dlama 23.06.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 WItam:) 3 lata temu rozpocząłem projekt zagospodarowania poddasza do celów mieszkalnych.... Mam już praktycznie ukończony projekt jednak brakuje mi .... pieca Na różnych stronach (w tym także na tym forum) są poruszane różne wątki na ten temat jednak jak do tej pory nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pyatnie. Czy wybrać piec z podajnikiem czy też bez...Jaką moc grzewczą ma mieć piec... Niestety w tej kwestii jestem zielony. Jeśli chodzi o mój projekt to jest to poddasze wielkości 150m2 (posadzka to 21mx7m) wysokość 233 (do tego połowa mniej więcej to skosy...) Ocieplenie: strop grubości 50 cmposadzka: 5 cm styropianu i 5-8 cm betonuskosy, ściany - wełna mineralna ursa15 o współczynniku przewodzenia ciepła 35, przełożona wełną firmy knauff 5 współczynnik 39 do tej izolacji dołożyłem alu-fox.Dodam, że połowa poddasza jest nad częścią mieszkalną . z góry dziękuje za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.06.2015 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Witaj, Jeśli strop jest ocieplony powinien tu wystarczyć kocioł z podajnikiem o mocy 7 kW, zdecydowanie lepiej wziąć z podajnikiem niż zasypowy. Czy kocioł ma być w piwnicy lub na parterze budynku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlama 26.07.2015 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Kocioł ma być na parterze a jakie firmy polecenie mieszkam w dolnośląskim i dzięki za odpisz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.07.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Czy będziesz kotłem też podgrzewał CWU ?Jeśli tak to jaki duży zasobnik planujesz i na ile osób ta woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobra64 27.07.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 A dół tego budynku ma innego właściciela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts