mały biały domek 20.06.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 No śliczności, słów mi brakuje, ech...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.06.2017 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2017 Moniss dzięki, chyba masz rację, kto by pomyślał, że taki drobiazg jak klamka może robić robotę Matko w ofercie nie mieli prostej czarnej, tylko srebrną i platynową, ale znalazłam w necie ten sam model w odpowiadającym mi kolorze. Miałam kupić i sama wymienić (tzn rękami Inwestora), ale panowie mieli ze sobą czarną i wymienili od ręki Może warto zapytać producenta, czy ma w ofercie to, co Ci się podoba, ew jaki rozmiar kupić, bo to nie jest droga zabawa - przynajmniej ta moja klamka jest tania - London Hoppe No i ostatecznie można pomalować sprayem - potraktowałam złotą klamkę na czarno 5 lat temu i lakier trzyma się bez zarzutów (drzwi wewnętrzne). MBD mi słów brakuje, gdy patrzę na dom i cały budowlany syf na zewnątrz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.06.2017 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Producent ma z klamek tylko satynę i stare złoto Tak więc jak się spotkamy, żeby ustalać szczegóły zamówienia, to dopytam o rozmiar. Sprayu trochę się boję, że będzie się ścierał, bo patrząc na stan klamek w obecnym domu, to po 7 latach są już mocno porysowane, zwłaszcza w drzwiach wejściowych. A propos syfu budowlanego - jak było ze śmieciami po tynkowaniu? Tynkarze zabierali ze sobą, czy zostawili Wam na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.06.2017 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Matko tynkarze sprzątnęli do worków na śmieci, które chyba u nas zostały, nie jestem pewna, bo staram się nie patrzeć na naszą malowniczą Górę Odpadów Ale u nas ostatecznie nie były ST, tylko lokalna firma. Aaa, chyba właśnie znalazłam drzwi wewnętrzne podwójne na parter, drewniane, całe przeszklone ze szprosami, za mniej niż połowę ceny najtańszych, na jakie do tej pory dostawałam wyceny Malowanie i montaż we własnym zakresie, ale i tak za wszystkie drzwi na parter (2x pojedyncze, 3xpodwójne), z dostawą z drugiego końca kraju, wyszłoby kilkaset zł mniej niż za dwie pary podwójnych od lokalnych producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 21.06.2017 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Ciekawe, jak tej firmie z drugiego końca kraju opłaci się drzwi produkować a tutejszym się nie opłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 21.06.2017 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 dawno mnie nie było... to znaczy podczytywałam, ale z ukrycia Bardzo sprawnie idzie Wam boazeria ładnie wygląda drzwi też fajne, pasują do klimatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.06.2017 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Matko hehe, no pewnie jakość gorsza, bo nie używają w opisach słów "luksusowe i ekskluzywne" Gdybym wzięła z malowaniem wyszłoby niewiele mniej niż u "naszych", więc liczę na to, że jakość surowych nie będzie tragiczna. Już się napaliłam, że drzwi będziemy mieć wcześniej niż za 2 lata W ogóle super konfigurator mają w sklepie online, można przebierać w opcjach i dokładnie zobaczyć, co ile kosztuje bez czekania na wyceny. Liliputku a co u Was? Mieszkacie już? Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 23.06.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Nie, jeszcze nie mieszkamy... wykańczamy się wykańczaniem i zbieram się umieszczenia wpisu w dzienniku no, już długo się zbieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.06.2017 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Nie, jeszcze nie mieszkamy... wykańczamy się wykańczaniem i zbieram się umieszczenia wpisu w dzienniku no, już długo się zbieram... A na kiedy planujecie ten wielki dzień wprowadzkowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 23.06.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 A na kiedy planujecie ten wielki dzień wprowadzkowy??? mąż obiecał do końca lipca... i taką mam nadzieję... w każdym razie do września chciałabym by było po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.06.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 mąż obiecał do końca lipca... i taką mam nadzieję... w każdym razie do września chciałabym by było po wszystkim Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 23.06.2017 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Nieźle To już pewnie masz stan podgorączkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.06.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 A w ogóle to coś pokaz z tego wykańczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.06.2017 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Liliputku aaa to już za miesiąc! A Ty nadal nie umieściłaś wpisu! U nas sufity zbliżają się do finiszu - do zrobienia zostały te nad pralnią i łazienką (plus najgorsze wykończenia przy skosach); schody na strych się montują; odpływ liniowy w garażu zamontowany, jeszcze jedna porcja wylewki do zrobienia. Zaraz uciekam robić porządki na placu boju, bo w tym tygodniu montaż bramy, a zjazd do garażu wygląda tak: i trzeba zrobić miejsce dla koparki, która zmieni tę skarpę i górę gruzu w coś, po czym da się znieść 3m bramę bez ryzykowania zdrowia i życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.06.2017 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Do tych twoich jasnych sufitów pięknie pasowałyby ciemne ściany Podreśliłyby urodę rozbielonego drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.06.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Bardzo estetycznie u Was, jak nie na budowie Góra gruzu tylko wygląda realnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.06.2017 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Pestko na razie plan jest na wszechobecną biel, zobaczymy co wyjdzie w praniu, poddasze będziemy wykańczać po przeprowadzce, na razie tylko sufity/skosy na gotowo Matko hehe, bo robię zdjęcia tak, żeby skład budowlany był poza kadrem Zaczęłam przygotowywać parter do malowania, bo w C. promocja na naszą sprawdzoną farbę, a tynki mają już ponad pół roku, więc chyba gotowe. Nosi mnie, żeby też zrobić coś, czego efekty widać na dłużej, więc w tym tygodniu chciałabym coś pomalować Mam nadzieję, że ktoś się zlituje i zamontuje nam PC wcześniej niż za miesiąc, bo nie uśmiechają mi się kolejne dwa miesiące czekania na podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Bardzo estetycznie u Was, jak nie na budowie Góra gruzu tylko wygląda realnie Całkowicie się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.06.2017 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Ok, teraz porcja realistycznych zdjęć, żeby było widać, że budowlany syf obecny Od dziś wreszcie mamy SDZ (znaczy stan +/- deweloperski zamknięty) Znajdź różnice: Zjazd doczekał się wstępnego profilowania: Styropian do wymiany, wiem;) Ale ładnie widać, jak UV działa na styro - po lewej kawałek osłoniętego styropianu wyłania się spod folii kubełkowej A tu widać, dlaczego musieliśmy pruć podciąg w garażu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.06.2017 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 Gratuluję SDZ! Styropian niekoniecznie do wymiany, trzeba sprawdzić na jaką głębokość pożółkł i czy się nie kruszy. Szczęśliwcami jesteście, że zaczęliście już prace przy wjeździe. Nie mogę się doczekać, kiedy i my z tym ruszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts