże dziury są ok Teraz Inwestor zajmuje się obudową stelaża wc w dolnej łazience, potem kolej na ułożenie i przymocowanie desek (już pomalowanych) sufitu poddasza oraz zamontowanie wyłazu na strych. W sobotę montaż drzwi wejściowych, w przyszłym tygodniu wreszcie brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 15.06.2017 03:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Ślicznie wygląda, już tak domowo Gratuluję serdecznie, kolejny etap za Wami Teraz już "tylko" kosmetyka i przeprowadzka coraz bliżej P.S. ładne butki na wcześniejszych zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2017 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Ostatnio trafiłam na bloga, gdzie dziewczyna pisze o ciemnych kolorach w domu, że trudno jest się na nie zdecydować, ale jak już się ma tyle odwagi, to potem żadne inne sciany już nie podobają sie. Nie tworzą tego specjalnego klimatu w domu. Schody ładnie kontrastują i tworzy się głębszy plan. Pozornie wydaje się, że jasna ściana daje wrażenie większej przestrzeni, ale to nie zawsze tak jest. Przykład masz u siebie z tym ciemnym tłem dla schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 15.06.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Bardzo ładnie wydaję mi się ze ta ciemna ściana "zrobi " przestrzeń . Będzie świetnym tłem dla schodów . Popatrz jak przypadki rozwiazyją dylematy zanim one powstaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 15.06.2017 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Mały Biały Domku dzięki;) kosmetyki nie mogę się doczekać - niestety najpierw "kotłownia" Pestko no właśnie ciemne ściany lubię, dolna łazienka będzie w połowie na czarno i czarny kominek to jedna z opcji, zobaczymy co z tą ścianą, atramentowa tapeta w kwiaty była jednym z pomysłów na nią. Pesce też tak myślę, no i zdjęcia/obrazki, które mogłyby tam wisieć świetnie się na ciemnym tle prezentują Sufity zaczęły się robić <3 - płatew do pomalowania na biało, między płatwią a skosem będzie boazeria montowana między jętkami - okna będą obrobione w całości lub częściowo (tylko dół) k-g pomalowanym na biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.06.2017 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2017 Rozejrzyj się tu http://www.bimago.pl/tapety/motywy-kwiatowe-i-roslinne/onyksowe-roze-89275.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 17.06.2017 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 oj to zupełnie nie moje klimaty, tapet mam kilkanaście wybranych, już dawno temu, może kiedyś gdzieś uda się je ulokować 1/4 sufitów gotowa Warto było czekać pół roku na drzwi Nie obyło się bez małego nieporozumienia, ale jest ok. Najprostsza czarna klamka. Wreszcie można zamienić gruby pęk kluczy do kłódek na dwa małe, eleganckie kluczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 17.06.2017 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 !!!!!!!!!!!!!CUDNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Możesz mi wysłać na priv ile dałaś i gdzie kupiłaś? kiedyś będę wymieniać, to odgapię od Ciebie, jeśli nie masz nic przeciwko Pasowałyby do mnie idealnie, a ten kolor! Rozpłynęłam się i zakochałam w Twoich drzwiach, piękne są, gratuluję :) P.S. i ten widok na przestrzał - cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 17.06.2017 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Drzwi petardy!!!! Aż sobie o swoich przypomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 17.06.2017 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Wchodzę i co widzę? Prześliczne drzwi Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.06.2017 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Prześliczne drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 18.06.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 o rajuśku!!!! przepiękne są )) gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 18.06.2017 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2017 Mały Biały Domku dzięki:) drzwi to był chyba mój pierwszy wybór do domu, znalazłam je rok przed zamówieniem - ta miłość przetrwała próbę czasu Mogę tu napisać - z montażem, kolorem i chyba nakładkami na zawiasy - 3,9tys, wersja podstawowa kilka stówek mniej. Producent - Wacławik Okna, ale, z tego co wiem, na razie nie przyjmują zamówień na pojedyncze drzwi, tylko na kompleksową stolarkę (robią też piękne okna, okiennice itp). Alewe Twoje miałam cały czas z tyłu głowy - przez chwilę żałowałam, że nie wybrałam Twojego koloru, ale koniec końców oba bardzo mi się podobają Iskro wszelki duch! Dzięki, zostajesz na FM na dłużej? Pestko, Pesce dzięki Wczoraj był owocny dzień - oprócz drzwi mamy też połowę sufitów poddasza, Inwestor przypłacił zakwasami, ale już prawie prawie gotowe I zapodziane zdjęcia z montażu drzwi, na którym widać pierwotny kolor klamki i zawiasów - ostatecznie zdecydowaliśmy się na czarny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.06.2017 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Ogromny postęp prac, niesamowite tempo - kiedy planujecie przeprowadzkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 19.06.2017 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Iskro wszelki duch! Dzięki, zostajesz na FM na dłużej? Mam nadzieję xD Od narodzin córki biegam i staram się wszystko ogarnąć Ech, te nowe zdjęcia... Miodzio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 19.06.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Drzwi są obłędne!!! Gratuluję Ci ogromnego postępu prac, gustu, dobrego smaku! Jestem pod mega wrażeniem! Wiem, że się powtarzam, no ale jak tu się nie powtarzać? Mam pytanie o boazerię - czy deski były idealnie docięte, bez wyszczerbień? Moja boazeria była taka sobie, ale może się czepiam? Mąż twierdzi, że to jest przecież drewno i nie da się go idealnie pociąć, zawsze coś się skrzywi, sęk wypadnie itp. Jeśłi zdecydowałabym się na sufit z boazerii, to nie wiem czy szukać lepszego materiału, czy brać z tego samego źródła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.06.2017 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Pusiu dzięki, teraz niestety tygodniowa przerwa w pracach. Wprowadzić chcieliśmy się w sierpniu, ale przez brak pompy i wygrzanych wylewek (podłogi będziemy mogli kłaść dopiero w sierpniu) przerzuciliśmy się na wrzesień i tego się trzymamy! Ale będzie naprawdę minimum konieczne do życia w miarę czystych warunkach, żeby dziecko nie wdychało syfu budowlanego (wszystkie podłogi na parterze i łazienka na gotowo). Iscro trzymam kciuki za ogarnięcie parki:) Matko dzięki;) Co do boazerii - hmm, zdarzyły się 3-4 sztuki z wypadniętym sękiem - raczej na piórze, nie na samej desce, ale mi to nie przeszkadza:) Mam jakieś 60m2 i większość bez zastrzeżeń - tzn ja je tylko malowałam, Inwestor je kładzie, szlifuje i docina, więc więcej wie o ich ewentualnych nierównościach, ale raczej nie narzekał. Odwala mi z drzwiami, tak długo mieliśmy prowizorkę, a teraz nagle prawdziwe drzwi, nie mogę się przyzwyczaić, aż ułożyłam na próbę kawałek podłogi:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 19.06.2017 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Obłędne są te drzwi No i świetnie wyglądają przy próbce podłogi - to pewnie przez tą czarną klamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 20.06.2017 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Czarna klamka to jest to! Sama wymieniałaś czy z firmy dostarczyli? Obawiam się, że tam, gdzie moje drzwi powstaną, czarnych klamek nie ma Chyba musisz zacząć ostrzegać wstawiając swoje kolejne zdjęcia Fotka z próbką podłogi pod drzwiami przyspieszyła akcję mojego serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts