modrzanka 21.06.2015 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2015 Temat może banalny, ale ja i mąż nie umiemy sobie z tym poradzić. Nasza ekipa budowlana dawno pojechała do domu po skończeniu swojego etapu. Filary budowanego przez nas domu stały w kartonowych szalunkach ok. 2 miesięcy, dziś próbowaliśmy ściągnąć karton (są to formy firmy Bricoman) i niestety nie dość, że udało się je rozciąć tylko diaksem (po czym został ślad na całej długości filara), to jeszcze niewiele to w sumie dało, bo karton przylgnął do betonu i ni diabła nie chce zejść Może byłoby łatwiej, gdybyśmy rozcięli je w kilku miejscach a nie w jednym, ale tak jak napisałam, po rozcięciu diaksem na filarze zostaje długa krecha, nie chcę uszkodzić słupów ze wszystkich stron. Jeśli zamieściłam to pytanie w nieodpowiednim temacie, to poproszę administratora o przeniesienie do odpowiedniego działu. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts