Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mario i (Klub 40-latków :) )

Recommended Posts

• Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak czytam, czytam i w końcu nie wytrzymałam i też chcę się zapisać. Mam 44 i budujemy się w gminie Żabia Wola, 35 km od centrum W-wy. Stoją już ściany parteru, lada moment zaczną budować strop. Teraz jest chwila przerwy, bo ekipa przeszła na sąsiednią budowę mojej przyjaciółki. Domek będzie miał 130 m2 i już nie moge się doczekać kiedy bedzie można zamieszkać. Narazie mieszkamy w przyczepie camp. Bieżącą ciepłą wodę mamy z beczki z kranikiem, podgrzewaną słońcem, chociaż już coraz słabiej. Warunki są takie bardziej spartańskie, a codziennie trzeba normalnie jeździć do pracy, wygladając elegancko i pachnąco.

I to wszystko nie dlatego, że nie mamy gdzie mieszkać. Nowe mieszkanie 2 pokoje tylko dla nas, lux wyposażone (1,5 roku temu, ale stwierdziliśmy, że blok to jednak nie to, może ktoś chce kupić?) stoi puste i czeka kiedy para zapaleńców!? wariatów!? do niego wróci. A nam ciężko się rozstać z naszą wsią i budową. Pozdrawiam wszystkich młodych czterdziestolatków, Jolka

A ja na wpisowe do klubu przytoczę pewną wypowiedź mojej córki. Działo się to ponad dziesięć lat temu tuż po moich trzydziestych urodzinach. Miałam dość melancholijny nastrój i użyłam w sformułowania .... "jestem już po trzydziestce". Na to moja córka: Jak to mamusiu "po trzydziestce"?! Po trzydziestce to się jest jak się ma czterdzieści, czterdzieść jeden.

Jestem więc "po trzydziestce"

• 3 weeks później...
Budowa plus działka to dla mnie lekarstwo na tzw. wiek średni. Od listopada do marca jak kładę się spać to mnie nic nie boli, za to jak wstaję to boli wszystko - chyba z nic nierobienia. Natomiast jak tylko się zacznie sezon (budowlano-ogrodowy) jest akurat odwrotnie.... Wolę to drugie. Na 1,2 ha jest co robić!!! Mam zajęcie na wiele lat.

Ja mam dopiero 30, tak wiec czuje sie nieco niezrecznie w tak doswiadczonym towarzystwie. dzielke kupilem w zeszlym roku,polozona jest na Warmii w pieknym miejscu (tzn mnie sie podoba ). w tym roku wylalem lawy i fundamenty, wczoraj przyjechal superex i mam zamiar w tym roku postawic mury i strop.Jak skoncze budowe za kilka lat to wyprowadze sie tam na stale (z Warszawy). Pozdrawiam.

Podziwiam za odwazna decyzje. Tez mieszkam w Warszawie ienie marze o niczym innym tylko zeby sie stad wyprowadzic. Ale pytanie jest jedno: co z praca? ciekawi mnie Ty to widzisz?

Mezopot

No cóż .... 1963r to był wspaniały rocznik !!!! Od kilku miesięcy podpatruję sobie, słucham, uczę się na forum. Czas dołączyć do 40- latków !! Myśl o budowie chodziła za mną 2 może 3 lata, tyle też trwało przekonywanie mojej lepszej połowy, a jest to kobitka ciężko reformowalna ... W tym roku na wiosnę decyzja doczekała się realizacji. Miejsce - Dolny Śląsk okolice Bolesławca - 15 arów, 50m od mediów, sąsiad kumpel z pracy. Plan - do końca roku zezwolenie, na wiosnę jak Bóg i Banki dadzą, kopiemy dziurę i do góry... 180 m / w tym piwnica / z użytkowym poddaszem, na planie prostokąta, 4-ospadpowy dach, oczyszczalnia przydomnowa, studnia z kumplem na spółę. Kierownik budowy uzgnodniony, budowlańcu zaklepani. Technologia - silikaty + 15 cm styropianu, ogrzewanie gazowe + kominek z płaszczem wodnym.

Kobieta przekonana tak załapała, żę wybiera już płytki i zasłonki :lol:

40- taki do boju !!!!!!

A Pink Floyd to pies ? Za długo grają , czy co ?

22 lata skończę po raz drugi w listopadzie, wychowałem się na pancernych, Pankracym, Kabarecie Starszych Panów, Klosie i Sztirlicu...

Wychowałem dwie córki, umarłem, rozwiodłem się, przeżyłem, zakochałem i mam 3-letniego syna. To tak po krótce.

A teraz mi odbiło i buduję DOM . Czy coś ktoś ma przeciw ?

specjalne pozdrowienia dla Mario.

• 2 weeks później...

Tak czytam i czytam ten wątek......... i podziwiam.........

Choć z drugiej strony nie jestem od Was inna :oops:

O domu na wsi marzyłam od dawna. Kilka z nich zmarnowałam czekając na zmianę planu zagospodarowania upatrzonej działeczki... nie udało się.

Od lutego tego roku jesteśmy posiadaczami działeczki w pomorskim, plan na ten rok wykonany w ponad 100% (pozwolenie na budowę, media, ogrodzenie + dodatkowo sławojka :lol: :wink: ).

Oboje z mężem mamy razem 100 lat i wierzymy że najpiekniejsze chwile jeszcze przed nami :lol:

Pozdrawiam Klubowiczów 8)

40 lat to nic innego jak 18 lat + 22% VAT!!! :lol: :lol: :lol:

Mam mickiewiczowskie 44! (netto) :wink: :lol:

! w tym przypadku to nie silnia.