Gość Arturo72 13.08.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Pisząc o rachunkach miałem na myśli dłuższy czas potrzebny do nagrzania dużo grubszej płyty. Czy ktoś z grzejących kablami może się wypowiedzieć jak to jest z tą grubością ? R&K ma kable na płycie 20cm z tym,że płytko. Płyty,nie nagrzewasz całej,uzupelniasz jedynie ilość ciepła jaką DOM stracił a nie płyta. Jest to swego rodzaju akumulator,którego ladujesz a on w długim okresie oddaje te ciepło do DOMU a nie gdzieś indziej. Nie ma takiej sytuacji ze ten akumulator jest pusty i trzeba ladować go od zera chyba ze po 3 miesiacach nie grzania w domu w zimie a i tak sądzę,że nie będzie pusty. Kable szybciej rozgrzeja ci płytę niż wodna podlogowka dlatego jak ja nie narzekam a wręcz zachwalam takie rozwiązanie to tym bardziej kablarze. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 13.08.2015 23:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzięki Arturo. Chciałem napisać PW do R&K ale niestety pełna skrzynka . Wiem już, że jednak będę kład bezpośrednio na płycie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 20.10.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Jeszcze jedno pytanko. Mam strop drewniany. Czy na piętrze pod wylewkę 7cm dawac jakieś styro czy bezpośrednio na OSB robić wylewkę a w niej kable ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mld 04.03.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2018 Jeszcze jedno pytanko. Mam strop drewniany. Czy na piętrze pod wylewkę 7cm dawac jakieś styro czy bezpośrednio na OSB robić wylewkę a w niej kable ? Kolego ciupaq, czy uzyskałeś odpowiedź na pytanie jak kłaść kable i robić wylewkę na stropie drewnianym, tzn. na OSB? Przy okazji czy masz do szkieletowy? Czy położyłeś te kable i jak się sprawdzają? Dzięki z góry. Jak coś nie tak to przepraszam, to mój pierwszy post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts