rogas2000 26.06.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Szykuję się do wymiany drzwi garażowych. Niestety ze względu na przeszkody natury technicznej (nietypowa konstrukcja garażu) jestem zmuszony zamontować bramę garażową dwuskrzydłową.Czy jest ktoś w stanie polecić bramę garażową dwuskrzydłową dobrej jakości w rozsądnej cenie? Do tej pory udało mi się znaleźć tylko Wiśniowskiego, który za bramę dwuskrzydłową w okleinie drewnopodobnej, również z oklejoną ościeżnicą żąda sobie prawie tyle, co za bramę segmentową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 27.06.2015 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Uwierz mi, że brama "W" jest tania. A ten garaż to w budynku czy wolnostojący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.06.2015 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Opinię tanich firm ma np. Łęgbud. Ale ja mam wątpliwości czy ten produkt da się wyprodukować jeszcze taniej. Może jakiś lokalny ślusarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogas2000 27.06.2015 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Garaż znajduję się w budynku. Dodam, że drzwi chciałbym zautomatyzować. Niestety to również nietypowe rozwiązanie i dość drogie Jak się ma utrzymywanie ciepła przez taką (ocieploną) bramę w stosunku do segmentowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.06.2015 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Moim zdaniem jedno o to samo, bo tak czy siak szpary będą i w końcu to jest garaż, który będzie zapewne nieogrzewany.Jeśli boisz się, że zimno z garażu przejdzie Ci do domu (lub raczej ciepło ucieknie z domu do garażu) to zawsze możesz zamontować najtańsze drzwi wewnątrzklatkowe lub zewnętrzne aby polepszyć sobie komfort mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogas2000 29.06.2015 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Zgadza się - garaż jest nieogrzewany wewnątrz budynku, ale mam nadzieję, że jakąkolwiek ciepłotę są w stanie zapewnić takie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.06.2015 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Tu raczej musisz liczyć na emisję ciepła ze ścian i części domu która jest ogrzewana, a niżeli na to, że takowe drzwi zatrzymają Ci duuużo ciepła. Cośtam zawsze utrzymają ale nie jest to w 100% szczelna konstrukcja tak jak np. drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts