ciupaq 23.06.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2015 Witam. Zdecydowałem się na ogrzewanie kablami i mam kilka pytań do użytkowników. 1. Czy opłaca się dopłacić do kabli DEVI czy może wystarczą Elektry ? Czy jest między nimi jakaś różnica (poza ceną i producentem)2. Może jakieś inne propozycje?3. Czy jak np zdecyduje się na kable elektry to czy będą hulały ze sterownikami DEVIReg touch ?4. Mam płytę fundamentową 20 cm na 20cm styro, czy pod wylewkę pod kable muszę dawać jeszcze styro i na to kable i wylewka, czy mogę kable położyć na płycie i na to wylewkę ?Z góry dzięki za wszystkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 25.06.2015 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 25.06.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 kable przymocuj do płyty i na to wylewka...nie ma znaczenia czy elektra czy devi tak samo jak to jakim są sterowane sterownikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 26.06.2015 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedź. A czym te kable do płyty przymocować (jakaś taśma?) I ile cm wylewki na kable położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 27.06.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Dzięki. Rozumiem, że tryrtytki do jakiejś siatki tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.06.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dzięki. Rozumiem, że tryrtytki do jakiejś siatki tak? rozłóż takie siatki zbrojeniowe do posadzek i "trytytkami" poprzyczepiaj do nich kable ... druga opcja to powiercić otwory w płycie i przymocować takimi uchwytami instalacyjnymi do przewodów elektrycznych... np. takie... http://allegro.pl/uchwyty-do-przewodow-okraglych-ydy-kabel-holder-2-i5435716370.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 29.06.2015 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 A ja mam mocowane kable na taka tasme. http://allegro.pl/tasma-montazowa-do-kabli-grzejnych-grzewczych-i5472266469.html kable WARMUP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macki12 29.06.2015 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 rozłóż takie siatki zbrojeniowe do posadzek i "trytytkami" poprzyczepiaj do nich kable ... druga opcja to powiercić otwory w płycie i przymocować takimi uchwytami instalacyjnymi do przewodów elektrycznych... np. takie... http://allegro.pl/uchwyty-do-przewodow-okraglych-ydy-kabel-holder-2-i5435716370.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 29.06.2015 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Ok. wielkie dzięki. piekar_ zadowolony jesteś z tych kabli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 30.06.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ok. wielkie dzięki. piekar_ zadowolony jesteś z tych kabli ? No jestem grzeją dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 10.08.2015 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 Trochę odświeżę. Wszyscy (instalatorzy , producenci) z którymi rozmawiałem mówią żeby dać styropian pod wylewkę na płycie, bo to będzie za gruba warstwa (ok 25cm) betonu żeby to kablami rozgrzać. Jak to z tym jest ? Dawać ten styropian czy nie. Jak Wy macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.08.2015 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Trochę odświeżę. Wszyscy (instalatorzy , producenci) z którymi rozmawiałem mówią żeby dać styropian pod wylewkę na płycie, bo to będzie za gruba warstwa (ok 25cm) betonu żeby to kablami rozgrzać. Jak to z tym jest ? Dawać ten styropian czy nie. Jak Wy macie ? Nie mam kabli tylko wodną podlogowke ale bezpośrednio na płycie 25cm a na to wylewka 8-9cm. Po dwóch latach stwierdzam,że to fajna sprawa i żadnych negatywnych skutków a wręcz przeciwnie,temp.w domu jest bardzo stabilna a grzanie tylko w taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.08.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Zaraz, czy ty masz "zero" na wysokości 25 cm? Grubość wylewki dostosowuje się do rodzaju wykończenia podłogi ale o grubości 25 cm betonu to nie słyszałem. 9 do 12 cm to tak. Ja mam z wylewką 34cm grubości beton a pod nim jest izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 11.08.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Ja zrozumiałem, że pytający ma dylemat czy zalać kable wylewką grubości 25 cm. Pisz dokładnie, bo z Twojego postu wynika, że masz wylewkę 34 cm betonu a pod nim izolacja niewiadomej grubości. Ja tam zrozumiałem o co biegalo Miał dylemat czy dac izolacje na płytę pod wylewke bo bez będzie za gruba warstwa betonu do rozgrzania. Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 11.08.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Dokładnie dylemat polega na tym czy dać na płytę 20 cm (pod nią 20 cm styro) kable i na to bezpośrednio wylewkę np 5 cm (razem 25 cm akumulacji) czy oddzielić płytę styro i na to kable i wylewka 7-10 cm. Chodzi o to czy te np 25 cm to nie będzie za dużo żeby to kablami napędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 13.08.2015 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 To jak to jest? kable podołają ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.08.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 To jak to jest? kable podołają ?? Jak wodna podlogowka z zasilaniem max.36st.C podolala to tym bardziej kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 13.08.2015 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Tylko czy to się nie przełoży na dużo wyższe rachunki ?PS. Jak to jest z panelami na takich podłogach ? Mogą być zwykłe czy jednak jakieś specjalne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.08.2015 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Tylko czy to się nie przełoży na dużo wyższe rachunki ? PS. Jak to jest z panelami na takich podłogach ? Mogą być zwykłe czy jednak jakieś specjalne ? Ale wyższe rachunki za co i czemu mają być wyższe ? Nie spotkałem się z niezwykłymi panelami tylko ze zwykłymi na ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 13.08.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Pisząc o rachunkach miałem na myśli dłuższy czas potrzebny do nagrzania dużo grubszej płyty.Czy ktoś z grzejących kablami może się wypowiedzieć jak to jest z tą grubością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts