Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mario i (Klub 40-latków :) )

Recommended Posts

Od niedawna czytam forum ale już teraz dzięki niemu jestem o wiele mądrzejszy. Chciełem dołączyć do klubu, mam 49 lat, wyglądam na 40 (tak mówią inni), a czuję się jeszcze młodziej.

Działka 1,5 ha, przylegająca do lasu uzbrojona i zagospodarowana już jest od 1,5 roku. Przez ten czas z pomocą rodzinki posadziliśmy ok 500 drzewek, owocowe, leśne, iglaczki. Wykopaliśmy staw (koparka), wyrównaliśmy teren, (spychacz), znajomy rolnik pomógł nam posiać trawę. Zrobiliśmy (prawie) ogrodzenie - zające, dziki bardzo niszczą działkę. Na resztę nie starczyło sił ani pieniędzy. Na wiosnę bierzemy kredyt i ruszamy z budową domku, potem ma być stajnia i kilka koni (pastwisko już jest).

Pozdrawiam wszystkich Krzysztof.

• Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie...

To Ja tez chce do klubu..

Mam..hmm jestem po trzydzietce a przed czterdziestka..nadmienie ze blizej czterdziestki:smile:)

Buduje pod Szczecinem..mam stan surowy otwarty..na wiosne dalej..

działka hmm 753m2

domek paterowy z nieuzytkowym poddaszem Irma II z pracowni Archipelag..

Pozdrawiam Teska

On 2002-10-25 14:21, slagor wrote:

Witam w szacownym gronie. Dawno skończyłem 40 lat i dopiero w połowie drogi do 50 zdecydowałem się na budowe domku. W tym roku nabyłem działkę pod Bydgoszczą (Osielsko w okolicach cmentarza) i w przyszłym mam nadzieje ruszyć z budową tzw "pełną" parą. Jestem bardzo "rozdarty". Mieszkam w Bydgoszczy, pracuję w stolicy i tylko w dni wolne od pracy będę mógł nadzorować budowę. Głównym budowniczym będzie moja żonka i może się włączy przeciwnik budowy 18 letnia latorośl (syn).

Sledzę sobie forum czytam i staram się pozyskać jak najwięcej wiadomości. PROJEKT - opisywany negatywnie Archipelag - Miłka II.

Pozdrawiam

Witaj Slagor

Hmm nie przejmuj sie Ja tez nadzoruję budowe..sama...i nie jest zle..a zreszta budowlancy boją sie żon...nadzorców..:smile:) :smile:)

Wiec głowa do gory...

a archipelag..nio coz..trzeba dobrze obejrzec projekt..przeliczyc..ja tez mam z Archipelaga...

Pozdrawiam

Teska

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
O rany, to zostały mi tylko 4 lata beztroski? O, przepraszam 4 lata bez 3 dni (27 grudnia zakończył mi się 36 roczek :grin::grin::grin:). Ale potwierdzam tezę, że dopiero od pewnego wieku człowiek wie czego chce. Z tym że nie zawsze tym wiekiem jest 40-tka. Jednym wypada to wcześniej, a inni są dziećmi przez całe życie.....

Ludzie po cholerę sami chcecie się zamknąć w jakimś klubie w którym kryterium czlonkostwa wyznacza data urodzin ???!!!

Co to ma do rzeczy kto ile ma lat ? Znam 20-letnich dziadków i 40-letnich mlodzieniaszków i data urodzin ni8e ma tu nic do rzeczy

1,2...9,10 OK wyluzowalem się :smile: Jedna tylko uwaga, jeżeli sami będziecie z siebie robić "dziadków" to w końcu inni bedą Was tak postrzegać a chyba nie o to Wam chodzi ?

Co do mojego czlonkostwa to jeszcze trochę pozostanę chyba niezrzeszony (ale już niedlugo :grin: )

Mnie się wydaje, że przyznać się do swego wieku na forum to pewnego rodzaju odwaga. Zgadzam się też z tymi którzy mówią, że nie ważne jest kto ma ile lat ale na ile się czuje. Kochani , ja niedługo skończę 50, z gotówką cienko, a rok temu kupiłem (kupiliśmy - żona i córka się obrażą) działkę 1,5 ha na wsi, przepracowaliśmy na niej bardzo ciężko całą wiosnę lato i jesień i mamy zamiar na wiosnę zacząć stawiać dom. Mamy ładne mieszkanie w bloku, ale co robić w takim mieszkaniu po pracy? Stąd pomysł wyniesienia się na wieś bliżej natury, pracy się nie boimy, zdrowie narazie dopisuje, a wiek nie ma tu żadnego znaczenia. Życzę wszystkim zdrówka i pogody ducha bez względu na wiek.

Pozdrawiam Krzysztof

Dzięki Teska za "zgodę". Dodam jeszcze,że młodość można sobie przedłużyć aktywnym trybem życia. To, że budujemy domy to już duży plus dla naszego zdrowia (przebywanie na powietrzu, fizyczna praca). To jest o wiele ważniejsze niż ewentualny stres związany z budową. Po wybudowaniu, też będziemy mieli bliżej do natury. Ja np. jestem już prawie zdecydowany na kocioł opalany drewnem. (W projekcie mam ogrzewanie olejowe). To co niektórzy uważają za wadę tego typu ogrzewania (cięcie, rąbanie drewna) ja uważam za zaletę.

Pozdrawiam Krzysztof

• 1 month później...

pare tygodni temu skończyłem 41- dziwne jakoś tego nie czuje :smile:

Na wiosnę rozpoczynamy z żoną budowę domu- bardzo sie tego boimy

nie mamy doświadczenia w budowaniu,mamy trochę pieniędzy i dużo marzeń ,

na dzień dzisiejszy mamy działkę ogrodzoną , pozwolenie na budowę, ekipe i załatwiam materiały na budowę