Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mario i (Klub 40-latków :) )

Recommended Posts

• Odpowiedzi 408
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:o Serio??

A ja myślałem, że wy tu domy budujecie :-? A tu lokomotywy i maszyniści... Strach się bać, kurka wodna.

Ale poważnie, to jestem z 59, i chyba nie wiem co robię, bo buduję dom.

Nie dla dzieci, wnuków, czy lokaty lokaty kapitału, nie po to by go budować, ale by w nim mieszkać. :D :wink:

U mnie podobnie 1959 z tym, że dom powstaje przy okazji urządzania ogrodu 1,2 ha, tak przy okazji.... Zacząlem w 1999r. od gołego pola z zasianym żytem ozimym.

No, ja taki dobry nie byłem, w 99r włóczyłem się po francuskim wybrzeżu Atlantyku oglądając, jak tam ludzie mieszkają i rozmyślając nad celowością stawiania menhirów w ogródkach... Decyzję o budowie podjąłem dopiero kiedy pojawiła się "kasa", a raczej jej perspektywa, w ubiegłym roku. A działkę kupiłem prawie uzbrojoną , z choinkami w obrysie i 2-letnim brzeziniakiem w tym roku. Cała moja dotychczasowa praca na niej to kilka ognisk dla krewnych i znajomych, drewniana podłoga szopy i znajdywanie zajęcia dla 3-letniego syna i rozpieszczonego psa. :wink:

Melduję sie do klubu. Za miesiąc pęknie czterdziestka - uprawnienia kombatanckie nabedę :D

Ale to żarty - czuję się szczęśliwy. Praca jest, troche kasy jest, zdrowie jako takie (ekhm,ekhm...), rodzina szczęśliwa i zdrowa.Żyć nie umierać.

Jeszcze coby zacząć budowę wymarzonego domku przed czterdziestką... :D .

Ale się nie uda - indolencja urzedników sprawia że najwcześniej wbiję łopatę wiosną :evil:

Trzymajmy się czterdziestolatki. 1963 to twardy rocznik.

Pozdro

Janusz

Ponoć tak długo to żyły dinozaury..[to pod nosem mojej 12 latki]

Chyba mi przyjdzie zamiast super bielizny nocnej kupować jakies barchanowe koszuliny.Wszak w pewnym wieku nie przystoi...A tu jak nic,zwala mi się na łeb RYCZACA CZTERDZIESTKA.

No i najlepsze przede mną :dzieci odchowane,widmo pieniędzy wyrażne,zdrowie bywa-długów nie ma,ani kredytów-ukłony wszelkim dobrym duchom..Czego chcieć więcej?Może mniej kilogramów..

• 1 month później...
Dzisiaj pierwszy raz wszedłem na tę stronę i muszę powiedzieć że się wzruszyłem. Razem z żoną mamy ponad 100lat ja ponad 50 a żona jeszcze nie przekroczyła 50[do końca roku].Budujemy się w Kamieńcu Wrocławskim na obrzeżach Wrocławia.Budowę rozpoczeliśmy w 2000roku,mamy stan zamknięty z instalacjami.Zgadzam się z moimi przedmówcami że nie jest ważne ile człowiek ma lat ,tylko jak się czuje.Niejednokrotnie widziałem 20 latków którym nic się nie chcę,i są znudzeni życiem.My z żoną [czasami z dziećmi]wylaliśmy mnóstwo potu przy budowie naszego wymarzonego domu.To co potrafimy przy budowie,robimy sami.Ileż to razy zmęczeni do granic możliwości wracaliśmy do domu by nazajutrz ponownie rzucić się w wir pracy.Jednego tylko nie jesteśmy pewni czy dobrze zrobiliśmy a mianowicie czy nie wybraliśmy za dużego domu.Działkę mamy małą ok.700m/2 zaś dom ok.200m/2 z garażem w bryle domu .Dzieci w wieku 23lata oraz13lat ,zastanawiamy się gdy dzieci będą chciały iść na ,,swoje''czy nie będzie ten dom za duży dla nas.Natomiast samej budowy domu absolutnie nie żałujemy i nie możemy się doczekać wiosny,gdzie dalej będziemy wylewać swoje poty.Życzę wszystkim forumowiczom tyle zapału do pracy ile my posiadamy.Pozdrawiam Wiech.

Mi jeszcze troszkę do czterdziestki magicznej brakuje, jednakowoż już po 30 jestem, wiec mam zapytanie do zacnych ( :wink: ), szanownych ( :) ), statecznych ( :lol: ), czcigodnych ( :p ), statecznych ( :lol: ), mądrych ( :D :D :D ) czterdziesolatków - czy mogę zostać przyjęta do fanklubu?... plizzzhttp://www.gif.marktrad.pl/rozne/28.gif

Dawno minęły czasy gdy matka łzy kryjąc w kącie z cicha ronione,

Wpychała chyłkiem ci do plecaka bułeczki z serem i salcesonem.

Tak wyruszaleś na swoje pierwsze te wymarzone, wyśnione szlaki,

Ludziom kroczyłeś ufnie naprzeciw, nagle słyszałeś szydercze takie..

To ten wariat z garbem, od tego się nie umiera

To ten wariat z garbem, co turystycznie spędza czas

To ten wariat z garbem, który po drogach kurz wyciera

To ten wariat z garbem, który próbuje schwytać wiatr

Dzisiaj stateczny ojciec rodziny - dzieci, samochód, żona, M4

Brydż u znajomych lub imieniny, spacer w niedzielę, trochę opery.

I tylko czasem kiedy przez okno widzisz jak idą niosąc plecaki.

Chciałbyś dołączyć, równać w szeregu i znów usłyszeć szydercze takie...

To ten wariat z garbem.....

To ja, wesoła 50 :lol:

Halo, halo, Luśka, to był "wielbłąd z blaszaną du..ą"(menażka), nieraz słyszałem taki "epitecik", ale do dzisiaj pozostało mi coś z tego wielbłąda.

...Wprawdzie dorosłe już dzieci śmieją się z moich "saneczek", że teraz plecaki są lepsze, sąsiedzi pytają, czy na wojnę się wybieram, że takie zielone spodnie mam na sobie, a wszyscy napotkani patrzą jak na oszołoma, ale co mi tam... Ja nie zaprzestałem...

Masz rację Vlowiku z tym wielbłądem... I o stelażach nawet się nie marzyło! Buty trekingowe czy adidasy - nic takiego do głowy by nie przyszło... Jedno co zostało - zimne piwo w wiejskim sklepiku. A najgorsze były szczypawy w stodole. :evil: Boże, jak one mnie gryzły - do dziś ich nie cierpię i z lubością tłukę każdą, która zbliży się na odległość mniejszą niż 100 m !!!! :lol:

zaczynamy wspmominki jak zasuszeni dziadkowie...a przecież co najlepsze, to dopiero przed nami...!!!

Jesteśmy naładowani młodoscią i wystarczającym doświadczeniem,aby teraz z tego żródełka tylko czerpać pełnymi garściami lub menażką.

Ja przytargałam ze sobą niezgorsze wiaderko...

:lol: :lol: :lol: