5zymon 22.06.2015 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2015 Zdecydowałem się*wylać anhydryt w 3 pomieszczeniach gdzie mam ogrzewanie podłogowe. Ogrzewanie podłogowe jest także w łazienkach, ale tam ze względu na wilgoć wolę wylać cement. Cała reszta domu byłaby wylewana w cemencie. Mam w związku z powyższym dylemat. - Różnica wysokości, anhydrytu liczymy +/- 5 cm , z kolei cement to około 7cm. Czy w pomieszczeniach gdzie ma być cement muszę w związku z tym położyć 2cm mniej styro? - Czym najlepiej oddzielić pomieszczenia cement/anhydryt tak żeby wylewki się nie zmieszały, deską? - Czy może sobie darować i wszystko wylać*w cemencie/anhydrycie? Najpierw naczytałem się*o wspaniałych właściwościach anhydrytu na ogrzewaniu podłogowy, a potem kogo spotykam to każdy "doradza" żeby lepiej cement lać, z wyjątkiem wykonawcy wylewki anhydrytowej który oczywiście mówi że wszystko w anhydrycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata Natala 24.06.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 dobry temat, też chętnie poznałabym odpowiedzi na powyższe pytania, identyczne dylematy mamy z mężem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 19.09.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2015 Dzień Dobry, - Tak, różnicę pomiędzy wysokościami wylewek można wyrównać styropianem. W pomieszczeniach gdzie będzie anhydryt dajemy grubszy styropian. - Poszczególne pomieszczenia anhydryt/cement można oddzielić pianka dylatacyjną. - Lepiej nie wylewać wszystkiego w cemencie, dlatego że w przypadku ogrzewania podłogowego lepiej sprawdza się anhydryt. Pozdrawiam Marek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts