Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

niesolidny sprzedawca - IVERBUD oraz producent Budrex

TK

Recommended Posts

witam serdecznie,

wrzucam to tutaj, bo dzial o wnetrzach i tutaj wytropilem posty polecajace drzwi z Budrexu

o ile drzwi ladne, to nadal ich nie mam

zamowilem drzwi ponad 3 miesiace temu, termin dostawy 6 tygodni

kupilem w firmie iverbud, na warszawskich Jelonkach

firma Budrex(producent) jest ze Srocka

nie wiem, kto z nich bardziej dal ciala, ale stracilem cierpliwosc

na pewno nie polecam zadnej z tych dwoch firm

pytanie do Was: jakie organizacje konsumenckie zajmuja sie obrona kupcow w takim momencie? jak odzyskac pieniadze od firmy iverbud, ewentualnie jak uzyskac te drzwi, ale wydobyc odszkodowanie?

z gory dziekuje za wskazowki

sam sie udaje na googlowanie, ale moze macie juz doswiadczenia z niesolidnymi wykonawcami (kupilem drzwi razem z montazem, wiec to chyba wykonawcy)

Nie chcę przesądzać sprawy, ale kto Ci dał termin 6 tygodni na drzwi ze Srocka? Chyba sprzedawca. Ja i kilkoro moich znajomych z Łodzi zamawialismy drzwi ze Srocka (także przez dilera z Łodzi). Gdy finalizowałam zamówienie w kwietniu (jakoś tak połowa) to Budrex dawał terminy wrzesniowe. Wiadomo - 1 maja spowodował, ze drzwi zamawiali ludzie, któzry nie mieli jeszcze pozwolenia na budowę!!! Dlatego najpierw zapytaj u producenta, bo moze sprzedawca dał ciała.

anna, a jesli na zamowieniu jest 6 tygodni i sie nie zmiescili? czy nie zawalili sprawy?

dgy kupowalem sprzedawca mowil o 6, producent o max 8 tygodniach - zadnego terminu nie dotrzymali

we wrzesniu to za przeproszeniem moga sie pocalowac...ja tu juz mieszkam dawno