Jasiu 15.02.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2003 To ja też się zapisuje do klubu Mamy 16 arów pod miastem (40 metrów od lasu, 9 km od miasta, niecałe 20 km od miejsca pracy, szkoły itd...) we wsi gdzie się kończy asfalt i będzie ze 20 dymów. Wiosną rozpoczynamy budowę domu, w przyszłym roku grzebiemy się w ziemi, a za dwa lata kończymy czterdziestki. Powód jak większość z Was. Mamy dosyć mieszkania w szufladzie, z której uciekamy kiedy się tylko da. Budowy nie ma się co bać - dla nas to fajna zabawa, nowe rzeczy, nowe umiejętności, a przedewszystkim coś co ma sens i cel Niech żyje Kingsajz !! Na pochybel szuflandii !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 18.02.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Yes! Yes!Tylko na wsi!!!!!!!!!Wieś only!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 18.02.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Jak czytam taką fajną wymiane zdań, to nawet mi zal , ze mam dopiero lat 27. Ale juz dzisiaj prosze o rezerwacje miejsca w tak szacownym i znamienitym klubiku.Serdecznie pozdrawiam i może jeszcze dodam, że zawsze wolałam ciut starsze ode mnie towarzystwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 18.02.2003 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2003 Nie moge tego zrozumiec dlaczego młode dziewczyny wolą starszych facetów ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lola 19.02.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Bo taki starszy facet (ale nie za stary) daje poczucie bezpieczeństwa i nie jest juz taki głupkowaty jak te wszystkie małolaty. Przypominam, ze facet jest dwa lata opóźniony w stosunku do babki, wiec samo wyrównanie daje 2 lata plus jeszcze z 5 to razem daje co najmniej 7 lat róznicy.A np. taki linda ma juz 50 lat a przyznaje, ze chetnie bym go poznała osobiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szekle 19.02.2003 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Witajcie, powiem krotko 47 Gdynia . Moje nieszczescie zaczelo sie dobre pare lat temu gdy wbrew mojej woli uszczesliwiono mnie dzialka rekreacyjna,Po wybudowaniu tam malego domku { a dzialo sie to w czxasach radosnego socjalizmu) powiedzialem sobie ze teraz to juz nawet budy dla psa nie bedzie chcialo mi sie zbudowac. Tylko ze z wiekiem coraz trudniej mi bylo opuszczac te moja dacze. A ze w dodatku mieszkam na parterz ruchliwej ulicy wiec finalu mozecie sie domyslec , tylko krowy nie zmieniaja zdania . I dzis jestem szczesliwym posiadaczem parteru ze sciankami kolankowymi, a latem planuje postawienie dachu oczywiscie krytego dachowka. I tu chcialbymwykazac wyzszosc budowania w wieku srednim,po remontach kapitalnych dwoch mieszkan i po budowie daczy zdobylem takie doswiadczenie ze wiem czego chce co jest niezbedne a z czego mozna zrezygnowac . I tak np. mimo ze sypialnie mam jak wiekszosc na poddaszu to jednak zdecydowalem sie na pomieszczenie na parterze ktore kiedys bedzie mozna zaadoptowac na sypialnie. Ale oczywiscie mam nadzieje ze bardzo dlugo nie bedzie potrzebna. Pozdrowienia dla wszystkich odwaznych ktorzy sie nie boja zucic na takie powazne zadanie jak budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 19.02.2003 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2003 Wieśmak z ciebie wychodzi Panie kGadzina Zresztą angole już daaaawno temu skubnęli, że idealny układ to mieszkać na wsi, a zarabiać w mieście (tak jak lepiej być zdrowym i bogatym niż biednym i chorym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 20.02.2003 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Jestem szczesliwa z takiego układu chce mieszkać na wsi!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 20.02.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2003 Popieram zdanie tych, że najlepiej mieszkać na wsi.My podobnie jak szekle kupiliśmy kilka lat temu działkę rekreacyjną na wsi, nad jeziorem, w spokojnym miejscu. Od tej pory zaczęło się inwestowanie w działkę, samodzielne stawianie wygódki, domku, doprowadzanie prądu, budowa łazienki i uprawianie skrawka ziemi. Każdą wolną chwilę spędzaliśmy na działce, aż zaczęło się robić na niej ciasno (drzewa rosły, mniej miejsca do uprawy i sadzenia czegokolwiek) - co to za działka 10 arów?Więc jak nadarzyła się okazja kupiliśmy niedaleko 150 arów i na wiosnę, jak PKOBP da kredyt ruszmy z budową. Nowa działka jest już prawie ogrodzona, rośnie sporo różnych drzewek i na pewno nie będzie brakowało na niej miejsca.Czy rozpoczynanie budowy domu z pięćdziesiątką na karku jest możliwe - oczywiście.Pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.02.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Pewnie ze jest mozliwe na naszym osiedlu wybudowało sie małżenstwo juz na emeryturze:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 21.02.2003 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Witam serdecznie Krzysztof, poczułam sie urazona My mamy działkę 10 arową, wprawdzie nie na wsi (tam taniej) lecz w Niepołomicach, bo na Krakow nas nie stac było. Uwierz, że bardzo cieszymy się z tego kawałeczka ziemi. Przez ułamek sekundy rozwazalismy kupno ziemi na ktorejs z okolicznych wiosek krakowskich, byłaby wowczas mozliwość kupna duzo wiekszej połaci ziemi, lecz ........ wieś nie jest miejscem dla mnie. Ja Niepołomice traktuje prawie jak wioskę, choć dumnie zwie sie miastem. Czasami czytam tu, na Forum o rozterkach/bolączkach/stresach przy budowaniu swoich domow. Moim zdaniem to chyba ludzie młodzi tak przezywaja. My tak bardzo cieszymy sie się ta wizją posiadania w przyszłości domu, ta nadzieją na zwianie z bloku, że obce są nam problemy opisywane przez niektorych forumowiczów. A moze to zasługa dojrzałego wieku, ze do wielu spraw podchodzi się spokojniej. Moj Gajus ma 46 lat, a widzę jak odmłodniał psychicznie, jak wrociła energia młodzieńcza, radość zycia po prostu. A tak bronił sie przed budową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2003 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 a moj małzonek bardzo chetnie wyjezdza do pracy:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 25.02.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2003 Sorry Gajka, nie chciałem nikogo urazić. Pisząc o tych 10arach, miałem na myśli swoją, konkretną sytuację. Nam wydawała się ta działka za mała - dla nas i ...trochę głupio wyszło.Uważam, że działka 10 arowa w miejscowości - to dobra działka (na mniejszej nie chciał bym się budować). Wiadomo, że nawet w małej miejscowości koszty ziemi są wysokie i to zmusz nas do kompromisów. Ja za swoje 1,5 ha (media tylko podciągnąć) dałem 2 lata temu 15000zł i dlatego zdecydowałem się na zakup. Gdyby było drożej, pewnie kupilibyśmy mniej. Pozdrawiam i życzę powodzenia Krzysztof. [ Ta wiadomość była edytowana przez: krzyszt17 dnia 2003-03-04 16:19 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Krzyszt17 dnia 2003-04-01 09:50 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada 10.03.2003 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Też chcemy do klubu! Mamy po 40 i parę lat, duże dzieci, budujemy mały domek dla siebie + 2 pokoje na poddaszu dla dzieci, gości, wnuków... Czujemy się młodo i zamierzamy nacieszyć się jeszcze naszym własnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 15.03.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 Witaj Mada Witaj w klubie ludzi dojrzałych, którzy nadal mają marzenia, i którzy je realizują Cieszy fakt, że jest nas coraz więcej, cieszy fakt, że nadal chcemy cos osiagnąc w tym zyciu. Wszyscy czujemy sie młodo, duchem młodo, i niech tak trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 22.03.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 A czy ja mogę? Wprawdzie spełniam kryteria wiekowe (z daty urodzin ), chociaż fizycznie i duchowo czuję się dużo młodsza Niestety nie stawiam domu chociaż marzymy o nim z mężem. Na razie na naszej działce we wsi dostosowujemy barak do mieszkania od wiosny do jesieni i też niestety tylko na weekendy POzdrawiam sara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 22.03.2003 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Jasne Sara Prosimy o czynny udział w klubie Wydaje mi się, że przesiadując na działce w weekendy, bedziecie snuli plany o budowie i...zaczniecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara 23.03.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 On 2003-03-22 18:29, Gajka wrote: Jasne Sara Prosimy o czynny udział w klubie Wydaje mi się, że przesiadując na działce w weekendy, bedziecie snuli plany o budowie i...zaczniecie O budowie domu to my już marzymy, ale najpierw musimy pospłacac kredyty, które zaciągnęliśmy na kupno działki :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 23.03.2003 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Myśmy podjeli decyzję o budowie domu z dala od cywilizacji mając 45 lat .Dzisiaj po paru latach pracy cieszymy się jak dzieci,że już stoi i jak dobrze pójdzie to na świeta Bożego Narodzenia zamieszkamy w części domu .Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 24.03.2003 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Adam jak miło Cieszę się z Twoje/Waszej radości, naprawdę. Sara,sporo ludzi tak własnie robi, po spłaceniu działki, przyjdzie czas na budowę. My tez milionerami nie jestesmy (marzę o wygraniu w totka), a ruszylismy z budową i pomału wybudujemy nasz dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts