Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mario i (Klub 40-latków :) )

Recommended Posts

• Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o :o :o

Ja myślałem o......Renatku a właściwie to o Renacie np Dasajewie - to taki słynny bramkarz rosyjski, który by Was Renatki troche "rozkręcił" i pobudził do wiekszego zaangażowania w budowę :wink: :D :D

A dla nas Wołga to :

- wycieczka do egzotycznego kraju 8) :D

- możliwość sprawdzenia sie na długim dystansie :roll: :D

- naturalna selekcja w przypadku nie przepłynięcia :wink: :D :D

...hm...Dasajew to może nie koniecznie, ale dajmy na to Renato Travaglia pędzący rajdowiec i to nie Wołgą, tylko Renault Clio S 1600... :wink:

http://www.kimrally.pl/rsme/antibes2002/travaglia.jpg

...ten nas może rozkręcić :wink:

...hm...Dasajew to może nie koniecznie, ale dajmy na to Renato Travaglia pędzący rajdowiec i to nie Wołgą, tylko Renault Clio S 1600... :wink:

http://www.kimrally.pl/rsme/antibes2002/travaglia.jpg

...ten nas może rozkręcić :wink:

:D :D :D

zwłaszcza że nie ma jeszcze 40 -tu latek :wink: :D

ale jazdy z nim nie polecam ze względu na wasze czułe serduszka :wink: :D :D

tolusia i bodzio mnie odpowiadają Wasze propozycje . Jak dla mnie Renault nie wyklucza Renato i wczasów w Egipcie. Powiem więcej : to wszystko da się połączyć w harmonijną całość.

I dla rybki znajdzie się odpowiednie miejsce, np. w Morzu Czerwonym u wybrzeży Synaju. Rybka byłaby zadowolona pływając na jednej z najpiękniejszych raf koralowych w tym zakątku świata, nie mówiąc o Renatkach i Renatach płci pięknej inaczej. :wink:

:o :o :o

Ja myślałem o......Renatku a właściwie to o Renacie np Dasajewie - to taki słynny bramkarz rosyjski, który by Was Renatki troche "rozkręcił" i pobudził do wiekszego zaangażowania w budowę :wink: :D :D

Witaj bodzio Ten rosyjski bramkarz to był Rinat nie Renat. Wybacz mi szczególarstwo ale jestem zaciekłym kibicem piłki noznej i może dlatego sie tak czepiam. Krew mnie zalewa za kazdym razem gdy Szpakowski przekreca nazwiska piłkarzy w telewizji.

W kwestii Renatek jestem za !!! Wszystkie jakie znam to super babki :D :D :D

• 2 weeks później...
  • 6 months później...

Witam wszystkich!

Postanowiłem odświeżyć wątek, bo coś wszyscy czterdziestolatkowie posnęli. Ja rozpoczynam budowę w przyszłym roku. Szykuje się dużo zmian.

1) przejście z 44 na 45 lat 23 12 05r.

2) zakończenie działalności lichej co prawda ale dawała jakieś utrzymanie

3) rejestracja w UP ( może dostane jakiś zasiłek ).

4) w marcu- kwietniu zmiana adresu- narazie sam - na rejon budowy o ok. 500 km . Tam muszę zorganizować sobie jakieś lokum - blisko mieszka szwagier tj. brat żony, ale pewnie długo tam nie pomieszkam, to może barak, ewentualnie kawalerka w mieście. A buduję się na wsi obok, jakieś 10 km.

5) otwarcie jakiejś działalności, żeby było z czego żyć

6) przebudowa istniejącego budynku gospodarczego na minidom i tam zamieszkać.

7) w międzu czasie budowa budynku gospodarczo-garażowego po to aby można było trzymać narzędzia i materiały pod zamknięciem.

8) do wakacji zakończenie minidomku.

9) dopiero teraz, kiedy ten etap będzie gotowy ściągnę żonkę i zrobimy sobie wakacje na swoim.

10) do końca 2006 roku budynek gospodarczo-garażowy.

11) jak dobrze pójdzie to w 2007 roku wczesńą wiosną ruszamy z budową zasadniczą domu.

Nie było łatwo stworzyć taki plan, no bo jak budować dom na odległóść? Musiałem podjąć takie decyzje, bo wydawały mi się najbardziej sensowne jeśli chcę mieć dom. Działka była ze spadku po teściach i trzeba było coś z tym zrobić. W tej chwili zostało podłączenie prądu. ZE każe sobie długo czekać , ale obiecują, że na początku roku jak aura pozwoli to zrobią.

Pozdrowienia.

• 3 weeks później...