Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mario i (Klub 40-latków :) )

Recommended Posts

Witam i dołaczam do grona budujacych 40-latków:)

U mnie jeszcze 40 nie stuknela ,ale już niedaleko wiec chyba sie lapię:)

Co prawda miałam juz dom,ale w zyciu sie poplatało i buduje od podstaw sama chałupke pod Bydgoszczą.Budwoa trwa od kwietnia br a ja jestem strzępkiem nerwów:( Bieganina,załatwianie itp.ale nie bede sie rozpisywała o tym bo to znacie.Jednak stan surowy zamkniety,instalacje sa,robia sie tynki,czyli sporo juz za mną (ale i tez sporo przed :x )

No,to by było na tyle.

Pozdrawiam Wszystkich wytrwalych :)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Przyjmiecie i nas do tego ekskluzywnego klubu? Ja-43, mąż...nieco więcej. Przeważnie piszę na forum ja- majkoska. Domek dopiero na etapie SSO to czeka mnie jeszcze dłuuuugie błąkanie sie po forum, jak mnie nie przyjmiecie. Ale będę pierwsza, która Wszystkim czterdziestolatkom+ życzy wspaniałego Roku 2009, który trochę nas przewiezie ku Dorosłości - ale nie za bardzo. Pozdrawiam

bagi spoznione ale szczere :D

mam do was pytanie drodzy Czterdziestoletni

czy wyprawialiscie swe "czterdziestki" jakos tak hucznie czy zwyczajnie albo i wcale ?

Ja wyprawiłam w formie babskiej imprezy. Późnym wieczorem przyjechali mężowie po koleżanki i zepsuli nam nastroje głupim gadaniem. A jeden to nawet się obraził, że żona wstawiona. Ale i tak było fajnie. Wprawdzie końcówkę imprezy pamietam jak przez mgłę, ale jestem zadowolona :)))

Witam...

Przepisowe 40l.mam... wspaniałą żonę i syna też.

Mam też chyba wszystkie potrzebne kartki podpisane żeby zaczynać.Chcę wyprodukować 175m powierzchni pod dachem plus 32m garaż na działce w okolicach Jastrzębia.

Ale zanim tak będzie to pojeżdżę sobie windą na 6 piętro w "wielkiej płycie" jeszcze jakiś czas.

Liczę na dużą dawkę optymizmu i oczywiście na pomoc znawców tematu tworzenia-budowania i nie tylko...

...rozpocząłem właśnie maraton lub bieg z przeszkodami a może wielobój?

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam i wpisuję się do klubu!!!

Cieszę się, że jest nas tak dużo budujących czterdziestolatków. Ja mam 42 lata, mąż też po czterdziestce i zachciało nam się budować!! Na szczęście widzę, że nie jesteśmy sami i to mnie bardzo cieszy. :lol:

Boję się tylko, że jak szybko nie zacznę to nie wybuduję w najbliższej pięciolatce!!! Najgorsze jest czekanie!!! :-?

• 4 weeks później...

Ja nie miałem żadnego problemu z zamianą taryfy.Zwróciłem sie do gminy o nadanie numeru posesji.Z pisemkiem przyznającym taki numer udałem sie do ENEA i po napisaniu pisemka taryfa została zmieniona.A było to w maju ubiegłego roku

Do odbioru budowlanego dopiero sie przygotowuję

...a w sercu ciągle maj 8)

Czytałam kiedyś felieton Pani Szczepkowsiej w "Wysokich Obcasach". Pisała o babci, której zdjęcie z lat młodości stało na komodzie. Na zdjęciu była wesoła dziewczyna. Od babci wszyscy wymagali "odpowiedniego" zachowania, czyli poboznosci, stateczności, powagi itp. Nikomu nie przyszło do głowy, ze babcia jest w środku tą samą dziewczyna ze zdjęcia na komodzie, a tylko powłoka jej sie zmieniła. To tak w nawiązaniu do maja w sercu. Czasem się łapiemy z kolezankami, że zachowujemy się jak dwadzieścia pare lat temu, a ludzie patrzą ze zgorszeniem. :-?

Jubilatom najserdecznejsze życzenia i aby maj z serca nigdy Wam się nie ulatniał :D

Moje dziecię mocno nastoletnie, po obserwacji biesiadników grillowych z rodzicami na czele orzekła, że jesteśmy "bandą zboczeńców , świntuchów nie do wytrzymania i nie wiadomo kto jest gorszy - rodzice czy dzieci w wymyślaniu rzeczy dziwnych"

A oni myślą, że my już tylko termofor i pacierz.. :lol: