darasle 27.06.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Witam, Mam pytanie, po jakim okresie ( zakładam kilka lat, ile ?) można stwierdzić, że dany tynk, farba na elewacji sprawdziła się ?Tzn. po tym okresie jest wszystko ok i można stwierdzić, że był to dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 27.06.2015 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Generalnie ciężko określić sztywną granice. Dla mnie jest to około 10 lat chociaż to też zależy od lokalizacji. Słaby jakościowo materiał w trudnych warunkach może i 2 lat nie przetrwać. Chociaż często kolor elewacji nudzi nam się zanim takowa wymaga przemalowania. Takie moje odczucia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 27.06.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 darasie: tego nie sprawdzisz i nikt ci nie poda receptury. Dla wykonujących jest to sytuacja że po nastu latach klient podaje im grabę i mówi dzień dobry. W przypadku labu że tynk nadal trzyma parametry jakie miał na początku, dla mnie osobiście może to być mp fakt, że dom zrobiono przed wojną i mimo upływu lat nadal wszystko jest mocne i nie do zdarcia. W chwili obecnej tak naprawdę w labie masz imitację skrajnych warunków zewnętrznych one są ustandaryzowane i tyle.W realnym życiu po prostu są opinie i zdania fachowców którzy uważają, że jakiś tynk ma naprawdę sensowne składniki i jest dobrze wykonany, zaś to czy się będzie komuś po 10 latach podobał, kwestia gustu i tego nie zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts