Niechaj 11.12.2017 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Matko dzięki, byłam w MM, ale ostatecznie znalazłam dziś w "moim" outlecie, szary gres (nie techniczny) za 27zł/m2 Proszę trzymajcie kciuki, żeby jutro kominek dotarł cały, bo to = przeprowadzka http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ud/oa/bhda/APQbbRVrZHb2sfcgVB.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ud/oa/bhda/shOctBBbybS2aoqoQB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Za kominek, to ja szczególnie mocno zaciskam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.12.2017 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Trzymam, bo zapowiada się nieziemsko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.12.2017 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Trzymam, bo zapowiada się nieziemsko! O, Iscra Co u ciebie? Idę popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.12.2017 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Jeszcze nic. Dopiero będzie się działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Co z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 13.12.2017 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Ech, fałszywy alarm - źle zrozumiałam, wysyłka OD producenta miała wyjść 12-13 grudnia :/ podobno wyszła dzisiaj - okaże się jutro Chcę w weekend jechać po choinkę, przywieźć ją do domu i już w nim zostać! Tymczasem zwiozłam kolejne meble i zorientowałam się, że 50m2 to za mało na cztery komody, szafę, łóżko 1,6x2m, łóżko dziecięce, 3 szafki po 120cm każda, regały na książki, kanapę, stół i kominek, nie mówiąc o zabawkach;) Tzn miejsca jest dość, ale duże okna, trzy pary podwójnych drzwi i HS = mało ścian. Internet załatwiony (będzie mobilny, jako jedyna alternatywa dla neostrady tfu tfu), umowa z dostawcą tv jest - przynajmniej to będzie na gotowo Pierwszy obiad (mrożone pierogi:P) na indukcji zaliczony - kocham ten wynalazek - 2min i cały garnek wody zagotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.12.2017 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2017 Trzymam kciuki dalej Te pierogi jakie by nie były na pewno zapamiętacie do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 14.12.2017 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Czekam i również trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 14.12.2017 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Niespodzianka - kominek wczoraj nie wyszedł od producenta, bo "przesyłka nieprzygotowana" - komuś się zaraz uzbiera na wpis na czarną listę 2 tygodnie opóźnienia Może olać ten kominek i kupić na już najtańszy szczelny z casto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annatulipanna 14.12.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Już nawet ja czekam na ten kominek z niecierpliwością , chociaż kominki to zupełnie nie moja działka Mówisz, że w Casto są szczelne kominki?? Hmm... muszę się temu przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.12.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2017 Nie ma szczelnych kominków w Castoramie. Oni mają Nordflam. A to młoda polska firma.Poczytaj co tu piszą forumowi zduni otych kominkach i szybach we wkładach narożnychhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?166279-KOMINKI-Pomoge-i-doradze-we-wszystkim-co-dotyczy-komink%C3%B3w&p=7245655&highlight=Nordflam#post7245655 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 15.12.2017 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 Alleluja, dotarł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.12.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2017 SUPER. rozpakowaliście już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 19.12.2017 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Pestko, zamontowany, działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.12.2017 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2017 Pokazuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.12.2017 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Pestko, nie ma czego pokazywać - obudowa zacznie się robić pewnie dopiero w przyszłym roku Najnowszy plan zakłada wymurowanie ścianek z cegieł, ale temat jeszcze nie został zgłębiony. Na razie mogę pokazać kawałek tymczasowego pokoju Młodej, wszystko, co poza kadrem to bałagan: Choinka też jest: i poranny widok z tymczasowego łóżka (raz w nocy do szyby podszedł kot/list i świecił na mnie oczami - brr ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 04.01.2018 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Witam w 2018! Na razie wiele się nie zmienia, to prawda, że po przeprowadzce trochę spada chęć do pracy - mam do pomalowania przedpokój i jedną ścianę w pokoju, ściany w łazience w sumie też mogłabym przemalować, ale jakoś ciężko się zebrać (samo malowanie fajne, ale mycie wałka a potem połowy łazienki - brrr). Płytki na ścianie w kuchni może zaczną się kłaść w weekend. Antena satelitarna zamontowana - można czasem włączyć Przyjaciół na CC, a nie tylko Netflixy i HBOgo;), internet mobilny LTE od jednego z operatorów telefonii komórkowej śmiga aż miło, lodówka świetnie chłodzi wino, deszczownica cudownie leje gorącą wodę - gdyby jeszcze ludzie byli ok to byłoby idealnie Może uda się podziałać z ociepleniem jednej ściany, bo prognozy pogody łaskawe (a w zeszłym roku właśnie zaczynały się mrozy po -20/-30C). Tymczasowość (komody, łóżko i pierdyliard innych rzeczy - sio!) Z widokiem na kuchnię wiecznie nieskończoną Łazienka ciągle bez lustra i lampy nad, ale jakoś bez tego działa - jest kompaktowa i zupełnie wystarczająca - chyba najlepiej zagospodarowane 3,2m2 w tym domu Prywatny tor saneczkowy i jeszcze kilka ze środka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.01.2018 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2018 Mieszkacie i taka fajna zima za oknami Ja oczywiście o kominku Widzę, że stoi, ale jeszcze chyba nie podłączony dolot powietrza i do komina też nie. Albo źle widzę na malutkim zdjęciu. Co tam masz na ścianie za wkładem położone? To wełna z folią? Jeśli tak to wywalaj to czym prędzej! No, chyba, że chcesz truć rodzinę ile razy odpalisz kominek. Kupcie płyty krzemianowo-wapniowe. Z nich można nawet całą obudowę tzw. zimną zrobić bez stelaży. Jak to zrobić można zobaczyć na filmie na youtubie, albo w wątku u jwbrzezinski. Wszystko wedle sztyki zrobione i pięknie pokazane i opisane, a wątek ma tylko 6 stron. Zdjęcia Jacek dodawał później, bo zaginęły.W ogóle warto przeczytać, bo jest tu wszystko co każdy stawiający kominek w domu powinien wiedzieć. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?189482-Kominek-naro%C5%BCny-od-zera-do-10-ty%C5%9B-o) Obudowy ciepłe Oczywiście możesz poprostu całość wybudować z cegły szamotowej. Tak robi się obudowę zimną z płyt izolacyjnych Dopiero taką obudowę możesz obłożyć płytkami ceglanymi. A tu masz dlaczego wełna nawet ta reklamowana jako specjalna do kominków jest do kitu i szkodliwa http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221470-Czy-we%C5%82na-rockwool-klimafix-nadaje-si%C4%99-do-kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 05.01.2018 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2018 Na tym zdjęciu nie był jeszcze podłączony, bo to zaraz po dostawie, ale już śmiga:) Tak, to wełna, nie wiedziałam o jej toksycznych "właściwościach". Przy zabudowie z pełnych cegieł problematyczne wydaje się "nadproże" nad narożną szybą - z tego, co wyczytałam kątowniki mocowane do ściany powinny dać radę, pewnie jakieś zbrojenie ze ściany dla wyższych rzędów też by się przydało. Temat do zgłębienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts