Mario Bros 10.02.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 Witam ja to myślę o położeniu deski jesionowej szer 12 cm dł 1.7 2 m nie wiem jeszcze czy czy 1 czy 2 gatunek chyba bardzej mi się podoba 2 gatunek czy ktoś ma 2 gatunek czy to bardziej podkreśla swoje zarysy drewna który z tych gatunków jest lepszy.Dozobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rufio 03.05.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 03.05.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Ja też mam podoby problem ( około 50m2 do wyłożenia czymś) terakota odpada na całej powierchni bo źlę się czuje w salonach gdzie na podłodze leży ceramika. Na początku miały być panele a po obrzeżach pomieszczenia terakota(w szczególności ze względu na fakt że chcę ogrzewanie podłogowe). Problem że nie czuje do końca panela w salonie(jakoś wewnętrznie do końca nie odpowiada mi on w tym miejscu) Choć są wprost przepiękne panele np quick steep ale cena jest zabijająca. W mieszkaniu mam parkiet jesionowy i raczej takiego rozwiązania bym nie chciał ponownie. Już się nawet zacząłem zastanawiać czy robić ogrzewanie podłogowe z powodu materiału jaki będe chciał wybrać na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 31.08.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 co to za pytanie ???? To tak jakbyś zapytał mercedes czy fiat 126p? Jeśli chodzi o panele to włóżcie miedzy bajki teorię że są lepsze i gorsze panele - zarówno te za 20 zł jak i te za 10zł to jeden wielki SYF!!!! Wolałabym już położyć PCV . Drewno jest drewnem i nie ma żadnych zamienników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 31.08.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Witam ja to myślę o położeniu deski jesionowej szer 12 cm dł 1.7 2 m nie wiem jeszcze czy czy 1 czy 2 gatunek chyba bardzej mi się podoba 2 gatunek czy ktoś ma 2 gatunek czy to bardziej podkreśla swoje zarysy drewna który z tych gatunków jest lepszy.Dozobaczenia Jeśli chodzi o jesion to zdecydowanie wolałabym II gatunek , a nawet III . Z jesionem jest tak że im bardziej kolorowy tym piękniejszy I klasa jest zdecydowanie za bardzo jednolita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lmp119 31.08.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 panele Jakieś uzasadnienie by się przydało Jaka jest przewaga według Ciebie paneli nad naturalnym drewnem ?? Jeśli cena , to muszę Ci powiedzieć że się mylisz Piękny parkiet w II lu III gatunku można kupić już za 40 - 50 zł . Ale jest to rozwiązanie tylko dla tych co dorośli do tego aby mieć w domu drewno , bo jeśli ktoś chce mieć jednolitą podłogę to rzeczywiście PANELE badziewiaste będą jak znalazł. W Polsce niewiele osób docenia piękno podłóg drewnianych , sękatych , rustikalnych - większość decyduje się na I klasę , bo wydaje im się że I klasa = lepsza jakość. Na całym świecie ludzie wybierają drewno kolorowe, jak najbardziej usłojone - tak żeby było widać że to drewno , i żeby nikt przypadkiem nie pomylił tego z panelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 31.08.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 panele Jakieś uzasadnienie by się przydało Jaka jest przewaga według Ciebie paneli nad naturalnym drewnem ?? Jeśli cena , to muszę Ci powiedzieć że się mylisz Piękny parkiet w II lu III gatunku można kupić już za 40 - 50 zł . Ale jest to rozwiązanie tylko dla tych co dorośli do tego aby mieć w domu drewno , bo jeśli ktoś chce mieć jednolitą podłogę to rzeczywiście PANELE badziewiaste będą jak znalazł. W Polsce niewiele osób docenia piękno podłóg drewnianych , sękatych , rustikalnych - większość decyduje się na I klasę , bo wydaje im się że I klasa = lepsza jakość. Na całym świecie ludzie wybierają drewno kolorowe, jak najbardziej usłojone - tak żeby było widać że to drewno , i żeby nikt przypadkiem nie pomylił tego z panelem 50 zł za parkiet +50zł( minimum) za jego ułożenie to juz wychodzi 100zł za m2 Dobre panele można już kupic za 40 zł-ułozyc moze nawet sama kobieta Masz 60 zł na metrze. Ja musze polozyc 50m2 podłogi przy panelach za 40 zł wychodzi 2 tys . Drewno to juz 5 tys (minimum), przy normalnej cenie byłoby to 7,5 tys. Zapomniałes jeszcze nadmienic , ze co 2-4 lata trzeba cyklinowac. minimum 30 zł - to przy 50m2 jest minimum 1500z przy normalnej cenie 2500zł co 2 lub 4 lata. Teraz trzeba się zastanowic czy warto? i jakie ma sie priorytety . Mi szkoda kasy inwestowac w 4 ściany , w których jestem tylko na noce. Poza tym czy całe życie będę mieszkała w jednym miejscu? Wolę te 7,5 tys. wydac na wakacje lub w tej cenie mam pralkę, suszarkę el. do ubran , i zmywarkę, lub dołozyc do wygodniejszego samochodu bo wiecznie jestem w rozjazdach. Inaczej sprawa wygląda jak ktos ma dużo kasy i ta drewniana podłoga , nie obciazy mu budzetu . Wtedy wybrałabym drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts