jim8 27.06.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Witam, mam pytanie odnośnie przyłącza, nie mogę tego nigdzie znaleźć a mianowicie, mam taka sytuację gdzie komin od kominka jest za ścianą, podłączony jest kominek przez wykutą dziurę i komorę kominka wykłada się wełną a co z tym odcinkiem rury biegnącej przez ścianę? Tam także trzeba jakoś ułożyć wełnę by ściana nie nagrzewała się nadmiernie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 27.06.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Jeszcze są tacy co wykładają wełną, czyli izolują źródło ciepła, aby nie grzało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jim8 28.06.2015 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Tak:) może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.06.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Wełnę, którą kupiłeś do kominka wyrzuć, bo się do tego nie nadaje. Trochę zostaw do owinięcia rury w ścianie. Tam będzie "jak znalazł"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 28.06.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Tak:) może mi ktoś odpowiedzieć na moje pytanie? Wątpię, bo nikt z rozsądnych nie stosuje już wełny... chyba, że jakiś "pan" od kominków, lub ktoś kto "zrób to sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 28.06.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Wełnę, którą kupiłeś do kominka wyrzuć, bo się do tego nie nadaje. Trochę zostaw do owinięcia rury w ścianie. Tam będzie "jak znalazł"... wełena ze złotkami nie monże się stykować z rurom ogniowom, nie poradzaj w te sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.06.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 wełena ze złotkami nie monże się stykować z rurom ogniowom, nie poradzaj w te sposoby RuROM sieM nie przejmuj... Rurę owijasz wełną i zamurowujesz w ścianie. Złotko możesz oddać na złom albo zostawić, np dając je na zewnątrz .... Wełna będzie bez dostępu powietrza. Spali się w niej lepiszcze, ale dopóki się nie rozleci, będzie uelastyczniać przejście przez mur. Podobnie jak wełna w kominach systemowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 28.06.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 wolałbym utykać tako wełno bez lepiszcza, też kamiennom , jak upcha kolega to siem nic nie rozleci, bo co nie ma (lepiszcza) RuROM sieM nie przejmuj... Rurę owijasz wełną i zamurowujesz w ścianie. Złotko możesz oddać na złom albo zostawić, np dając je na zewnątrz .... Wełna będzie bez dostępu powietrza. Spali się w niej lepiszcze, ale dopóki się nie rozleci, będzie uelastyczniać przejście przez mur. Podobnie jak wełna w kominach systemowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.06.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Czyżbyś był aż takim ignorantem?!!...Jaka wełna nie ma lepiszcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jim8 29.06.2015 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 No tak kto bogatemu zabroni...Wątpię, bo nikt z rozsądnych nie stosuje już wełny... chyba, że jakiś "pan" od kominków, lub ktoś kto "zrób to sam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.06.2015 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 wolałbym utykać tako wełno bez lepiszcza, też kamiennom , jak upcha kolega to siem nic nie rozleci, bo co nie ma (lepiszcza) No tak..... jakaś nowa, innowacyjna planowana wełna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.06.2015 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 No tak kto bogatemu zabroni... Chodzi o stosowanie wątpliwych materiałów do zastosowań wysokotemperaturowych... Nie ma to nic wspólnego z bogactwem materialnym, ale ma dużo wspólnego z bogactwem doświadczenia i bogactwem zdrowego rozsądku dla użytkownika, KTÓRY TEŻ MUSI MIEĆ BOGACTWO MYŚLOWE, że sam w domciu nie mieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts