Mirek z ABC 23.06.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Mam docieplone mieszkanie Styropianem i dwa razy położony klej, jako że kolor będę miał kładziony dopiero w przyszłym roku chciałbym do tego czasu zagruntować i rozrobić grunt z farbą co by było ładniej do tego czasu... Tylko czy grunt nie straci swojej właściwości mieszając to z farbą, i czy w ogóle sens jest gruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 23.06.2015 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Polecam putzgrunt caparola świetnie kryje jak farba a jest to grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamala111 23.06.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Polecam putzgrunt caparola świetnie kryje jak farba a jest to grunt Również polecam. Miałem okazję parę razy korzystać i mile się zaskoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 28.06.2015 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Szanowny Panie,Odradzam mieszanie gruntu i farby elewacyjnej – jest to praktyka niezalecana przez producentów tego typu wyrobów. Grunt i farba powinny być aplikowane oddzielnie, w odpowiednich odstępach czasu. Jeśli chodzi o gruntowanie elewacji na rok przed jej malowaniem, to należy pamiętać, że przed samą aplikacją farby nawierzchniowej konieczne będzie ponowne nałożenie gruntu, gdyż po roku straci on swoje właściwości. Jeśli styropian jest zabezpieczony klejem, to proponuję go zostawić w takim stanie i zagruntować wówczas, gdy zdecyduje się Pan na malowanie. Polecam wykorzystanie produktów z oferty FOVEO TECH: http://www.foveotech.pl/produkty.htmlPozdrawiam serdecznie,E-rzecznik Foveo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts