Eveline 26.09.2017 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Taki klimat jest mi bliski Lubię takie wzory. Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 26.09.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Ślicznie się prezentuje wejście z tymi płytkami, drzwi, jak i u Asi powalające, zwłaszcza ten kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.09.2017 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) aPestko, Miss_Piggy, Iscro, Eveline, Mały Biały Domkudzięki:) Gaju witaj i wrzucaj aktualne zdjęcia! Liliputku hah, w kuchni też mi się trochę mieni przed oczami. Przeprowadzka we wrześniu już się nie uda, ale myślę, że pierwsza połowa października jest realna. Brakuje głównie ułożenia parkietu, blatu i sprzętów kuchennych. No i zjazd do garażu by się przydał. I dokończenie ocieplenia ścian szczytowych, bo dom w sumie ciągle otwarty pod dachem Matko niestety niedługo będę musiała go zagracić kilkoma meblami Łazienka gotowa w 90%. Na gebericie będzie drewniana półka, lustro nie wiem, jakie, nie wiem, jaki kinkiet przy lustrze. Przycisk do WC nie jest zamontowany dlatego odstaje, pojemnik na mydło jeszcze bez mydła W oknie tymczasowo obraz Młodej Drzwi do piwnicy i łazienki zamontowane Dziś mają dotrzeć klamki, przedpokój prawie gotowy, jeszcze tylko obróbki drzwi, anemostatu i malowanie. No właśnie - chyba zrobię lamperię, bo cały przedpokój w kolorze mi się nie widzi, więc pozostaje cały biały albo biały z malowaną lamperią (jasnoszarą zachowawczo albo miętową/turkusową brudniejszą/jaśniejszą wersję koloru drzwi) Profesjonalne wizualizacje: Parkiet w końcu przyjechał wczoraj, nie zdążyłam go obejrzeć ani obfotografować, dzisiaj spróbuję. Szukam płytek pod kozę/kominek - potrzebuję cały 1m2, ale nigdzie w okolicy nie trafiłam na dostępne od ręki czarne 20x20cm (taki format, żeby nie docinać, a położyć w całości 4x5rzędów) Koszt wysyłki wyższy niż płytek, więc pozostaje tylko stacjonarnie. Edytowane 28 Września 2017 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 28.09.2017 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 hej Niechaj podczytywałam z ukrycia teraz się ujawniam miło tu u Ciebie i podoba mi się to, co widzę we wnętrzach, stawiam na jasnoszare ściany, ten błękit/miętowy gryzie mi się z drzwiami, więc poszłabym w spokojną szarość w odcieniu płytki podłogowej pisałaś może co to za model miski WC ? buziaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.09.2017 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Witaj Kjuto:) Miska wc to Cersanit Delfi, chyba najtańsza z możliwych Chyba jednak nie zrobię lamperii, pomaluję całość na biało a potem coś wymyślę Udało się zrobić kilka zdjęć parkietu, ułożony na sucho I dla zobrazowania wielkości klepek - są naprawdę spore 10x50cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Fajne klepki. Tylko nie pozwól zastosować na łączeniu desek z płytkami tych paskudnych listew maskujących. Wszystko popsują. Korek... albo w masie (jest w LM w takich śmiesznych kiełbaskach) albo docinany z płyty. Jak Kjuta uważam, że dobry byłby ten jasny szary z płytek, ale... zrobiłabym ciut w stylu angielskim, jak u Agi11 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?227840-M%C3%B3j-Ma%C5%82y-Azyl/page20 Cały wątek ma tylko 20 stron. Warto obejrzeć, dużo zdjęć, opisy wykonania. Myślę, że sporo Ci się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 28.09.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Pięknie ten parkiet wygląda A turkusowy kolor ściany nie bardzo mi się widzi. Drzwi zginą... A tak się teraz wyróżniają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 28.09.2017 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Pestko nie uznaję listew, będzie korek, Inwestor świetnie zna się na parkietach Przedpokój będzie jednak cały biały, boję się, że do tych drzwi i tej podłogi kombinacje ze ścianą zrobią go pretensjonalnym. Styl angielski to nie moja bajka, zbyt ciężki Iscro dzięki, będzie biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.09.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Nie namawiam na styl, ale zobacz wątek. Tam jest dużo pomysłów na wykonanie różnych rzeczy w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 02.10.2017 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Przez weekend położyliśmy (ja tylko pełne rządki, Inwestor dodatkowo wszystkie docinki) prawie 40m2 parkietu, jutro doróbki przy schodach i kuchni i zabieramy się za gościnny Sobota: Niedziela: miejsce na korek Dostaliśmy prezenty na konto przyszłej parapetówki, m.in. kuchenne fronty i szuflady Czekamy na blat, żeby położyć płytki na ścianach, zamontować zlew, płytę i voila Kupiłam najtańszą lampę od Szwedów za 49zl + farbę w sprayu za 16zł i mam fioletową lampę do kuchni kto dobrze się przyjrzy zauważy, że pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 02.10.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Mogę zapytać jak kafelkowaliście w miejscu kabiny ?Na wysokość kabiny czy do sufitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.10.2017 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Noooooooooo....., PIĘKNIE Ale z Was świetna para Macham i ja Lubię zaglądać do twojego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 02.10.2017 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Brawo Wygląda zawaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 03.10.2017 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Coachu kafelkowaliśmy na ok 240cm, do sufitu zostaje ok 30cm pomalowane farbą.Pestko, Iscro dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 03.10.2017 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Witaj po bardzo długiej nieobecności nadrobiłam straty podziwiam za prace i za tempo jest PIĘKNIE !!!! czekam na dalsze informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 03.10.2017 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 śliczny parkiet nieustająco obok parkietu, podłóg podziwiam Twoje zgrabne stopy w czarodziejskich pantofelkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.10.2017 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Anullo, miło Cię czytać, dzięki Kjuto Na razie przestój, do akcji "parkiet" wracamy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.10.2017 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 08.10.2017 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 (edytowane) Do ułożenia jodełki potrzebne są dwa rodzaje klepek - z prawym i lewym piórem (albo klepki na obce pióro, ale takich nie mam). Lewego pióra mamy w nadmiarze, natomiast prawego zabrakło 13 sztuk (0,5m2) aaa! 13 klepek to jeden rządek w najwęższym miejscu i to pod planowaną kanapą = nie będzie widać. Przy jodełce jest dużo odpadów, więc zamówienie było z zapasem 3m2, bleh. Może jutro uda się domówić 1m2, mam nadzieję, że produkcja tym razem zajmie mniej czasu, bo październik zdąży się skończyć. Z pozytywów: - nie licząc tego jednego kawałeczka parkiet właściwie skończony - jest lodówka - biała, niska Samsung, bez wyświetlacza, bez bajerów - w łazience przybyła półka na gebericie i lampa pod sufitem - blat do kuchni ma być we wtorek Teoretycznie można się pakować. Edytowane 8 Października 2017 przez Niechaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 08.10.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2017 Cześć Niechaj. Przybywam z rewizytą Kiedyś trafiłam na Twój dziennik i coś tam czytałam. Teraz nadrobiłam zaległości, doczytałam cały dziennik i jestem pod wrażeniem. Z wielką przyjemnością czytam i oglądam postępy u Ciebie. Masz ciekawe pomysły i odważne aranżacje (drzwi wejściowe są mega, czarne ściany w łazienkach, czy podłoga w kuchni, też charakterne ) Kibicuję w dalszych pracach i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts