mes1234 26.06.2015 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam Borykam się z wypadaniem elementu który jest w środku zawiasu. Załączę zdjęcie żeby wszystko było jasne. Ta jakby szpilka która jest w środku, po kilku dniach otwierania zaczyna się wysuwać w dół. Na tym elemencie standardowo jest plastykowa nasadka ale nie da się użytkować drzwi bo po wysunięciu tego elementu drzwi zaczynają skrzypieć. Do tej pory dobijałem młotkiem ten element ale przyszedł czas żeby załatwić to raz na zawsze więc pomyślałem żeby włożyć tą "szpilkę" od góry tyle tylko, że musiał bym kuć w ścianie bo od ściany do zawiasu jest 3cm(stare budownictwo, drzwi we wnęce) Teraz moje główne pytanie, czy w takiego typu zawiasach da się włożyć "szpilkę" od góry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 26.06.2015 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Da się. Zawias jest odwracalny lewy-prawy więc się da. Bolec się wysuwa bo jest uszkodzony sprężynujący drucik który zapobiega temu wysuwaniu. Wymienić zawias i po sprawie, na moje oko to stare GU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Zdecydowanie lepiej będzie zaprosić do domu jakiegoś serwisanta, który dobierze odpowiedni oraz zmieni Ci zawias. Załatwisz sprawę raz na zawsze i bez kombinowania pod górę. Koszta znikome a efekt pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts