Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ostrzeżenie dla mieszkających w dużych zbiorowiskach

kroyena

Recommended Posts

młody, nie młody - historię znam

i dalej twierdzę, że niejednemu spod bloku by się ścieżka zdrowia przydała

a co do gęby to chyba nie jestem aż tak przystojny żeby mnie jakaś pani płatną protekcją objęła, więc nie ma się czym przejmować :lol:

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja sobie wracam jakosik późnawo było, zachciało mi się pieszkom co by płuca dowietrzyć. Idę ..idę..a tu stoją takie ..łyse, dresik, dymek słodkawy w powietrzu czuć.

No - pomyslałam sobie - zegarek mam cóś wart, może mnie nie skopią za mocno.

Kolana nie powiem , jakoś się wlekły za mną ( a może ja przed nimi ??)

Nagle słyszę z boku ( już przyczajona do skoku więc łeb sztywno trzymam)

...." Doobrywieczór pani "........

Myślę sobie gadać nie gadać..ale jakoś mi wylazło z gardła i zabrzmiało po ludzku : " aaa dooobry " ( i tu uśmiech promieniejąco- szczerzący )

Za plecami słyszę : to starsza ( i tu xywka syna rodzonego )

Kiedy dotarłam do domu to wpadłam do młodego , wypytuję na okoliczność z kim on to się tak zadaje.

Młody popatrzył na mnie jak na wykopalisko i orzekł co następuje:

- A mam się z nimi lać ? To się będę lał...tylko jak ty następnym razem przejdziesz tamtędy ?

Czasem trzeba przybić piątkę , by nie przybito z glana..

Ziaba u mnie jest to samo.

Kilka razy zauważyłam jak starsza córka rozmawia z największymi elementami naszego osiedla. Kiedy zwróciłam jej uwagę odpowiedziała : " Mamusiu wierz mi ja wiem co robię, już wolę z nimi czasem pogadać niż być ich wrogiem"

Drugi przykład:

Córka mojej znajomej siedziała w podstwówce w jednej ławce własnie z takim elementem i w końcu jakoś się z nim "zaprzyjaźniła".

Po latach ten element był postrachem całego osiedla, ale córka mojej znajomej miała spokój, bronił jej nawet przed innymi. :)

• 1 month później...

Polepszyło się!!! :o :o :o :-?

Łosiedle dla pewności wykupiło obecność patrolu interwencyjnego o nazwie PEWNOŚĆ (brak zamiaru kryptoreklamy, a i zbieżność ograniczonw). No i teraz dwaj panowe na oko tak ze 40-50 lat odprowadzają po zmroku pasażerów autobusu MPK pośród ogromnego blokowiska 7 bloków, 11 kondygnacji 9 klatek schodowych. W większości autochtonów znaczy bloki przyzakłądowe. 70% tych ludzi zna się jak?

No właśnie jak się zna? I jak darmozjady chowali, że praktycznie na siebie muszą brać firmę ochroniarską.

Dodam, że sąsiednie osiedle, z którym mogliby się naparzać jest w odległości 2 km. Więc jest to praktycznie rezerwat. Tylko czego? :o :evil: